Iubitul meu nu vrea să ne căsătorim sau să avem copii. Suntem împreună de 15 ani, însă nu vrea să facem pasul

Eu simt că nu mai am răbdare cu el și vreau să am un copil.
Iubitul meu nu vrea să ne căsătorim sau să avem copii. Suntem împreună de 15 ani, însă nu vrea să facem pasul

Sunt într-o relație de aproape 15 ani, locuim împreună de aproape 10 ani. Avem un apartament cumpărat împreună și acum ne facem o firmă Cu toate acestea, iubitul meu nu vrea să ne căsătorim. Îmi spune mereu că nu și-ar vedea viața fără mine, dar nu își dorește copii. Și mă amenință că dacă nu mă protejez ca să nu rămân însărcinată, mă părăsește.

Suntem împreună de 15 ani

Ce mi se pare ciudat e că nu-i vreun copil răzgâiat, răsfățat, egoist, care să pretindă toată atenția mea. Din contră, este un om foarte independent și stăpân pe el. E cald, iubitor, altruist, e un om bun ca pâinea caldă. Știu și că mă iubește enorm. Totuși, nu vrea să aibă copii și nu vrea să se căsătorească.

M-am tot gândit că poate nu e pregătit încă să avem un copil. Am zis că o să am răbdare cu el până se va mai maturiza. Problema este că au am ajuns la 36 de ani, iar el la 40. Eu nu știu dacă mai pot aștepta mult până se va hotărî el. Poate nu va fi niciodată pregătit pentru asta. Eu nu țin neapărat să mă căsătoresc, doar ca să fiu „la casa mea”, pentru că „la casa mea” sunt și cu el, și fără el. Deși, după 15 ani împreună, viața mea se învârte în mare parte în jurul lui. Dar dacă m-ar părăsi, eu am casa părinților mei, care e nelocuită și unde pot să mă mut oricând. Am renovat-o, am amenajat-o să o dau în chirie, dar până la urmă e tot goală.

Iubitul meu nu vrea să ne căsătorim sau să avem copii

Acum, problema este că eu nu mai am răbdare cu el. Nu vreau să ajung o bătrână singură, care ține 12 pisici și care îi sperie pe copii. Cel puțin atâta vreme cât știu că sunt sănătoasă și pot avea copii, nu văd de ce nu aș avea unul. La urma urmei, nu cred că este o misiune mai importantă pe planeta asta, decât aceea de a da viață și de a educa un copil, de a-l pregăti să ajungă un adult demn și vertical.

Da, știu, el are sechele de la divorțul părinților lui. Mi-a spus asta, mi-a spus că el a avut nevoie de psiholog după despărțirea lor. Avea 15 ani și nu reușea să-și înțeleagă prea bine emoțiile. A fost furios pe mama lui, apoi pe tatăl lui, apoi pe el. La urma urmei, era furios pe totă lumea. Dar explicația era că se simțea vinovat și nu înțelegea asta. După ani de terapie a reușit să înțeleagă, dar el atunci și-a jurat că nu va face niciodată asta unui copil. Nu-l va părăsi, nu va divorța. Și ca să nu se trezească vreodată în situația asta, a decis să nu se căsătorească și să nu aibă copii.

Eu am tot sperat că după ce vor trece mai mulți ani va învăța să aibă din nou încredere. Dar se pare că nu am reușit să-l conving.

Știu că nu ar fi corect din partea mea, dar am de gând să renunț la anticoncepționale, fără să-i spun. Apoi, când voi fi însărcnată, dacă va decide să plece, asta este. Mi-aș asuma să cresc singură un copil. Dar, dacă va rămâne, va afla că nu toate femeile sunt rele și că unele sunt chiar statornice. Va învăța să aibă încredere în oameni și în el.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Imagini SUPERBE cu soția lui Ogică: AȘA se IMBRACĂ la job! Meseria NEAȘTEPTATĂ pe care...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce schimbari majore vor fi in luna Mai pentru toate zodiile. O perioadă benefică în...
7 zodii au succes mare in luna Mai 2024: Fecioara…
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *