INTERVIU Dana Săvuică: Cum trece o persoană publică peste un divorț răsunător: ”Am pe cineva care mă așteaptă acasă, de câțiva ani!”

Dana Săvuică, un interviu savuros despre viață, dragoste și... EGO. Prin ce greutăți trec vedetele pe care le credem mereu fericite
INTERVIU Dana Săvuică: Cum trece o persoană publică peste un divorț răsunător: ”Am pe cineva care mă așteaptă acasă, de câțiva ani!”

Dana Săvuică este mamă, model, moderator de emisiuni, persoană publică și formator de opinie. De-a lungul timpului, vedeta și-a construit un nume greu în showbiz-ul românesc. Cu toate acestea, puțini știu cum a început drumul său în viață și cum și-a trăit copilăria, viața de femeie, victoriile și înfrângerile cea care de astăzi este moderatoarea emisiunii EGO Life.

Dana Săvuică, amintiri din Indonezia și Sri Lanka

Dana Săvuică nu mai are nevoie de prezentare, fiind una dintre cele mai cunoscute vedete din România. Asumată, ea nu se teme să vorbească liber despre cele mai inedite subiecte. Însă totul a început cu un copil timid care a luptat pentru a avea în viață un drum cât mai stabil.

Ulterior, copilul timid s-a schimbat în adolescentul popular care își dorea să se impună prin inteligență. A urmat femeia tânără, prima care a pozat în Playboy România pentru a încheia o carieră în modelling. De atunci, totul este istorie!

Dana Săvuică adoră să călătorească
Dana Săvuică adoră să călătorească

Dana Săvuică, omul din spatele cortinei

Pașii au purtat-o pe Dana Săvuică în diferite momente incitante ale vieții. Ea trecut printr-un divorț după 25 de ani de căsnicie, iar acum a oferit iubirii o nouă șansă. Îndrăgita vedetă se bucură de un bărbat care îi este alături de ani buni.

Dana Săvuică este, fără dar și poate, un personaj conturat puternic în showbiz-ul românesc. Începând cu data de 14 martie, ea revine în atenția tuturor cu o nouă emisiune plină de subiecte de interes, Ego Life. Înainte de a se pune în ipostaze inedite, Dana Săvuică ne-a vorbit despre unele dintre cele mai emoționante momente din viața sa.

Iată cine este cu adevărat:

Dana, spune-ne ceva ce nu știm despre tine!

Ceea ce nu știți despre mine este că eu voi prezenta o emisiune specială, Ego Life, pe ego.ro. Pe canapeaua pe care mă aflu acum vor sta invitați cu povești frumoase și vom discuta despre subiecte interesante. Așa cum spune și titlul emisiunii – Ego Life – viața noastră se învârte în jurul ego-ului, depinde de cât de mult îl hrănim. Ne împiedică să ne continuăm viața într-un mod frumos sau ne dă un avânt pentru a trăi viața cât mai bine? Acest lucru îl vom afla de la invitații mei. De mai mult de 30 de ani sunt în lumea media, de fiecare dată mi-am propus ca viața mea să fie ca o carte deschisă. La mine a fost vorba de naturalețe și de autenticitate, căci multă lume crede că suntem ascunși publicului.

Dana Săvuică va prezenta emisiunea Ego Life pe Ego.ro
Dana Săvuică va prezenta emisiunea Ego Life pe Ego.ro

Aș vrea să ne povestești puțin despre copilăria ta. Cinci ani ai locuit în Sri Lanka, alți doi ani în Indonezia. Ai stat cu părinții tăi, în copilărie și adolescență, în mai multe țări, case diferite, școli diferite, oameni și culturi diferite. Cum este pentru un copil acest stil de viață, unde, practic, nu ai un loc al tău, un domiciliu fix, rutina pe care mulți copii preferă să o aibă?

E adevărat că în perioada copilăriei mele m-am lovit de aceste lucruri. Prin prisma meseriei tatălui meu, cea de diplomat, de la doi ani am plecat în Indonezia. Apoi am trăit în Sri Lanka, aceasta fiind a doua mea casă. Acum merg din nou acolo. A fost un șoc pe atunci, am plecat dintr-o țară comunistă și am ajuns într-o țară semi-capitalistă. Eu de la iarnă am ajuns la vară, totul era schimbat. A avut loc și o schimbare în percepția oamenilor. Intrasem într-o lume în care toți copiii vorbeau în toate limbile posibile și imposibile. Am fost nevoită să învăț repede limba engleză și să mă integrez într-un mediu greu. A fost dificil, dar nu aș schimba nimic.

Te-a influențat asta în vreun fel?

Am trăit într-o țară care are ca structură budismul și hinduismul. Partea culturală și-a pus amprenta asupra mea. Ca adult, am crescut și m-am format cu aceste concepții despre viață. Timpul este prețios și trebuie să te iubești pe tine, încerc să văd partea frumoasă a oamenilor și să mă bucur de natură.

Spuneai într-un interviu că te-ai simțit respinsă de ceilalți copii de acolo? Care a fost motivul?

A fost vorba și de timiditatea mea, dar și de faptul că am fost scoasă dintr-o țară și introdusă în alta în care copiii din jurul meu proveneau din toate părțile lumii. Nu eram obișnuită să mă deschid și să fiu naturală. Provin dintr-o familie de diplomați, unde se pune accentul pe etichetă și pe bunele maniere.

Această perioadă te-a ajutat să te dezvolți ca adolescent?

Da și nu. Am avut timp să îmi dezvolt pasiunile și talentele ascunse. Acesta a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Mergeam la școală, iar sistemul te ajuta să îți dezvolți pasiunile. Existau tot felul de ateliere. M-am înscris la mai multe și am aflat că îmi place să pictez, să cânt, să fac dans modern și teatru.

Adulții duc unele bagaje emoționale din copilărie. Cât de mult te-a afectat faptul că mulți dintre copiii din Sri Lanka și Indonezia nu își doreau să interacționeze cu tine?

Am fost afectată în perioada respectivă, dar am o relație apropiată cu părinții mei. Am intrat în colectiv după ce mama s-a împrietenit cu mamele unor fete. Aveau prejudecăți cu privire la români. Le-am arătat că suntem culți, educați, deschiși și frumoși. Lucrurile acestea se întâmplă și în ziua de azi.

Părinții tăi au făcut eforturi enorme pentru ca tu să ai o educație aleasă. Ai făcut înot de semiperformanță, dans modern, balet clasic și pictură. Tu ai ales ce anume doreai să faci ori ți-a fost cumva impus?

Eu le-am ales pe toate. M-am bucurat pentru că părinții mei m-au susținut. Au fost sacrificii uriașe pentru ei din punct de vedere financiar. Țara nu era scumpă, dar salariile lor erau mici față de ale altora. Părinții mei sunt niște eroi din punctul acesta de vedere. Eram o fire băiețoasă, îmi plăcea să fac sport. Totuși, mama este frumoasă și cochetă, voia să îmi dezvolte și latura feminină. Dansul, baletul și pictura țineau de grație și de feminitate.

Cât de important este ca un copil să aibă activități extrașcolare?

Mi-aș dori să se introducă anumite cursuri de bune maniere. Voi dezvălui ceva ce nu știe nimeni, am un proiect la care lucrez acum. Mi-aș dori să pun bazele unei școli de bune maniere.

Ai intrat la ASE, Relații Economice, în mare parte pentru că tatăl tău își dorea să urmezi o carieră de diplomat. Însă tu aveai alte dorințe, alte planuri. Cum a perceput tatăl tău dorința ta de a avea propriul drum în viață?

Tata avea cele mai bune intenții. A venit Revoluția (1989 – n.r.) și s-au deschis o mulțime de uși. Tot ceea ce cultivasem de mic copil a ieșit la suprafață. Am aflat de câteva cursuri care se făceau la Casa de modă „Venus” de către Zina Dumitrescu. Și mi-am luat inima în dinți. Am fost primită ca model, dar doar mama a știut de acest lucru. Tata a aflat puțin mai târziu și nu a reacționat foarte bine.

La 29 de ani ai pozat în Playboy România, fiind prima femeie din țara noastră care a realizat un asemenea pictorial. Cum a primit societatea de atunci o asemenea ședință foto și ce a spus familia ta?

Familia mea a recționat bine. Nu aș fi făcut acest lucru dacă nu aveam acceptul lor. Mi-a păsat și nu mi-a păsat de ce a zis societatea. Am vrut să arăt că femeia este frumoasă la orice vârstă și că trebuie să ne debarasăm de complexe. Pot spune că am făcut-o și pentru ego-ul meu. După apariția în Playboy am terminat cu partea de modelling.

Dacă ai avea astăzi din nou 29 de ani, ai mai poza în Playboy?

Sigur că da, doar că aș negocia mai dur condițiile.

Sunt femeile frumoase ferite de suferința în dragoste? Ai avut parte de dezamăgiri în iubire?

Nu. Toate femeile sunt frumoase în felul lor unic. Orice femeie are dezamăgiri în dragoste și face sacrificii de dragul de a fi bine într-o relație.

Ai fost căsătorită timp de 25 de ani. Este greu pentru o persoană publică să treacă printr-o experiență dureroasă care să fie și expusă publicului larg?

Nu a fost deloc dureros. Am stabilit de comun acord cu fostul soț să fim discreți. Presa a fost blândă cu mine.

Cum arată bărbatul care te-ar duce din nou în fața altarului?

În momentul de față, ca bărbatul care mă așteaptă acasă. Este alături de mine de câțiva ani buni.

Ai spus într-un interviu ca sunt multe televiziuni care pot să vadă femeile interesante sau nu, în funcție de vârstă. Ai simțit acest lucru? Te-ai lovit de refuzuri?

Nu m-am lovit de refuzuri, ci mai degrabă de o tactică a unora de a te clasifica și de a te face să simți că acolo nu este locul tău. În ultima perioadă am reușit să îmi deschid propriul canal TV, fie că vorbim de Instagram sau de Facebook. Pe rețelele de socializare mă reprezint așa cum îmi doresc. Acum nu mai contează ce vârstă am.

EGO LIFE – ce spune Dana Săvuică despre emisiunea pe care o va prezenta

Pe 8 Martie, chiar de Ziua Mamei, vei lansa o nouă emisiune alături de noi, ego.ro. Se numește Ego Life. Te rog, vorbește-mi puțin despre conceptul emisiunii.

Am ales să lucrez cu voi pentru că nu mai alerg după rating, alerg după timp și oameni de calitate. Vreau să lucrez cu persoane pasionate de ceea ce fac și care îmi arată că le pasă de ce se întâmplă în societate. Ego-ul nostru poate să fie mai mic sau mai mare, dar până unde mergem cu el?

Este bine să fim egoiști? În ce situații și ce am putea câștiga dacă o facem?

Când am divorțat, unele persoane mi-au zis că sunt egoistă și că nu mă gândesc la familie, copil, părinți și soț. Nu există egoism în astfel de situații. Pur și simplu, ești realist. Te trezești și te gândești că trebuie să tai răul de la rădăcină.

Spune-mi trei lucruri pe care le-ai schimba când vine vorba despre deciziile pe care le-ai luat de-a lungul vieții.

Poate că în paralel cu ASE-ul aș fi putut să fac și Academia de Teatru și Film. Regret că am făcut un avort, unul singur, aș schimba acest lucru. Aveam 24 de ani, am rămas gravidă imediat după ce născusem. Chiar și doctorul mi-a zis că nu ar fi bine să fac un copil așa de repede după primul. Am avut câteva probleme de sănătate. Mă gândeam și la carieră, aveam multe proiecte. Cumva, toate aceste situații au fost decisive pentru a face avortul. Acum, uitându-mă în urmă, poate că aș fi schimbat lucrurile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.4 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *