Ion Lăceanu, artistul care i-a cântat și lui John F. Kennedy, și-a părăsit casa și s-a mutat la căminul de bătrâni: ”Sufeream de singurătate, după decesul soției”

De ce refuză artistul să cânte la căminul de bătrâni: ”Nu este locul potrivit”

Celebrul Ion Lăceanu (85 de ani), artistul care a susținut un recital și pentru John F. Kennedy, fostul președinte american, a renunțat la muzică și a decis ca, în ultima parte a vieții, să locuiască într-un azil de bătrâni. Ion Lăceanu ne-a dezvăluit, în premieră, în interviul pentru ego.ro, de ce a luat această hotărâre, care pentru mulți ar părea umilitoare: ”Eu am decis să mă mut aici. Sufeream de singurătate, după decesul soției. Casa era goală, mi-era urât singur, aici mai schimb o vorbă cu cineva”.

Ion Lăceanu este vizitat des de fiul lui: ”Nu știu cât costă aici, fiul meu plătește”

Ion Lăceanu sau ”omul orchestra”, cum frumos i se mai spune, căci știe să cânte la zeci de instrumente, dar le ”zice” bine și din solzi de pește, a renunțat la scenă. Iar de ceva vreme s-a mutat din vila pe care și-o înălțase în centrul Bucureștiului. Și care, după decesul soției, i se părea mult prea mare și pustie. Nu a dorit să se mute cu altcineva din familie, pentru a nu deveni, cu timpul, o povară, astfel că Ion Lăceanu a decis să locuiască la un cămin de bătrâni. Despre această hotărâre, artistul ne-a vorbit în exclusivitate pentru ego.ro.

”Este foarte bine aici, sunt mulțumit, e mâncarea bună, avem trei mese pe zi, este un cămin de bătrâni situat în zona Circului din București. Nu era mai bine să rămân acasă. M-am tot gândit să iau o femeie, ca să mă ajute la treburi, dar seara rămâneam tot singur. Eu am decis să mă mut aici. Sufeream de singurătate, după decesul soției. Casa era goală, mi-era urât singur, aici mai schimb o vorbă cu cineva. Mai stau cu o persoană, sunt camere de maximum două locuri. Nu știu cât costă cazarea și masa, nu mă ocup eu, fiul meu plătește. Vine mereu și îmi aduce de toate, nu-mi lipsește nimic”.

Ce activități are zilnic la căminul de bătrâni: ”Trece ziua repede”

Ion Lăceanu ne-a mai spus și ce activități are zilnic la căminul de bătrâni care-l găzduiește.

”Stăm cu toții la masă, apoi intrăm în camere, stăm în pat, ne uităm la televizor, mai ascultăm la radio, avem și o curte drăguță, avem și medici. Trece repede ziua. Nu știu să joc table și nici șah, nu le-am gustat la viața mea, nu le știu deloc, sunt zero barat. Nu sună bine că stau la un cămin de bătrâni, mulți sunt surprinși, dar eu mă simt bine aici. Iar cu sănătatea sunt satisfăcător. Eu sunt lucid, aici toți sunt lucizi, poți vorbi cu oricine, mai ne amuzăm, mai spunem câte un banc”.

Întrebat de reporterii ego.ro dacă le cântă bătrânilor, la zilele de naștere sau cu alt prilej, artistul ne-a spus, cu tristețe în glas: ”Aici nu cânt, nu vreau și nu este locul potrivit”. Ion Lăceanu le transmite un gând bun, prin intermediul ego.ro, admiratorilor care nu l-au uitat: ”Vă urez să vă iubiți între voi! Trecem și prin momente grele, dar asta e viața, mergem înainte!”.

Ion Laceanu, omul orchestră
Ion Laceanu, omul orchestră

Ion Lăceanu a cântat pentru fostul președinte american John F. Kennedy, cu câteva luni înainte de a fi asasinat

Ion Lăceanu a cântat, de-a lungul carierei sale muzicale, și pentru marii politicieni ai lumii, foștii președinți americani John.F.Kennedy și Jimmy Carter, dar și pentru Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice. El ne-a povestit și despre recitalul susținut în fața lui J.F.Kennedy, în America.

”Cântam cu mai mulți colegi la Ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F.Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy. Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat, ne-a aplaudat. Pe atunci, soția mea era însărcinată, așa că pe fiul meu îl cheamă și Robert, ca pe fratele lui J.F.Kennedy. Nu i-am pus John, pentru că așa mi se zice mie. Am făcut asta în amintirea familiei fostului președinte american. După o jumătate de an, de la acel eveniment, celebrul politician a fost asasinat, vestea m-a cutremurat”, spune artistul, care pe 7 mai împlinește 86 de ani.

9.1 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.