La ce vârstă devin femeile mai atractive pentru bărbați, conform ştiinţei 

Studiile arată care este vârsta la care femeile sunt cele mai atractive, dar și ce caută un bărbat la o potențială soție.
La ce vârstă devin femeile mai atractive pentru bărbați, conform ştiinţei 

Toți ne temem de bătrânețe și ni se pare înfricoșătoare, pe măsură ce ne apropiem de ea. Dar studiile din ultimii ani spun că nu ar trebui să fie așa. Chiar dacă unele lucruri se schimbă pe măsură ce trece timpul, altele devin mai bune. Dar la ce vârstă devin femeile mai atractive pentru bărbați, este o altă poveste.

Studiile spun că sunt lucruri care se îmbunătățesc pe măsură ce trece timpul. Dacă în adolescență avem mai mare vitalitate, la o vârstă mai înaintată avem mai multă stabilitate din punct de vedere psihologic.

La ce vârstă devin femeile mai atractive pentru bărbați

Dar în ceea ce privește atractivitatea unei femei, lucrurile nu stau la fel.

Ultimele studii arată că femeile sunt considerate cele mai atractive la vârsta de 23 de ani. Asta în timp ce atractivitatea bărbaților crește pe măsură ce înaintează în vârstă, potrivit playtech.ro. 

Dar ce face o femeie atrăgătoare? Forbes a enumerat 10 calități pe care bărbații le apreciază la o femeie. Acestea au fost concluziile sociologilor Christine B. Whelan de la Universitatea din Pittsburgh și Christie F. Boxer de la Universitatea din Iowa. Ei au analizat rezultatele unui sondaj în care le-au cerut bărbaților să claseze calitățile atractive ale unei potențiale soții.

Top 10 trăsături pe care bărbații le apreciază la o femeie

Atracția și dragostea reciprocă

Mai presus de toate, bărbații vor să se căsătorească cu o femeie pe care o iubesc și de care sunt atrași. Bărbații au început să claseze această trăsătură pe locul 1 în urmă cu doar câteva decenii, la mijlocul anilor 1980. Acum, atât bărbații, cât și femeile se căsătoresc din dragoste în primul rând, iar căsătoriile au devenit uniuni de pasiune, prietenie, sprijin și atracție reciprocă.

Persoană de încredere

De-a lungul secolului al XX-lea, caracterul de încredere al unei femei a fost o prioritate de vârf pentru bărbați, care au clasat-o pe locul 1 încă din 1939. La fel ca femeile, bărbații își doresc un partener de viață care să fie demn de încredere și credincios. Își doresc o soție care să le fie alături și, având în vedere ratele de divorț, nu este surprinzător că încrederea va continua să fie atractivă.

Stabilitate emoțională și maturitate

Atât bărbații, cât și femeile citează în mod constant stabilitatea emoțională și maturitatea drept una dintre cele mai atractive trăsături ale unui potențial soț. În timp ce bărbații cad adesea victimele stereotipului de a acorda prioritate atracției fizice, atunci când vine vorba de o potențială soție, ei își doresc o femeie care să fie întemeiată și sigură pe ea însăși. Femeile plasează, de asemenea, maturitatea pe locul 3 pe listele lor de materiale despre soț bun.

Educație și inteligență

Educația și inteligența unei femei sunt mai atractive pentru bărbați decât oricând. Această caracteristică a urcat în mod constant în rândurile dorințelor bărbaților de zeci de ani, de la numărul 11 ​​în 1939. Acum, când femeile primesc 60% din diplome universitare și reprezintă jumătate din forța de muncă, bărbații caută femei inteligente și educate sau, cu alte cuvinte, mai realizate și mai interesante ca niciodată.

Dispoziție plăcută

Bărbații plasează dispoziția plăcută a unei potențiale soții pe locul 5 și au inclus-o în primele cinci trăsături, încă din anii 1930. Pe de altă parte, femeile din ultimii ani sunt mai puțin probabil să acorde prioritate dispoziției plăcute a unui bărbat.

Sociabilitatea

Atât bărbații, cât și femeile clasează sociabilitatea pe locul 6 pe listele lor de preferințe pentru pereche. Deoarece cuplurile căsătorite de astăzi au mai multe șanse să aibă cercuri reciproce de prieteni, este logic că aceasta a devenit o caracteristică mai atractivă.

Starea de sănătate

Bărbații își doresc o sănătate bună la o potențială soție. Dar este puțin mai puțin importantă pentru ei astăzi decât era în trecut. Ambele sexe trăiesc aceeași medie de vârstă și au  aceeași speranță de viață, ceea ce face ca sănătatea să fie un predictor al unei căsnicii de lungă durată.

Aspectul

Poate pentru că în prezent, căsătoriile moderne se bazează mai mult pe dragoste și atracție decât pe aspecte practice (cum ar fi bogăția sau statutul, ca și în trecut), atractivitatea fizică este mai de dorit.

Dorința de casă și copii

Pe măsură ce femeile au atins din ce în ce mai multe niveluri similare de educație și statut de carieră, bărbații au început să le perceapă ca parteneri mai egali. Cum să împarți munca acasă și la serviciu nu este la fel de important precum era pentru generația bunicilor lor.

Ambiție și hărnicie

Deși există acest mit că bărbații ar fi intimidați de femeile ambițioase, se pare că această trăsătură este apreciată mai mult decât altele precum rafinamentul sau abilitățile în bucătărie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7.1 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *