La ce oră începe Evaluarea Națională 2023. Prima probă scrisă are loc luni, 19 iunie

Pentru a le oferi toate informațiile necesare, Ministerul Educației a publicat un ghid informativ privind regulile pe care trebuie să le cunoască, dar și ora la care începe examenul.
La ce oră începe Evaluarea Națională 2023. Prima probă scrisă are loc luni, 19 iunie

Elevii de clasa a VIII- a vor susține Evaluarea Nașională peste doar câteva zile. Prima probă scrisă a Evaluării Naționale 2023, mai exact examenul la Română, va fi susținut luni, 19 iunie. Aș cum se întâmplă în fiecare an, Ministerul Educației a venit în ajutorul candidaților cu o serie de reguli pe care aceștia să le respecte. Iată mai jos, la ce oră începe Evaluarea Națională 2023.

Ghid informativ pentru elevii care susțin Evaluarea Națională

Pentru a le oferi toate informațiile necesare, Ministerul Educației a publicat un ghid informativ privind regulile pe care trebuie să le cunoască, dar și ora la care începe examenul.

Citește și: Rezultate simulare Evaluarea Națională 2023. Când se afișează

Probele scrise sunt două la număr, respectiv trei, pentru elevii care fac parte din grupuri de minorități naționale. Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 a început luni, 20 martie

După ce luni, 19 iunie, elevii vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Română, pe 21 iunie va urma proba scrisă la matematică. Ministerul Educației a realizat o listă cu reguli pe care cei de clasa a VIII-a trebuie să o cunoască.

La ce oră începe Evaluarea Națională 2023

Un lucru important de știut este legat de ora la care începe examenul și asta pentru că, Ministerul Educației a stabilit ora la cae candidatul trebuie să intre în sală.

Citește și: Subiecte limba maternă la simularea pentru Evaluarea Națională 2023. Ce au avut elevii de rezolvat

Drept urmare, atât pe data de 19 iunie, cât și pe 21 iunie, examenul începe la ora 09:00,însă accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30.

Timpul pe care elevii claselor a VIII-a îl vor avea la dispoziție pentru redactarea subiectelor va fi de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

La ce oră începe Evaluarea Națională 2023
La ce oră începe Evaluarea Națională 2023

„Perioada de timp pentru redactarea subiectelor va fi prelungită pentru elevii cărora li s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Asistenții prezenți în clase îi vor ajuta pe candidați să se așeze în bancă, în ordine alfabetică, iar în intervalul 8:30 – 9:00, candidații vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei. La ora 09:00, subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă vor fi primite de către candidați, iar în maxim 15 minute, aceștia vor trebui să completeze caseta de identificare.”, a precizat Ministerul Educației.

Afișarea rezultatelor se face pe 28 iunie, ziua în care evevii au posibilitatea de a depune contestații, în cazul în care sunt nemulțumiți de nota obținută. Pe 4 iulie sunt afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor.

Calendar Evaluare Națională

  • 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *