Legătura neştiută dintre Dan Negru și Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „N-am spus-o niciodată” EXCLUSIV

Dan Negru ne-a dezvăluit unul dintre marile sale secrete, dar şi detalii surprinzătoare despre legătura lui cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Dan Negru revine, în curând, pe micul ecran, cu show-ul de cultură generală ”Jocul cuvintelor”, difuzat de Kanal D. Vestitul prezentator tv, care pe merit și-a câștigat titulatura de ”Rege al audiențelor”, ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, despre noua producție tv, despre dezamăgirile din lumea televiziunii, dar și despre colegii ucraineni și ruși, din Chișinău, unde este amfitrionul altor două emisiuni tv. Dan Negru ne-a dezvăluit și ce legătură este între el și Volodimir Zelenski actualul președinte al Ucrainei.

Ce spune despre noua lui emisiune, ”Jocul cuvintelor”: ”E un show care antrenează mintea”

Ego.ro: Bună, Dan! Ce ne poți spune despre emisiunea ta de la Kanal D? Când începe, ce surprize ne pregătești și cum se va numi? 

Dan Negru: Emisiunea e un curaj pe o piață media unde nu există quiz, show-uri concurs în care să conteze cultura generală. Se numește “Jocul cuvintelor”, va fi difuzat în curând, la Kanal D, și e un show care antrenează mintea, ceea ce mă bucură mult. Cred că putem să evoluăm, dacă punem preț și pe un antrenament al inteligenței.

Despre viața din lumea televiziunii: ”Am întâlnit și oameni țâfnoși!”

Mai ai emoții și acum, după atâția ani? Care e ritualul tău, înainte de a porni camera de filmare?

Da, am mari emoții la fiecare filmare, deși fac treaba asta de 25 de ani. Emoția te ține în priză, când nu o ai mai bine te lași de meserie. Beau mult ceai în zilele de filmare, ajung la 2 litri de ceai pe zi.

Ai adunat 25 de ani de televiziune. Ai debutat la TVR, post tv bugetar, apoi ai trecut în tabăra televiziunilor comerciale, unde salariul depinde strict de audiențe, dar tot ai fost ”rege”. Ești la al treilea loc de muncă. Ce dezamăgiri ai avut la TVR, dar la Antena 1? Ce îl determină pe un prezentator tv să pună punct colaborării? Cât de mare să fie supărarea?

Nu pot să judec în vreun fel dezamăgirile pentru că eu am prins începutul acestei profesii în România. Până în ‘89 noi am avut 2 ore de televiziune pe zi și alea erau cenzurate. Apoi, după ‘90, am apărut noi care am construit de fapt breasla. Mă bucur că am prins începuturile unei meserii pentru că oamenii țin minte golden age-ul oricărei bresle. N-am avut supărări care să merite să fie făcute publice. Am întâlnit și oameni țâfnoși, aroganți, cu funcții, în breasla asta, dar aș face o mare greșeală să-i amintesc. Ce rost ar avea?  Cei mai mulți pe care i-am întâlnit sunt admirabili.

Își va face singur concurență, pe micul ecran. Este rivalul lui, peste timp…

La Antena Stars se redifuzează ediția de acum 7 ani a emisiunii “Next Star”. O să-ți faci singur concurență. Acolo ești mai tânăr, fără riduri și cu păr ceva mai bogat. De fapt, ești rivalul tău peste timp…

M-am văzut în programul colegilor de la Stars. Eu nu am o problemă, dar m-aș bucura dacă televiziunea ca breaslă și-ar onora vedetele care au adus notoritate acestor televiziuni și mă gândesc acum că erau știri în ziare despre problemele financiare ale Americanului, Emil Mitrache, și, în același timp, se redifuza „La Bloc”. Televiziunea care redifuza serialul încasa bani din publicitate și Americanul avea mari necazuri financiare. Nu e fair, e păcăleală pentru că ai știut să semnezi un contract mai bine decât celălalt. Suntem încă la început ca breaslă și nu e ok să profiți de asta.

Ce le-ai spus colegilor de la Intact, înainte de a pleca? Mergi pe principiul ”Niciodată să nu spui niciodată” și că oricând poți să te întorci? Ai lăsat mereu loc de”Bună ziua!”. Și cu TVR ai mai colaborat pentru Festivalul Mamaia, aveai un contract și pentru Cerbul de Aur…

Nu contează ce cred oamenii despre tine, atunci când vii într-un loc, contează ce cred ei atunci când pleci din acel loc. Mă bucură că am lăsat urme la fostul meu loc de muncă și-mi doresc să nu-mi dezamăgesc publicul nici pe mai departe, la Kanal D. Am o relație bună cu toată lumea și niciodată n-o să arunc cu pietre în fântâna care mi-a dat apă. N-am făcut-o nici cu TVR, nici cu Antena. Cred în fair-play și în eleganță.

”Acum niște ani am pus ochii pe un format produs de casa de producție a lui Zelenski, ” Crack them Up” se numea”

Vei avea o asistentă TV și la Kanal D? Tu ai fost as în audiențe și fără o prezență feminină sexy alături…La Chișinău, la Prime TV, unde prezinți două emisiuni, ai o colegă fostă Miss…Te simți mai confortabil singur?

Acum vreo 20 de ani, țin minte că nu exista noțiunea asta de „asistentă” TV și Valeriu Lazarov ne-a sugerat că fata care ne ajută în platou să se numească asistenta TV după termenul spaniol. Eu, la ședința aia, eram nedumerit și domnul Lazarov mi-a spus că dacă găsesc alt nume sunt liber să-i spun cum vreau. Nu ne-a venit nimic în minte și  a rămas. Da, am avut primele asistente TV. Mama Natură e brand și-n ziua de azi. Vom vedea ce ne rezervă viitorul…

La Chișinău, unde prezinți două emisiuni tv, ai și colegi din Rusia și din Ucraina? Cum este atmosfera, lumea face provizii? Cum crezi că vor evolua lucrurile de la graniță?

Da, am în echipa de la Chișinău și ruși și ucraineni, oameni admirabili și unii și alții. Cunosc bine piața de TV din ambele țări. N-am spus-o niciodată, dar acum niște ani am pus ochii pe un format produs de casa de producție a lui Volodimir Zelenski, ” Crack them Up” se numea. Era un concurs de cultură generală, la începutul anilor 2000, și el o prezenta. Ba chiar ucrainenii au negociat cumpărarea formatului meu cu măști, așa că știu bine piața aia de TV și rușii sunt formidabili în divertismentul de TV. Sper că se vor așeza lucrurile. Cred că ne vom liniști cât de repede.

Dan Negru si Florin Piersic, in Dubai

Îl admiră pe Florin Piersic: ”Florin e o statuie și o să încerc mereu să arăt statuile pe ecrane”

Ai ratat filmările din Ucraina cu Florin Piersic, pentru Paște, îi pregăteai o surpriză, în Cernăuți, orașul în care a copilărit…

Florin e o statuie și o sa încerc mereu să arăt statuile pe ecrane. Mă onorează prietenia cu el de atâția ani de zile. Avem pregătite surprize și anul ăsta, dar de asta sunt ele surprize, să nu le dezvăluim…

Cum e Florin Piersic când se stinge lumina reflectoarelor? Este un prieten de cursă lungă? Ce amintiri ai cu el, din vacanțele în Dubai ori din pauzele de filmare?

Am milioane de amintiri și de povești cu Florin. A fost lângă mine și la greu și la bine. M-am sfătuit adeseori cu el și m-a ajutat mereu. Uite o poveste pe care o voi spune și nepoților: tata era bolnav, în faza terminală (s-a stins de cancer), iar în ultimele săptămâni de viața, Florin mă suna în fiecare dimineață să mă întrebe cum e tata. Asta spune totul despre omenia lui.

Ce mai vor românii să vadă la TV? Filme, știri, emisiuni de divertisment? Care este topul și cum s-a răsturnat, în timp?

S-a răsturnat interesul publicului pentru TV. Avem zeci de televiziuni și tot mai puține vedete reale. Au dispărut prezentatorii, orice cântăreț, orice apariție din reviste cu femei goale, orice pilă a vreunui producător prezintă show-uri la TV. Publicul vede asta și sancționează.

”Mănânc mult noaptea. Mi se întâmplă să mănânc 3-4 ouă noaptea la ora două”

Ți se mai spune și ”Regele zgârciților”, ții strâns de bani. Odată cu scumpirea benzinei, motorinei și a curentului, ai trecut și tu la reduceri de consum? Închizi becul, în urma ta, mergi și pe jos?

Ha,ha! Sunt cumpătat, recunosc. Nu am ascuns-o niciodată. Cred că e mai degrabă o trăsătură de zonă, bănățenii au reputația de cumpătați, așa cum sunt și nemții, de altfel. E distanța între scoțieni, dar eu recunosc că pare că am și sânge de scoțian.

Cum reușești să ai aceeași greutate, încapi și în blugii de la debut? Ai zile în care nu mănânci? De fapt, ce mănânci?

Mănânc foarte mult și adeseori mănânc mult noaptea. Mi se întâmplă să mănânc 3-4 ouă noaptea la ora două. Nu țin niciun regim, dar fac multă mișcare. Merg cu bicicleta mult, joc baschet. Probabil că am un metabolism bun, pe care cred că-l ajută și ăia doi litri de ceai pe care-i beau zilnic.

Un gând frumos pentru cititoarele Ego.ro..

Bucurați-vă de ziua de mâine!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *