La câte grade se spală lenjeria intimă, de fapt. Multe persoane procedează greșit

Așa se va curăța eficient, fără să strici țesătura

Scris de: Daoud Andra

14 Oct. 2023

La câte grade se spală lenjeria intimă, de fapt. Multe persoane procedează greșit

Spălatul hainelor poate fi o sarcină provocatoare, chiar dacă folosim mașina de spălat. Alegerea unui program nepotrivit sau a unei temperaturi greșite poate fie să ne strice rufele, fie să nu le curețe eficient. La câte grade se spală lenjeria intimă și cât de des trebuie să speli aceste obiecte.

Cum se spală corect lenjeria intimă

Dacă unele obiecte vestimentare, precum pantalonii sau blugii, pot fi purtate de mai multe ori între spălări, lenjeria intimă este obligatoriu să fie pusă în coșul de rufe după o singură utilizare. Indiferent că este vorba despre câteva ore de purtare sau o zi întreagă, aceste obiecte care vin în contact cu corpul trebuie să fie spălate după fiecare folosire.

Este ideal ca lenjeria să fie spălată separat de restul hainelor. Nu putem aștepta însă să adunăm o mașină întreagă de obiecte de lenjerie, așa că atunci când punem la spălat, este indicat să folosim un săculeț pentru a separa lenjeria de celelalte articole vestimentare.

Citește și: Ai uitat rufele în mașina de spălat? Ce trebuie să faci ca să nu miroasă a mucegai, metoda simplă

Ce haine se spală la 90 de grade Celsius
Lenjeria și prosoapele se spală la temperaturi ricicate

La câte grade se spală lenjeria intimă

Articolele de lenjerie se pun la spălat împreună cu alte textile din materiale asemănătoare, care se spală la aceleași temperaturi. În funcție de material, lenjeria intimă se poate spăla la temperaturi mai ridicate sau mai joase.

Pentru a se curăța, lenjeria trebuie să fie spălată la 60 de grade Celsius. Dacă vorbim despre articole de lenjerie din bumbac 100%, acestea pot fi spălate și la temperaturi mai ridicate, respectiv la 90 de grade. Lenjeria din microfibră și din materiale sintetice se spală la 60 de grade, astfel încât să se curețe eficient, dar să nu se deterioreze materialul.

Citește și: De ce hainele ies pătate după spălare. Multe persoane rămân surprinse după ce le scot din mașina de spălat, ce se întâmplă de fapt

Cu ce alte articole poate fi spălată lenjeria

Obiectele de lenjerie intimă se pun într-un săculeț special, astfel încât să fie separate de restul hainelor și să nici nu se piardă prin mașina de spălat. Având în vedere că necesită temperaturi ridicate, lenjeria de corp trebuie să fie pusă la spălat împreună cu alte articole care suportă aceleași temperaturi.

Poți pune săculețul cu lenjerie în mașină împreună cu prosoape de baie sau așternuturi de pat, care se spală, la rândul lor, la temperaturi ridicate. Pentru a îndepărta eficient microbii de pe lenjeria de corp, aceasta poate fi călcată după ce s-a uscat. Dacă aveți uscător de rufe, puteți usca lenjeria la temperatură mare și, astfel, nu va mai fi nevoie să o călcați.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *