La cât timp se udă mușcatele toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase, toți te vor invidia pentru balconul tău

La cât timp se udă mușcatele toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase, toți te vor invidia pentru balconul tău

Dacă și tu ai mușcate acasă și nu știi cum să le îngrijești pentru a înflori până toamna târziu, ai ajuns la locul potrivit. EGO îți explică la cât timp trebuie să le uzi pentru a face flori, potrivit celor mai experimentați grădinari. Toți te vor invidia pentru florile pe care le vei avea pe balcon.

Cum îngrijești mușcatele toamna

Româncele se bucură de mușcate, în general, în sezonul cald, când plantele sunt crescute în ghiveci. Puse într-un loc însorit, cu sol bogat, dar bine drenat, majoritatea plantelor de acest fel încep să înflorească la mijlocul primăverii. Ultimele flori apar, de obicei, chiar înainte de primul îngheț.

Cei mai experimentați grădinari au dezvăluit care sunt secretele de care trebuie să ții cont pentru îngrijirea mușcatelor în sezonul de toamnă. Dacă le vei respecta, te vei bucura de o înflorire bogată a plantelor până când dă primul îngheț. Poți să te bucuri de ele și iarna, dacă le ții în locuință.

Indiferent pentru ce alegere optezi, trebuie să știi că mușcatele cresc cel mai bine în plin soare sau, în cazul sezonului de toamnă, la umbră parțială. Dacă se întâmplă să fie foarte cald chiar și în luna septembrie, ai grijă să ferești plantele de lumina directă a soarelui.

Mușcatele au nevoie de un sol bogat, dar în același timp foarte bine drenat, pentru a se dezvolta sănătos. Pământul trebuie să prezinte un pH ușor acid, de la 5,8 până la 6,5. Dacă ții mușcatele în ghivece, folosește un sol bine drenat, nu pământ de grădină.

Cum să uzi mușcatele pentru a înflori

Ai grijă și la felul în care uzi mușcatele, ca să crească frumos. Nu este recomandat să aplici apă pe pământul lor în mod excesiv, fiindcă rădăcinile vor putrezi. În sezonul cald, aceste plante trebuie udate cel puțin o dată la două sau maximum trei zile. Nu la fel trebuie să faci toamna.

Este bine ca, în sezonul de toamnă, să uzi mușcatele în funcție de starea lor. Solul nu trebuie să fie niciodată uscat. Dacă florile încep să se ofilească, este un indiciu că au nevoie de apă. Toamna, adaugă în apa de udat a mușcatelor, o dată la două săptămâni, îngrăşământ lichid.

Nu uita să fertilizezi florile. Specialiștii în grădinărit spun că cel mai bun fertilizant pentru muşcate este coaja de banană. Lasă coaja de banană la uscat timp de 10 minute în cuptorul încins, iar după ce s-a răcit transform-o în pulbere. Presară apoi pulberea în ghivecele cu mușcate.

Dacă vei ține cont de aceste secrete împărtășite de grădinari, te vei bucura de mușcate înflorite frumos și pe parcursul lunilor de toamnă, până la primul îngheț, când este recomandat să le muți în casă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *