Legătura specială dintre Adriana Trandafir și fiica ei, Maria Speranța. Cum reușesc să își rezolve problemele: „Asta este frumusețea” VIDEO EXCLUSIV

”Mama are o personalitate și o prezență foarte impunătoare. Și eu sunt undeva, pe acolo, dar așa mai după fusta ei”

Actrița Adriana Trandafir ne-a făcut cunoștință cu fiica ei, Maria Speranța, în momentul în care au participat împreună la reality- show-ul „Asia Express” (Antena 1). Atunci, cele două au arătat cât de intensă este legătura lor, dar și că întotdeauna vor exista conflicte între generații. Maria Speranța a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro care este adevărata relație dintre ea și îndrăgita actriță, ceea ce nu s-a văzut niciodată pe micul ecran.

Adriana Trandafir, despre fiica ei: „Când aveam 45 de ani, Dumnezeu mi-a împrumutat o carte cu o poveste adevărată, care se cheama simplu Maria Speranța”

Adriana Trandafir a adus-o pe lume pe Maria Speranța la vârsta de 45 de ani, însă a încercat mereu să fie în pas cu noua generație.

„Când aveam 45 de ani, Dumnezeu mi-a împrumutat o carte cu o poveste adevărată, care se cheama simplu Maria Speranța. Și am început să învăț să fiu mai înțeleaptă, să știu să aștept, să am răbdare, să gândesc pozitiv și să înțeleg ce este durerea, umilința și smerenia, să fiu blândă și neiertătoare, uneori, fericită și plină de remușcări, mulțumită de tot ce am, întrebătoare, fără regrete și așteptări, să fiu din nou copil, să fiu îngăduitoare, să iubesc mai mult și să încerc să le spun mai des celor pe care-i iubesc cât de mult îi iubesc! Să fiu mai aproape de Dumnezeu și să-i mulțumesc pentru tot ce mi-a dat, să înțeleg că nimic nu este întâmplător și care-i rostul meu pe lumea asta…prin acest semn de mare iubire”, a descris Adriana Trandafir pe site-urile de socializare relația pe care o are cu fiica ei.

Asta însă nu înseamnă că între ele totul a fost mereu lapte și miere și că în cei 22 de ani ai Mariei Speranța nu au existat și divergențe. De cele mai multe ori, disputele începeau de la lucruri mărunte, cum ar fi vopsitul părului fără acordul părinților.

„Prima dată când m-am vopsit mama nu știa, am apărut acasă de după ușă cu părul colorat. S-a uitat lung la mine și țin minte că s-a albit un pic la față, dar i-am spus să stea liniștită că iese la a doua spălare. Chiar era adevărat, a ieșit la a doua spălare, dar asta nu m-a oprit ca peste încă o lună să mă fac iar”, ne-a povestit amuzată Maria Speranța.

„Am avut tensiunile noastre pe care încă le avem și pe care le vom mai avea probabil foarte mulți ani”

Extrem de matură, pentru cei 22 de ani, Maria Speranța consideră că este firesc ca un părinte să-și certe copilul atunci când simte că acesta greșește, iar, la rândul lui, copilul să învețe din propriile greșeli.

Adriana Trandafir și Maria Speranța
Adriana Trandafir și Maria Speranța

„Cred că nu este relație de mamă copil care să nu treacă prin aceste momente grele în care să nu existe astfel de discuții. Pentru că și ca mamă cred că este greu să-ți cerți copilul și să-l vezi cum plânge, și că nu vrea, nu se simte bine în acel moment. Ne-am certat și noi, și noi am avut momentele noastre, și noi am avut tensiunile noastre pe care încă le avem și pe care le vom mai avea probabil foarte mulți ani. Dar asta este frumusețea într-un fel pentru că dacă ne-am înțelege mereu și am fi mereu de acord, toți cu toți, nu ne-am dezvolta, nu am învăța unii de la alții și nu am deveni mai buni”, ne-a mai povestit tânăra.

Culmea este că, deși fac parte din generații diferite, cele două se aseamănă din foarte multe puncte de vedere, în mod special. Maria Speranța și Adriana Trandafir sunt niște caractere tari care își mențin ferm propriile opinii.

„Știi cum e că „așchia nu sare departe de trunchi” și mama are o personalitate și o prezență foarte impunătoare. Și eu sunt undeva, pe acolo, dar așa mai după fusta ei. Avem discuțiile noastre, ies câteodată din comportamentul nostru, dar cred că sursa, să spun, este de mult comunicarea. Noi avem impresia că spunem mai multe lucruri decât spunem prin cuvinte și de foarte multe ori mesajul nostru nu ajunge pe partea cealaltă cum ni l-am fi dorit noi. Cred că de acolo apar cele mai multe probleme”, a completat Maria Speranța pentru EGO.ro.

„Niciodată nu ești prea mare pentru gesturi de tandrețe cu părinții tăi”

Însă, relația lor nu se rezumă doar la mici dispute în contradictoriu pe diferite teme, ci au și momentele lor de tandrețe. Au ajuns la concluzia că au de „lucrat” la capitolul comunicare, astfel că ambele fac pași în această direcție.

„În „Asia Express” ne-am confruntat aproape zi de zi cu această problemă, dar, exact cum spuneam, am văzut ce se întâmplă, am văzut unde avem aceste lapsusuri în comunicare și am încercat să le rezolvăm. Nu putem să le rezolvăm 100% dar e important este să lucrăm, să ne dezvoltăm și să învățăm”, ne-a mai declarat fiica îndrăgitei actrițe. De altfel, orice s-ar întâmpla, Maria știe că mama ei va fi acolo pentru ea și că va răspunde prompt la apelul ei.

Adriana Trandafir și Maria Speranța
Adriana Trandafir și Maria Speranța

De altfel, nu de puține ori s-a întâmplat ca tânăra să ceară ajutorul mamei sale, ori să îi ceară să vină la ea doar ca să o alinte după o zi încărcată.

„Niciodată nu ești prea mare pentru gesturi de tandrețe cu părinții tăi. Mereu când am o zi mai rea sau când nu mă simt bine iau telefonul și o sun direct. Îi spun că am nevoie să-mi facă un ceai, să mă țină un pic de mână, am nevoie să mă mângâie pe cap un pic, să-mi revin, pentru că suntem în cuibul părintesc acolo, este locul de unde am plecat, este legătura cea mai strânsă cea dintre părinte și copil și nu cred că suntem niciodată prea bătrâni ca să arătăm dragoste pe partea asta sau să ne drăgălim”, a mai povestit Maria Speranța pentru EGO.ro.

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
8.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *