Interviu exclusiv cu șarmantul actor canadian Olivier Renaud, fiul vitreg al Mariei Andrei. Cum a învățat să vorbească românește: ”Am ascultat B.U.G Mafia și La Familia” FOTO EXCLUSIV

Olivier a fost și acrobat la ”Cirque du Soleil”: ”Mi-a deschis multe uși”

Maria Andrei, fost fotomodel de top și vedetă TVR, la emisiunea matinală, este tare mândră de cei doi fii ai soțului ei canadian. Dacă Philippe este inginer chimist, chipeșul Olivier Renaud, specialist în marketing, este actor, după ce o vreme a activat și ca acrobat în celebra companie artistică ”Cirque du Soleil”, din Montreal: ”Paul are doi băieți minunați. Avem o relație extraordinară și suntem foarte mândri de ei. Fiecare și-a urmat visul și ne bucurăm pentru asta. Chiar dacă locuiesc peste mări și țări, ne vedem cât putem de des și ținem legătura în permanență cu ei”, ne-a spus Maria Andrei. Actorul Olivier Renaud ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a povestit despre activitatea artistică din Canada, dar și despre marele lui vis de a ajunge star la Hollywood.

De ce nu s-a căsătorit Olivier Renaud, fiul vitreg al Mariei Andrei

Ego.ro: Bună, Oliver! Ești un actor cu contracte bune în Canada, pe când însă și colaborări la Hollywood? Vorbește-ne despre rolurile avute, despre cariera ta artistică, în plină ascensiune.

Nu sunt un actor de Hollywood… încă! Dar lucrez la asta! Am avut însă norocul să joc în câteva filme bune, iar unul dintre ele este primul film în limba engleză, finanțat privat, din Quebec. Acest lucru este important deoarece filmele din Quebec depind prea des de subvențiile guvernamentale. Acesta a fost făcut datorită oamenilor care au crezut în el. Iar rolul pe care l-am jucat a fost cel al unui iubit obsesiv care să-i facă viața mizerabilă prietenei sale. A fost o oportunitate minunată, deoarece mi-a permis un proces complet de auto-descoperire și exprimare. Îmi place să joc în filme, dar devin nostalgic la zilele mele de actorie în teatrele din New York City. Orașul acela este plin de talent. Am reușit să joc cu oameni precum Paul Doucet, Nathalie Hall, Evan Williams, Jake Epstein, Laura Vandervoort și Kimberley-Sue Murray.

Ești căsătorit sau momentan preferi să te concentrezi pe cariera artistică?

Cât despre o persoană specială: încă nu am  întâlnit-o pe „ea”… Dar nu e timpul pierdut! Călătoresc departe, mă documentez intens pentru rolurile mele, lucrez foarte mult si particip la audiții… Cine ar avea răbdare cu mine?

A fost acrobat la ”Cirque du Soleil”: ” În timpul facultății, am fugit cu “circul”

O vreme ai făcut parte și din marea familie ”Cirque du Soleil”, celebra companie de divertisment din Montreal. Cum a fost acea perioadă, acea experiență, și ce rol aveai pe scenă?

”Cirque du Soleil” a fost o perioadă foarte specială în viața mea. Am început în timpul facultății, iar imediat după am fugit cu “circul”. Am fost antrenat de companie la Montreal – timp de 6 luni – înainte de a pleca la spectacolul Saltimbanco în turneu prin SUA și Europa. A fost o perioadă uimitoare, plină de descoperiri, locuri noi și public numeros. Să fiu plătit, ceea ce părea a fi o mulțime de bani la acea vreme, să fac ceva ce îmi plăcea, mi s-a părut prea frumos pentru a fi adevărat în acel moment. Mi-a deschis multe uși și mi-a permis să pătrund mai adânc în acea parte din mine care trebuia neapărat văzută pe scenă. Mi-a permis să cunosc câțiva dintre cei mai importanți performeri ai industriei și să adun tehnică și know-how artizanal din diferite părți ale lumii. Am studiat clovnul tradițional francez la Paris cu Gaulier, tehnica Meisner la New York, mima la Montreal etc. Dar nu am vrut să fiu acrobat pentru totdeauna.

Când te-ai decis să renunți la acrobație și să te dedici actoriei, să visezi la lumea fascinantă a filmului?

Când lucram în Las Vegas la Beatles LOVE Show, mi-am dat seama că vreau să-mi fac propriul drum. Îmi doream un alt public. Corpul meu începea să doară și mi-am dat seama că acrobații și dansatorii au o perioadă de “valabilitate” limitată.

Olivier este un talentat actor canadian
Olivier este un talentat actor canadian

Olivier Renaud: ”Nu m-am considerat niciodată vreun frumos”

Ai un chip interesant, frumos, ai putea fi și un fotomodel de succes pe marile podiumuri de modă ale lumii…

Mulțumesc pentru compliment, dar nu m-am considerat niciodată vreun „frumos”. De fapt, când locuiam în LA, mi s-a reamintit în mod constant cu câtă rapiditate puteam deveni aproape invizibil când mergeam pe undeva alături de amicii mei cu „adevărat” modele. Dar am ceea ce am eu și sunt recunoscător pentru asta.

Nu ești tentat să-ți folosești imaginea și în reclame tv?

Am avut un oarecare succes în reclame, dar un actor care dorește să facă o carieră în film și să fie el însuși un mare actor nu trebuie să se mulțumească doar cu o muncă comercială. Cred că actoria este o chemare la a te pune constant într-o poziție de disconfort și redescoperire. Unii ar spune chiar într-o poziție de pericol. Reclamele sunt de ajutor. Mai ales la începutul carierei unui actor, dar nu pe termen lung. Acestea fiind spuse, nu aș spune niciodată nu unei campanii pentru unele dintre mărcile mele preferate. Este important ca imaginea și convingerile actorului să le reflecte pe cele ale mărcii în sine.

Îi este recunoscător Mariei, soția tatălui său: ”Maria a fost ca un far de lumină”

Maria Andrei, soția tatălui tău, a fost în România unul dintre cele mai bune fotomodele. Ți-a dat vreun sfat legat de scenă, de lumina reflectoarelor?

În ceea ce privește sfatul, Maria a fost un far de lumină în această chestiune. Ea pare să fi fost capabilă nu numai să asculte și să răspundă la ritmul nevoilor și tendințelor de astăzi, dar să devină ea însăși un creator de tendințe. O pune în poziția unică de a anunța ce este „in” sau ”out”, având în vedere vremurile. Este o superputere frumoasă pe care, cred, ani de muncă asiduă i-au permis să o dobândească pe bună dreptate.

Înțelegi ce zice Maria, când vă vedeți? Ai învățat câteva cuvinte în limba română, după desele vizite la București?

Înțeleg româna la aproape 80%. Când petrec suficient timp ascultând limba sau când vizitez țara, pot să spun că înțeleg aproape 90 %… În funcție de cât de repede vorbesc oamenii. Am crescut în București la vârsta de 14-15 ani.  A fost o experiență foarte frumoasă. Am fost la Școala Franceză și am avut mulți prieteni români care mi-au făcut repede cunoștință cu toate modurile în care puteam învăța mai repede limba română. Cred că vă puteți imagina ce si cum! Am ascultat rap românesc si artiști precum B.U.G Mafia si La Familia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *