Intervenții estetice care sunt în vogă în 2023. Chirurgul estetician Iancu Morad, despre noile trenduri: „Vorbim de conturul mandibular, conturarea feței” VIDEO EXCLUSIV

Procesul de îmbătrânire diferă de la o persoană la alta, însă nu ocolește pe nimeni, astfel încât medicul Iancu Morad sugerează să apelăm din timp la diverse proceduri estetice

Intervențiile estetice vor continua să crească în popularitate, cu atât mai mult cu cât, de la an la an, tehnologia evoluează și apar tot felul de tratamente care vin în întâmpinarea celor care își doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic. Dacă până acum chirurgia estetică era considerată un tabu, acum din ce în ce mai multe persoane apelează la serviciile medicilor esteticieni și testează tot ce apare nou pe piață. Chirurgul estetician Iancu Morad a explicat în exclusivitate pentru EGO.ro care sunt trendurile pe 2023 în materie de intervenții estetice.

Intervenții estetice care sunt în vogă în 2023

Fie că vorbim de corecție a unor imperfecțiuni sau de înfrumusețare, din ce în ce mai multe persoane au înțeles că bisturiul nu este mereu cea mai bună soluție și că prevenția joacă un rol important, mai ales atunci când vorbim de procesul de îmbătrânire. Cu toate că în ultima vreme au apărut tot felul de trenduri în care femeile își modelează buzele în diverse forme ciudate sau își injectează excesiv pomeții, medicul estetician Iancu Morad ne-a dezvăluit că nici nu se pune problema de așa ceva și că 2023 este anul intervențiilor minim invazive.

„Într-adevăr sunt multe trenduri și multe „nebunii” mai ales când discutăm de social media și Tik Tok, unde totul este la extrem din dorința de a strânge cât mai multe aprecieri. Nu este așa însă și în viața medicală, în viața noastră de medici. Noi încercăm să avem noi tratamente, noi trenduri, dar să nu ajungem la extrem. În 2023 mergem în continuare pe tratamente minim invazive, tratamente naturale, tratamente bazate pe rejuvenare”, ne-a declarat chirurgul, completând că anul acesta se merge foarte mult pe tratamente care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a feței.

„Toată lumea mă întreabă ce să facă să nu îmbătrânească. Nu există așa ceva. Tot ce se poate este să îmbătrânească mai lent și mai frumos. Un tratament în vogă este M-Rejuvenation, un tratament inventat de noi, un tratament care folosește multe produse printre care cristale de calciu, peptide, tot felul de produse care, printr-o tehnică specială, cu o canulă minim traumatică, injectăm aproape toată fața: tâmple, pomeți, obraji, contur mandibular, gât, decolteu, pentru un efect puternic de rejuvenare a fibrelor noi de colagen și elastine. Noi știm exact cum se lasă pielea, astfel încât injectăm cumva ca să întindem pielea, să stimulăm fibrele de colagen exact pe vectorul facial, astfel încât să îmbătrânim mai lent și mai frumos”.

„Putem să ajutăm pielea subțire de sub ochi”

Procesul de îmbătrânire diferă de la o persoană la alta, însă nu ocolește pe nimeni, astfel încât medicul Iancu Morad sugerează să apelăm din timp la diverse proceduri estetice, tocmai pentru a nu ne trezi în situația de a ajunge inevitabil pe masa de operație.

„Putem să ajutăm pielea subțire de sub ochi să devină un pic mai groasă și mai puțin elastică, astfel încât să nu iasă în afară pungile de grăsime. Dacă ne deranjează doar această problemă, avem altfel de tratamente cum ar fi blefaroplastia inferioară, injectarea de botox, injectarea de grăsime. Depinde de caz. O să stai de vorbă cu 100 de oameni și fiecare o să altfel de cearcăne și altfel de „pungi”. În cabinetele noastre ținem foarte mult la consultații unde primim și informații de la pacient, dar și pacientul primește informații de la noi și putem să analizăm în amănunt care este protocolul de tratament corect”, a explicat medicul.

Pe de altă parte, sunt zone în care tratamentele nu mai dau randament, mai exact atunci când aducem în discuție problema gușei inestetice.

„Pentru excesul de grăsime de la nivelul gușei sunt mai multe tratamente, depinde de vârstă, de caz. Putem apelea de la cel mai ușor tratament, lipoliza, un tratament care durează câteva minute și în cadrul căruia se injectează local niște produse care topesc, de fapt lezează învelișul celulelor de grăsime astfel încât se topește toată grăsimea și încet-încet dispare. E un tratament care necesită 4-5 ședințe lunare, majoritatea rezolvă problema în proporție de 80%. Mai putem apela la microliposucție, adică pur și simplu un tratament care durează 30 minute, cu o anestezie locală, și cu o canulă micuță începem să tragem grăsimea care s-a topit în zona respectivă. Cu ajutorul tratamentelor estetice putem să mai „păcălim” un pic”.

„Osul începe să se absoarbă”

Ceea ce puțini pacienți știu este că, în timp, nu doar pielea are de suferit, ci și oasele. Astel că, din cauza faptului că oasele se absorb și își pierd din volum, fizionomia feței trece prin transformări vizibile o dată cu înaintarea în vârstă.

„Un alt trend pe 2023 este conturarea facială. Vorbim de conturul mandibular. Din păcate îmbătrânim. Se absoarbe grăsimea, dar nu numai. Inclusiv osul se absoarbe. Astfel încât începe să apară acest aspect de față îmbătrânită. Cu substanțe injectabile, de obicei sunt niște cocktailuri de produse, putem să reîntindem această zonă, să avem un contur mandibular mai plăcut, unghiul mandibular mai plăcut, o linie aproape perfectă, lucru care ne dă un aspect puternic de față mult mai întinerită. O dată ce întinerim zona, ce întindem pielea, normal că se mai acoperă un pic zona gușei, pentru că per total ne dă un aspect de față mai conturată, mai plăcută și mai tânără”, a mai declarat Iancu Morad pentru EGO.ro, explicând întreg procedeul de îmbătrânire a feței.

„Când îmbătrânim se întâmplă mai multe acțiuni: pielea devine mai uscată, își pierde din fermitate, grăsimea se pierde, fibrele de colagen și elastină nu se mai produc astfel încât își pierd din funcții, osul începe să se absoarbă. Per total, tot acest proces ne dă un aspect de față îmbătrânită și lipsită de volum. Cu toate acestea eu nu recomand să facem un lifting facial și să întindem pielea. Trebuie să ne gândim și la acest aspect de pierderea de volum și de obicei, atunci când apelăm la lifting facial, 90% din cazuri adaugă și volum în aceeași ședință pentru a avea un aspect mai întins, dar și să suplinim pierderea de volum a oaselor de la nivelul feței”.

„Injectăm celule stem din grăsime proprie”

Anul 2023 vine și cu un tratament revoluționar. După mai multe studii și teste, s-a descoperit un nou tratament prin care se extrag celule stem din grăsimea proprie, celule care sunt din nou introduse în corp.

„Un alt tratament în vogă este un tratament de injectare a propriei grăsimi. Ideea este că noi până acum recoltam grăsimea, o prelucram cumva și o injectam. Acum, prin multe proceduri de pregătire a grăsimei, putem să alegem nu doar grăsime, ci și celule stem care există în jurul lor, lipite de grăsime. O dată ce recoltăm și prelucrăm prin anumite tehnici, putem să izolăm aceste celule și să le refolosim prin injectare la nivelul feței. Avem un rezultat spectaculos de reîntinerire facială. Dispar ridurile. Se întinde pielea. Asta datorită faptului că aceste celule rejuvenează pielea în profunzime”, ne-a mai declarat chirurgul estetician.

Cu ajutorul acestor celule se poate ajunge la înlocuirea toxinei botulinice și la scăparea completă a ridurilor.

„Depinde de caz. O dată ce avem riduri foarte profunde, datorită pierderilor de volum, trebuie să combinăm și cu injectare de grăsime prorprie, să mai adăugăm din volumul pierdut. Atunci când sunt mai superficiale, dispar aproape în totalitate”, a mai completat Iancu Morad pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *