La ce oră începe slujba de Crăciun 2022. Când se oficiază Sfânta Liturghie

La ce oră începe slujba de Crăciun 2022. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia slujba de Crăciun
La ce oră începe slujba de Crăciun 2022. Când se oficiază Sfânta Liturghie

La ce oră începe slujba de Crăciun 2022, una dintre cele mai importante din an. În dimineața zilei de Crăciun, creștinii merg la biserică alături de familie, pentru a sărbătorii Nașterea Domnului Isus Hristos. Astfel că, așa cum se întâmplă în fiecare an Sfânta Liturghie arhierească este oficiată alături de un sobor de preoți și diaconi. Iată tot ce trebuie să știți despre sfânta slujbă de Crăciun.

La ce oră începe slujba de Crăciun 2022. Programul anunțat de patriarh

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia slujba de Crăciun, dar și pe cea a trecerii dintre ani.

Sâmbătă, 25 decembrie 2022 – Praznicul Nașterii Domnului. Între orele 09:30 – 12:30 este oficiată Sfânta Liturghie arhierească, alături de un sobor de preoți și diaconi. Slujba este oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale. Sute de oameni sunt așteptați la slujba oficiată de Patriarhul Daniel, în dimineța zilei de Crăciun.

Când are loc slujba de Anul Nou 2023

În intervalul orar 16:00 – 18:00 este oficiată Slujba Vecerniei, pe 31 decembrie 2022.

Tot vineri, în intervalul orar 23:30- 00:30, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Slujba trecerii dintre ani.

La ce oră începe slujba de Crăciun 2022
La ce oră începe slujba de Crăciun 2022

O altă slujbă importantă va avea loc pe 1 ianuarie 2022 de Anul Nou. În intervalul orar 09:30 – 12:30, alături de un sobor de preoți și diaconi, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească. Slujba va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel în urmă cu un an

Patriarhul Daniel a transmis anul trecut un mesaj pentru români, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Preafericitul a urat tuturor un Crăciun Fericit și un an nou cu bucurii. De altfel, an de an acesta transmite mesaje tuturor românilor, cu ocazia acestor sărbători sfinte.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, care a trimis în lume pe fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici, precum magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, împreună cu salutarea tradițională de la mulți ani!”, a transmis Preafericitul Părinte Daniel tuturor românilor, potrivit basilica.ro.

Ce se dă de pomană la sărbătoarea Nașterii Domnului

În ziua Nașterii Domnului, creștinii merg de dimineață la biserică, unde se oficiază Sfânta Liturghie. După încheierea slujbei și sfințirea bucatelor aduse la biserică, credincioșii pot împărți pachețelele celor sărmani.

Astfel că, în ziua de Crăciun se pot face pachețele cu sarmale, cârnați, tobă, friptură, legume, fructe, vin roșu și cozonac, care se vor împărți celor sărmani. De asemenea, se spune că în ziua de Crăciun trebuie să purtați haine noi, atunci când mergeți la biserică.

Tot în ziua de Crăciun se aprind lumânări atât pentru oamenii în viață, cât și pentru cei care au murit fără lumânare sau au dispărut în împrejurări năprasnice, potrivit traditii-superstitii.ro.

Pe 25 decembrie nu aveți voie să măncați nimic până nu se termină Sfânta Liturghie la biserică.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *