Iuliana Marciuc a împlinit azi 55 de ani, dar a rămas nostalgică. Păstrează și acum legătura cu foștii colegi de liceu și de facultate. Cum gestionează relația cu fiul ei adolescent VIDEO EXCLUSIV

Vedeta TVR e nerăbdătoare să-și însoțească fiul, pe David, în prima zi de școală

Iuliana Marciuc este una dintre cele mai cunoscute și apreciate moderatoare TV din România. Ajunsă la 55 de ani, vârstă pe care a împlinit-o azi, 31 august, Iuliana nu este absolventa unei facultăți de profil, ci a Facultății de Planificare și Cibernetică Economică. Cu toate că nu a apucat să profeseze prea mult în domeniul studiat, partenera de viață a lui Adrian Enache a rămas în strânsă legătură cu foștii colegi, ba chiar și cu cei din liceu. Mai mult decât atât, Iuliana Marciuc este conectată și cu cadrele didactice și cu părinții colegilor de clasă ai fiului ei.

„Eu apreciez extraordinar de mult oamenii care se adaptează vremurilor”

Iuliana Marciuc a absolvit facultatea imediat după 1989 și a apucat să lucreze pentru scurt timp ca analist-programator la TMUCB, ca mai apoi să intre în televiziune. De atunci, cariera ei s-a învârtit doar în această zonă, a micului ecran, însă nu a uitat niciodată de foștii ei colegi, mulți dintre ei continuând să lucreze în domeniul ciberneticii.

„Suntem și acum pe un grup. Am format un grup de Whats App cu elevi ai liceului „Sfântul Sava” și, din când în când, atunci când ei sunt în țară, pentru că mulți dintre ei sunt plecați, mai facem întâlniri. Am făcut întâlniri frumoase și la aniversări de liceu, dar și la aniversări de facultate. Planificare și cibernetică economică, asta am terminat eu. Ce vremuri!”, a povestit Iuliana Marciuc pentru EGO.ro.

De-a lungul întâlnirilor avute a aflat că nu toți foștii colegi au rămas în domeniu, mulți dintre ei reorientându-și cariera între timp.

„Eu apreciez extraordinar de mult oamenii care se adaptează vremurilor, pasiunilor și sunt mulți dintre noi care nu am ajuns neapărat economiști sau ciberneticieni”, ne-a mai spus partenera de viață a lui Adrian Enache, completând că de cele mai multe ori ea este cea care păstrează și menține legăturile, nu pentru că ar avea mai mult timp la dispoziție, ci pentru că îi place să comunice cu oamenii dragi.

„Adevărul că eu am organizat foarte multe întâlniri de acest gen. De multe ori și grupul de pe Whats App preia inițiativa. Important că suntem împreună, ne amuzăm, ne prezentăm poze, fotografii ale copiilor noștri. Unii ale copiilor copiilor noștri, pentru că am și ceva colegi care s-au grăbit foarte mult”.

Are grupuri de Whats App și cu părinții colegilor lui David

Atât de mult îi place interacțiunea cu cei din jur încât Iuliana Marciuc este în continuare pe grupul de Whats App al mămicilor. Cu toate că David este deja un adolescent în toată regula, prezentatoarea TV este de părere că tocmai în această perioadă trebuie monitorizat mai atent.

„De ce să nu mai fie cazul? Și acum am un grup de mămici care din când în când ne scriem și ne invităm să ne întâlnim pentru că ne face plăcere să ne vedem și să vorbim despre copiii noștri. Eu cred foarte mult în importanța comunicării cu cadrele didactice și ale copiilor între ei, dar și ale părinților cu copii. Apropo de organizare”, ne-a mai declarat Iuliana Mariciuc, care a adăugat faptul că, de curând, a fost la o întâlnire cu doamna învățătoare a fiului ei.

„Și în școala generală am avut grupul care a mers până la 8B și chiar zilele trecute pot să spun că am avut o plăcere extraordinară prin a primi o invitație la învățătoarea lui David care și-a aniversat ziua de naștere împreună cu câțiva părinți ai clasei 8B. Îți dai seama cum am ținut relația cu doamna învățătoare. De altfel cred că învățătorul este cel mai important în educația unui copil”.

„Trebuie să învățăm să fim de partea adolescenților”

Cu toate acestea, nu înseamnă că nu are încredere în fiul ei, ci doar că își dorește să fie în permanență legătură cu cei care contribuie la educația lui.

„Nu-i urmăresc telefonul. Nu avem niciun fel de aplicație. Nici eu, nu are nici el, Adrian, nici atât. Îl vezi pe Adrian cu aplicația asta? Eu nu”, a mai povestit Iuliana Mariciuc pentru EGO.ro.

Iuliana nu concepe să nu meargă cu el în prima lui zi de școală. Nu neapărat pentru că nu se poate desprinde de el, ci pentru că își dorește să-i întâlnească profesorii.

„Să știi că în prima zi de școală îl însoțesc pentru că ne întâlnim cu profesorii, cu celelalte mămici, de obicei, uneori și cu tătici. Ne face plăcere să povestim, să vorbim despre ce am făcut în vacanță și mai ales să facem planuri de viitor. Liceul unde este David, ICHB Colentina (n.r. Liceul Internațional de Informatică București) cred că are acest merit deosebit de a aduce împreună copiii și părinții și profesorii. Cred că este foarte important, mai ales în actuala perioadă a lor, adolescentină, de a fi aproape de ei, chiar dacă nu lângă ei”.

Iuliana Marciuc și fiul ei, David
Iuliana Marciuc și fiul ei, David

„Suntem niște părinți norocoși”

Până în momentul de față acest gen de parenting a dat rezultate în cazul ei. David este printre acei adolescenți bine crescuți, respectuoși, dar și deloc rebeli. Nu de puține ori, fiul lui Adrian Enache a fost văzut în mijlocul de transport în comun oferind locul unor persoane mai în vârstă.

„Cred că ține foarte mult de educație, dar cred că ține foarte mult și de genă. Din punctul ăsta de vedere suntem niște părinți norocoși. Mă bucur că David face o impresie, într-adevăr bună, oriunde se duce, și, sigur că îmi doresc foarte mult să aibă noroc în viață. Știi cum e. Noi părinții îi dăm de toate, acum să vedem și norocul. Până acum a avut. Spunea Mirela Retegan într-o carte, „Fii de partea lui!”. Cam asta trebuie să învățăm, să fim de partea adolescenților. Chiar dacă nu suntem neapărat tot timpul împreună cu ei”, a mai povestit Iuliana Marciuc pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *