La cât timp se spală de fapt fețele de pernă. Multe persoane fac greșeala

La ce temperatură se spală lenjeria de pat
La cât timp se spală de fapt fețele de pernă. Multe persoane fac greșeala

Pare un subiect banal, însă este un detaliu foarte important din viața noastră! La cât timp ar trebui să schimbăm și să spălăm fețele de pernă și cearșafurile? Dacă se întâmplă prea târziu există și consecințe.

Când și de ce trebuie schimbate fețele de pernă și cearșafurile

Transpirația din timpul nopții este cel mai mare dușman al lenjeriei de pat. Bacteriile se înmulțesc mult mai repede din cauza ei, iar în doar câteva zile așternuturile tale arată de parcă ar fi fost înmuiate în apă și stoarse apoi.

În tot acest timp are și mirosul neplăcut, iar cu timpul se văd și pete galbene întinse. Din aceste cauze poți face diferite iritații sau chiar dermatită, mai ales dacă ești o persoană cu piele sensibilă.

Citește și – Obiectul care nu are ce căuta în dormitor. Ce trebuie să faci pentru a alunga ghinionul și energiile negative, trucul banal

La cât timp se spală de fapt fețele de pernă

Mai întâi de toate acoperă salteaua cu o husă din material de calitate pentru a o proteja pe viitor. Atunci când schimbi cearșafurile spală și această husă. Este indicat să schimbi și să speli atât fețele de pernă cât și cearșafurile o dată pe săptămână. Astfel vei păstra o igienă exemplară în dormitor și vei împiedica înmulțirea acarienilor. Din cauza lor persoanele mai sensibile pot face astm, rinite sau dermatite.

La ce temperatură se spală cearșafurile

Pentru a distruge microorganismele dăunătoare, este indicat să speli cearșafurile la o temperatură de cel puțin 60 de grade. De asemenea, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu în apă pentru a dezinfecta și pentru a curăța mai bine așternuturile albe, indiferent de detergentul folosit.

De precizat este faptul că lenjeria de mătase are nevoie de cu totul altă spălare, adică la rece. În cazul lenjeriilor de pat vopsite, culorile nu se estompează la fel de repede. Astfel, acestea nu trebuie spălate cu apă prea fierbinte, ci la maximum 40 de grade.

Citește și – Ce culori să ai în dormitor ca să atragi norocul în dragoste, în 2023. Țin energiile negative la distanță

Trucuri pentru curățenie în dormitor

  • Petele de pe saltea se curăță rapid cu apă rece și bicarbonat de sodiu sau cu apă și oțet. Este foarte important să folosești apă rece deoarece din cauza apei calde murdăria se va dizolva și va intra mai adânc în țesătura saltelei.
  • Înlocuiește pernele obișnuite cu perne care se pot spăla la mașină și curăță-le și pe ele periodic. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe lună.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.2 44 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *