Izvorul Tămăduirii 2022. Ce nu este bine să faci sub nicio formă

Izvorul Tămăduirii 2022. Izvorul Tămîduirii este una dintre cele mai importante sărbători din an, așa că în această zi sunt interzise mai multe lucruri.
Izvorul Tămăduirii 2022. Ce nu este bine să faci sub nicio formă

Izvorul Tămăduirii 2022 se sărbătorește în prima vinere de după Paște. Este una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Astfel că, astăzi, 29 aprilie, toți credincioșii îl sărbătoresc pe Hristos cel Înviat. Săptămâna Luminată se încheie cu Duminica Tomii, pe 1 mai. Iată care sunt tradițiile de Izvorul Tămăduirii și ce nu este bine să faci sub nicio formă, în această zi.

Izvorul Tămăduirii 2022 se sărbătorește anul acesta pe 29 aprilie

Izvorul Tămăduirii este una dintre cele mai importante sărbători din an, așa că în această zi sunt interzise mai multe lucruri. În prima vinere de după Paște, credincioșii sărbătoresc Învierea lui Hristos., considerat Izvor al vindecărilor. De asemenea, oamenii o pomenesc pe Maica Domnului, ca persoană care îl poartă pe Fiul ei, devenind și ea izvor de tămăduire. Izvorul Tămăduirii 2022. Ce nu este bine să faci sub nicio formă

Izvorul Tămăduirii, zi de sărbătoare

Fiecare astfel de sărbătoare vine cu mai multe tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Mulți cred că dacă țin cont de superstiții, le vor merge bine tot anul. Iată ce trebuie să faci mâine ca să ai parte de noroc tot anul!

Pe 29 Aprilie, se sărbătorește Izvorul Tămăduirii, așa că, la fel ca orice sărbătoare, vine cu o serie de tradiții și obiceiuri. Ce să faci ca să ai parte de noroc.

Legenda legată de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

Legenda spune că o minune s-a petrecut lângă un izvor de lângă Constantinopol. Atunci, un om orb și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe față cu apa din izvor. După această întâmplate, mulți au fost cei care au mers la izvor, în speranța că vor avea parte de o minune. Acesta este motivul pentru care s-a numit Izvorul Tămăduirii.

Ce trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii

Ziua aceasta, de vineri, 29 aprilie, este una dintre cele mai importantă și vine la pachet cu tradiții și obiceiuri pe care mulți le respectă pentru a le merge bine pe viitor. Un lucru important este acela că veți avea noroc tot anul, dacă beți agheasmă de la biserici. Se spune că această apă sfințită te vindecă și te încarcă cu noroc.  Ce nu se face sub nici măcar o formă de Izvorul Tămăduirii

Ce nu se face de Izvorul Tămăduirii

  • Este o sărbătoare de cruce roși așa că nu aveți voie să spălați, să coaseți, sau să faceți alte treburi prin gospodărie.
  • Se spune că dacă munciți în această zi sfântă vă veți îmbolnăvi sau chiar ați putea muri, după cum spune o superstiție mai veche.
  • Dacă începeți să faceți un lucru de Izvorul Tămăduirii, nu îl veți termina niciodată. Asta pentru că este o zi sfântă de sărbătoare și nimeni nu trebuie să muncească.
  • Este bine ca în această zi să vă rugați pentru binele și fericirea familiei. Să mergeți la biserică și să luați aghiasmă pe care să o beți în fiecare dimineață.
  • Pentru a vă merge bine pe viitor, țineți cont de tradițiile respectate de credincioși din cele mai vechi timpuri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.2 188 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *