Ioana Cosma a dat treningurile pe rochiile elegante de seară. „A început să-mi placă să fiu femeie” VIDEO EXCLUSIV

Ioana a renunțat la treninguri și pantofii sport și a ales să-și expună mai mult feminitatea

Ioana Cosma este prima femeie care a ajuns comentator la Euro 2020, demonstrând încă o dată că presa sportivă nu este destinată doar bărbaților. Jurnalista a trăit toată viața înconjurată de bărbați, încercând să demonstreze mereu că face parte din lumea lor. Asta până de curând. Pentru că în clipa de față nu mai are nimic de demonstrat, Ioana a renunțat la treninguri și pantofii sport și a ales să-și expună mai mult feminitatea. Jurnalista a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că vrea să îmbrace mai des rochii elegante și să-și pună pantofii cu toc pe care îi avea dosiți în dressing.

După ce a primit propunerea de a comenta un eveniment de mare avengură, campionatul Euro 2020, Ioanei Cosma i s-a confirmat faptul că a reușit să depășească barierele și că poate face performanță într-un domeniu despre care se mai spune și acum că este destinat bărbaților. A trecut peste toate criticile pe care le-a primit pentru faptul că este o femeie într-o industrie plină de bărbați, iar acum vrea să nu se mai ascundă după ținute casual sau sport, pe care le adoptase în ultimii ani, tocmai pentru a se putea identifica mai mult cu colegii ei.

Ioana Cosma

Astfel că, zilele trecute am întâlnit-o la Gala premiilor TV Mania, acolo unde și-a făcut apariția într-o rochie elegantă, neagă, care îi punea în evidență formele. E pentru prima dată când vine la un eveniment monden și susține că este diferit față de cele la care mergea de obicei.

„În 2023 îmi programez evenimente, nu vreau să ratez niciun eveniment, aștept invitațiile pe bandă rulantă și la toate o să spun DA. Între atâtea treninguri și atâtea perechi de adidași, în casă am făcut deja un loc special, este pentru rochiile pentru evenimente. Deci așa voi veni la evenimente. Mi-am pregătit pantofii, gențile, toate ținutele pentru toate evenimentele din 2023. Doar invitațiile să vină”, ne-a povestit amuzată Ioana Cosma, care vrea să meargă cât mai mult în zona aceasta feminină și să scoată din garderobă și rochiile elegante pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului.

„Am un dressing destul de mare în care da, am o secțiune pentru rochii, pentru evenimente și a început să-mi placă să fiu femeie. La sport e altceva pentru că suntem în zona aceea în care ne îmbrăcăm sport sau casual, dar acum am început să prind gustul și mi se pare că este frumos. Sunt niște rochii atât de frumoase, atât de ofertante și să porți o rochie îți schimbă starea, te simți din ce în ce mai bine, radiezi. Cel puțin asta simt eu când pun o rochie frumoasă pe mine”.

Ioana Cosma

„Nu poți să mergi la stadion într-o rochie”

Ce-i drept, Ioana nici nu avut prea multe ocazii în care să simtă nevoia să-și exploreze feminitatea, cu atât mai mult în zonele unde era în inferioritate numerică.

„În redacție, pe stadioane și așa mai departe e o zonă foarte masculină și în general mă feream să port rochie. Nu poți să mergi la stadion într-o rochie. Pentru că nu prea am fost la evenimente nu am intrat în zona asta. Dar în acest moment simt, sincer, chiar simt asta, că e foarte plăcut, e chiar reconfortant”, a mai povestit jurnalista pentru EGO.ro.

Dar fiind faptul că în ultimii ani bărbații au început să dea mai mult credit femeilor care vor să facă carieră alături de ei și mai ales să înțeleagă faptul că și femeile pot face performanță în absolut orice domeniu, Ioana a început să fie mult mai relaxată.

„Cred că în timp și-au dat seama că și noi putem. În momentul în care te duci pe stadion și vezi că în tribune aproape jumătate din spectatori sunt femei, îți dai seama că de fapt sportul se adresează tuturor. Dacă perseverezi și muncești în zona aceasta ei te acceptă. Poate că la început a existat un back off și o zonă tampon între femei și bărbați, de generația aceea de fete care am intrat în zona de presă sportivă, dar în acest moment nu mai există. Dacă fetele sunt talentate, și sunt fete extraordinar de talentate, pot face o carieră impresionantă în zona aceasta. Nu mai există nicio barieră în acest moment. Dacă eu am comentat meciul de la un turneu final european, nu mai există nicio barieră”, a completat jurnalista.

Ioana Cosma

„Sportul este atât de important pentru că înseamnă sănătate”

Pasionată în mod special de fotbal, încă de când era mic copil și mergea cu bunicul ei la meciuri, Ioana Cosma a fost mereu încojurată de sport. Nu a făcut niciodată de performanță, însă a avut grijă ca sportul să facă parte din toată viața ei, nu doar cea profesională.

„Mai fac și eu sport din când în când. Am făcut și tenis, am făcut și echitație, am încercat tot felul de sporturi și îmi place. Îmi place să alerg, dar îmi place în general să fac sport în aer liber, nu îmi place în sală. Cel mai mult mă simt bine în contact cu sportul afară pentru că, ce să vezi, multe sporturi, se fac în aer liber”, ne-a mai povestit Ioana. Din păcate, în momentul de față, nu mai are timp pentru activitățile fizice așa cum își dorește, însă încearcă să găsească timp măcar pentru jogging. „Sportul este atât de important pentru că înseamnă sănătate. Îți faci timp. Așa cum eu am reușit să găsesc portițe și pentru evenimente, fiecare poate să găsească o portiță mică să facă puțin sport”, a mai povestit Ioana Cosma pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *