Legume care se seamănă în august și septembrie. Lista secretă a experților de culturi care vor rodi peste iarnă

Legume care se seamănă în august și septembrie. Lista secretă a experților de culturi care vor rodi peste iarnă

Dacă dorești să adaugi puțină culoare și savoare meselor tale și îți place să petreci timpul în curte, ai ajuns la locul potrivit. EGO îți explică ce legume poți să pui în pământ în lunile august și septembrie. Experții în grădinărit au arătat care sunt culturile care rodesc peste iarnă.

Ce să faci cu semințele sau răsadurile toamna

Este timpul potrivit să începi să plantezi semințe în ghivece sau să cumperi răsaduri de legume, dacă te interesează să îți pregătești grădina din această toamnă. Cei mai experimentați grădinari au dezvăluit care sunt legumele pe care ar trebui să le pui în pământ în lunile august și septembrie.

Sfat! În sezonul de toamnă, plantează semințele mai adânc în pământ decât o faci primăvara. În mod obișnuit, solul este mai cald la sfârșitul verii. Plasând semințele la o adâncime mai mare în august și septembrie, acestea vor ajunge acolo unde solul este rece și umed.

Chiar dacă multe legume ating finalul recoltei în această perioadă, sfârșitul verii și începutul toamnei reprezintă intervalul perfect pentru însămânțarea de noi plante. În funcție de locul în care trăiești, unele rădăcinoase pot să se dezvolte mai bine acum decât în alt sezon.

Cultivarea unei grădini în sezonul de toamnă te ajută să te bucuri de alimente proaspete la masă, fără prea multe eforturi. Dacă îți place să adaugi puțină culoare și savoare meselor tale, ai ajuns la locul potrivit. Iată ce trebuie să știi despre organizarea unei grădini de toamnă!

Legumele care se răsădesc în august/septembrie

Pentru a planta legume în grădină pentru sezonul de toamnă, trebuie să aștepți, de regulă, pimul îngheț.  Calculează numărul de zile de care are nevoie leguma pentru a ajunge la maturitate și planteaz-o, apoi, în pământ. Aceste informații ți se oferă și la magazinele de unde cumperi răsaduri sau semințe.

Multe legume pe care le plantezi de obicei primăvara, pot fi cultivate și în grădina de toamnă. Semințele puse primăvara în pământ sunt considerate plante de sezon rece, ceea ce înseamnă că vor tolera un îngheț ușor, dar vor prospera la lumină și temperaturi blânde. Unele legume au gust mai bun toamna.

Cei mai experimentați grădinari au dezvăluit ce legume se pot pune în pământ, sub formă de semințe sau răsaduri, în august. Acestea sunt: roșiile, fasolea, ridichea neagră, broccoli, varza clasică, conopida, varza de Bruxelles, varza kale sau furajeră, salata verde, morcovii, spanacul, mangoldul, sfecla roșie, napii.

În luna septembrie, poți planta în grădină următoarele legume: ceapa, usturoiul verde, ridichile, prazul, salata, sparanghelul, hreanul, broccoli, mazărea, țelina și spanacul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.7 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *