Lecţii despre iubire pe care orice femeie ar trebui să le învețe din serialul Bridgerton de pe Netflix

Serialul The Bridgerton aduce în atenția noastră o perioadă în care societatea nu era la fel de permisivă cu femeia. Personajele sunt construite în jurul acestui subiect, ca și poveștile lor pline de pasiune.
Lecţii despre iubire pe care orice femeie ar trebui să le învețe din serialul Bridgerton de pe Netflix

The Bridgerton, serialul încântător de pe Netflix te poate captiva fără să-ți dai seama, cu acele pasionale povești de iubire pe care le expune. Serialul aduce o serie de lecţii despre iubire pe care orice femeie ar trebui să le învețe. A fost văzut în primele 28 de zile de la lansare de un număr record de 82 de milioane de abonați, ceea ce este echivalentul cu populația unei țări precum Turcia sau Germania.

The Bridgerton poate fi asemănat cu o plăcere vinovată, un serial care țintește mai degrabă simțurile decât gândirea. Personajele feminine însă lasă câteva mesaje inspiraționale care merită atenția noastră.

Deși tiparele iubirii romantice sunt încă prezente, acestea sunt diluate cu mesaje tandre de fraternitate, relații între fete sau personaje feminine pline de forță, care nu se adaptează vremurilor în care trăiesc.

Marea protagonistă a sezonului este Daphne, pe care o însoțim în visul ei de a-și construi o familie. Este un personaj emoțional și emoționant, vulnerabil, un personaj lipsit de experiență și impulsiv. Este foarte clar că vrea să fie cea care stabilește regulile jocului. Ea pune toate cărțile pe masă și ne arată că vulnerabilitatea și franchețea nu sunt sinonime cu fragilitatea, cu atât mai puțin cu slăbiciunea.

Personaje feminine pline de forță

Ambițiile surorii sale Eloise merg într-o direcție total opusă. Este o tânără care nu își dorește un soț, deși trăiește într-o perioadă în care aceasta era cea mai înaltă aspirație a unei femei. Obiectivele ei privesc dezvoltarea personală, acumularea de cunoștințe, inteligență, la care aspiră singură și nu printr-un angajament față de altcineva. Lupta ei constantă de a trăi viața pe care își dorește să o trăiască ne amintește că suntem întregi, că nu e necesar să ne găsim o jumătate și că pentru a trăi viața pe care ne-o dorim este nevoie de curaj.

Pentru a ne arăta că există canoane pentru a fi încălcate, o avem  pe Penelope. Este o tânără dulce, care îmbină aspirațiile ce i-au fost insuflate cu propriile ei aspirații. Loialitatea ei față de ceilalți sunt un exemplu de integritate și responsabilitate emoțională.

Reziliența este personificată în Marina. Momentele ei de libertate și încălcarea unor reguli au condamnat-o la o viață în lanțuri. Dar ajunge să și-o asume cu coerență, răceală și resemnare. Ea este poate personajul cu care este cel mai greu să ne conectăm. Dar ne amintește de dificultatea de a fi femeie în acel secol. Ne obligă să exersăm empatia și ne face să reflectăm asupra capacității ființelor umane de a supraviețui.

Poate Daphne este cea care ajunge să ne dea cheia pentru a o înțelege. Ea ne oferă perspectivă, arătând clar că aceeași situație poate face victime diferite, în funcție de prisma din care este privită.

Sexualitatea și senzualitatea joacă un rol important în serial și sunt abordate în moduri diferite datorită diferitelor intrigi.

Lecţii despre iubire pe care orice femeie ar trebui să le învețe

Scenariul pune femeia în centrul atenției, precum și plăcerea și dorința, potrivit cinefilosfrustrados.com. De fapt, plăcerea de sine devine vizibilă. Aceasta este, fără îndoială, o altă lecție, suntem protagoniști ai sexualității noastre, nu simpli oaspeți sau spectatori.

După cum spunea Virginia Woolf, ai nevoie de o cameră a ta pentru a fi liber. Libertatea totală nu există într-o societate de clasă. Dar Siena, Lady Bunbury și Madame Genevieve Delacorix o ating cu vârful degetelor datorită independenței lor financiare. Sunt simbolul unei mentalități practice, dar și a uneia hedoniste. Sunt stăpâne pe viețile lor, în care decid cine intră, cine pleacă și cât timp stau.

Pe scurt, în The Bridgerton găsim inspirație și exemplu în femeile care încearcă să fie libere, într-o societate care le-a decis deja rolul în lume. Fraternitatea lor, angajamentul lor una față de cealaltă și inteligența lor emoțională sunt o gură de aer proaspăt, bună pentru noi toți. Așadar, este corect să le revendicăm și să ne lăsăm duși de curentul lor. Să urmărim aceste lecţii despre iubire pe care orice femeie ar trebui să le învețe.

 

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Alimentele de care nu știai că au pesticide. Mare atenție când le consumi, ce s-a...
De ce să pui sare peste cărbuni când faci grătar, de fapt. Secretul de care...
S-a aflat suma reală: Câte zeci de mii de euro a luat Vica pentru a...
La ce facultate va studia David Popovici! Nota obținută la BAC de campionul mondial
Câți BANI costă buchetul de mireasă al Ginei Pistol. Floarea SPECIALĂ pe care o are
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
De ce a ales Smiley să doarmă la hotel în noaptea de dinaintea nunții. Gina...
Cine sunt nașii lui Smiley și ai Ginei Pistol. Cântărețul i-a lăudat
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Costi Diță și casa de modă „Las Fierbinți”. Câte treninguri are Giani? „Unele sunt unicat”....
A fost descoperit un obiect de pe Titanic. De 111 ani nimeni n-a știut de...
5 zodii scapă de chin și de dezamăgiri. Racii vor putea să scape de dezamăgirile...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *