La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuvetă. Rolul secret pe care îl are

Informații pe care este bine să le știi
La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuvetă. Rolul secret pe care îl are

Cu siguranță ai observat și tu o mică gaură plasată sub robinetul chiuvetei. Nu, nu e vorba despre sifonul care evacuează apa din conducte. Producătorii fac această gaură nu din motive estetice, ci mai degrabă din motive de siguranță.

Lucruri pe care e foarte bine să le știi despre chiuveta din bucătărie sau baie

Cele mai multe dintre chiuvetele care se găsesc astăzi în comerț au două orificii. Fiecare îndeplinește o funcție specială în sistemul de scurgere a apei. În general, o chiuvetă este dotată cu o conductă de scurgere, iar această instalație ne ușurează viața de zi cu zi, dar și multe treburi casnice. Așadar, folosim chiuveta pentru a spăla vasele, pentru a ne spăla pe mâini sau pentru a spăla alimentele.

Așadar, pentru a nu inunda casa și, ulterior vecinii dacă e cazul, producătorii s-au gândit să integreze o variantă super interesantă: adăugarea unei a doua găuri în peretele chiuvetei. Nu este pusă doar de ordin estetic, și dintr-un motiv major de securitate. Primul orificiu de scurgere este numit sifon și este legat direct de canalele de evacuare a apei, apoi un al doilea orificiu al sistemului de scurgere a preaplinului sau orificiu de preaplin care face posibilă contracararea problemelor de curgere a apei, scrie click.ro.

Cum funcționează acest al doilea orificiu al chiuvetei?

I se poate întâmpla oricui să deschidă robinetul și, din cauză că mai face și altceva în același timp, să uite să îl închidă. Ei bine, trebuie să știi că a doua gaură din chiuvetă este făcută pentru a salva fix astfel de situații. Atunci când chiuveta ta ajunge la plin pentru că conductele de scurgere sunt înfundate sau debitul de apă este prea puternic pentru a fi scurs de canalul principal, a doua gaură vine în salvarea acestei blocări cu un dispozitiv foarte inteligent. Atunci când este depășit un anumit nivel de apă această gaură de ieșire funcționează ca o bună ieșire de urgență: drenează excesul de apă evitând orice revărsare în casa ta.

Totuși, sfatul specialiștilor este să nu te bazezi pe această a doua gară pentru a scurge murdăria sau resturile alimentare. Așadar, concluzia lor este că dacă apa ajunge la rezervorul maxim, orificiul de preaplin îi deschide totuși o posibilă cale, motiv pentru care nu trebuie să optezi niciodată pentru un bazin doar estetic și deloc funcțional.

Vezi și – Cum scapi de mirosul neplăcut din chiuvetă. Trucul pe care trebuie să-l încerci, rezultate uimitoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
6.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *