Ioana Cosma, prezentatoarea Playsport Review, adevărul trist despre fotbalul românesc: „Nu mai avem echipe” VIDEO EXCLUSIV

Cum se prezintă fotbalul românesc, sub privirea Ioanei Cosma
Ioana Cosma, prezentatoarea Playsport Review, adevărul trist despre fotbalul românesc: „Nu mai avem echipe” VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii EGO Life, Ioana Cosma a mărturisit că, din păcate, fotbalul românesc nu mai este ceea ce a fost odinioară. Prezentatoarea emisiunii Playsport Review va comenta situația fotbalului din țara noastră în fiecare luni, de la ora 9:30 la 11:30, numai pe Facebook și YouTube Playsport.ro!

Ce s-a întâmplat cu fotbalul românesc

Ioana Cosma a vorbit, cu tristețe în glas, despre situația fotbalului românesc de la momentul actual. Generația de Aur este de mult apusă, iar tinerele speranțe aleg să plece din țara în care s-au născut și au bătut pentru prima oară mingea pe teren.

Jurnalista spune că sunt mulți factori care au schimbat în rău parcursul sportului-rege din România.

„Mai avem echipe, dar nu mai avem la nivelul la care… sau așteptările noastre poate că sunt pre mari în acest moment. Cum echipa națională a ratat turneele finale, n-a mai fost la Mondial din 1998, e greu așa să ai și echipe de club foarte bune, pentru că ar trebui să aibă jucători de calitate foarte bună, pe care să-i revedem la echipa națională și nu mai merge… sunt foarte mulți jucători străini, care sunt, unii, de calitate, dar unii sunt de o calitate îndoielnică, care ajung aici. Și asta este… e o chestiune de economie de piață. Pe de altă parte, nu poți să limitezi numărul jucătorilor care vin din Europa, intracomunitarii, pentru că este o legislație a muncii în Europa și atunci pot să vină intracomunitari…”, a declarat Ioana Cosma la EGO Life.

Când și cum a dispărut mândria națională

Prezentatoarea emisiunii Playsport Review a explicat cum fotbaliștii care se dezvoltă în țară sunt cooptați de echipe străine, unde au mai multe oportunități, mai multe avantaje, dar pierd din vedere faptul că performanța din țara de baștină este neprețuită. Aici, spune Ioana Cosma, greșesc mulți.

„Dacă aveam un fotomodel aveam mai multe femei spectaculoase, rămâneau în țară, pentru că la momentul acela nu exista posibilitatea să plece. Astăzi vedem fotomodele din România care sunt la Paris, la Londra…Și nu mai sunt… ne mândrim că prestează în zone atât de importante, doar că nu aici cresc, cresc acolo, se formează acolo. Așa e și cu ai noștri. Dacă e un junior mai răsărit pleacă în Italia, dacă mai joacă pentru România sau nu mai joacă pentru România o să vedem mai târziu, între timp i se schimbă destinul și așa mai departe, adică nu poți să-i mai ții. Generația pe care am avut-o, cea cu Steaua din ‘86 a fost creată în țară, nu puteau să plece… Nu puteau să plece. Astea ar pleca…Și atunci dispare mândria națională. Dispare acest sentiment de mândrie națională, când ți se spune că nu-ți stă bine nu știu cum… intervine un sentiment de inferioritate pe care ți-l cultivi și crește”, a declarat știrista.

Vedeta a mai explicat că mândria națională a unui popor este unul dintre cele mai importante sentimente pe care ar trebui să îl simtă o persoană. După părerea ei, în România, acest sentiment este din ce în ce mai fragil și mai puțin întâlnit, ba chiar unii îl confundă cu naționalismul toxic din vremea comunismului.

„La capitolul mândrie națională sârbii sunt peste noi, ungurii sunt peste noi, ucrainenii sunt peste noi, moldovenii sunt de-ai noștri, dar parcă și ei sunt mai… sunt altfel. Eu vin din Ardeal, sunt din Cluj și acolo poate că sentimentul e umpic mai crescut. Am lăsat-o așa mai moale și acolo. În schimb, îmi place la olteni! Oltenii sunt cei mai aprigi la capitolul acesta! Ei, lasă așa, că-i bine și așa! Important e că avem o țară frumoasă, suntem creativi, din punctul meu de vedere, niște oameni deștepți, trebuie să ne punem în valoare și e o chestiune de educație”, a completat Ioana Cosma.

Emisiunea Ego Life se difuzează în fiecare miercuri de la ora 20:00, pe site-ul www.ego.ro, Facebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *