Liderii mondiali care nu au fost invitați la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, din 19 septembrie. Pe listă se află conducători din 3 țări

Invitațiile pentru participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost trimise zilele trecute
Liderii mondiali care nu au fost invitați la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, din 19 septembrie. Pe listă se află conducători din 3 țări

Ziua de luni, 19 septembrie, este o zi tristă pentru milioane de oameni. Regina Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum, iar demnitari din întreaga lume au fost invitați să participe la funeralii. Există însă și demnitari străini care nu au fost invitați. Este vorba de trei conducători din trei țări.

Liderii mondiali care nu au fost invitați la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Invitațiile pentru participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost trimise în weekendul trecut, iar pe listă se află aproximativ 500 de demnitari din întreaga lume. În majoritatea țărilor, invitația a fost trimisă către șeful de stat și încă un invitat. Liderii din Rusia, Belarus și Myanmar nu au primit invitații.

Joe Biden și soția lui au anunțat printre primii că vor fi prezenți. De asemenea, mulți alți președinți au confirmat că le vor fi alături celor din familia regală. Volodimir Zelenski nu va fi prezent, însă a semnat o carte de condoleanțe pentru regină.

Președintele american este singurul care are permisiunea să ia mașina prezidențială blindată, în timp ce toți ceilalți vor merge cu autobuzul. Sute de mii de oameni sunt așteptați să se adune pe străzile Londrei în timpul funeraliilor. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va pleca de la Westminster Hall. Va fi dus la Westminster Abbey, acolo unde va avea loc slujba de înmormântare.

Membrii familiilor regale din Europa sunt așteptați la funeralii

Sunt așteptați la funeraliile reginei Elisabeta a II-a membri ai familiilor regale din întreaga Europă, mulți dintre ei fiind rude de sânge ale reginei. Regele Philippe al Belgiei și regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa au confirmat, de asemenea, că vor fi prezenți. Și regele Felipe și regina Letizia ai Spaniei au acceptat invitați, la fel ca familiile regale din Monaco, Danemarca, Suedia și Norvegia.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Regina să fie înmormântată la Capela St. George, de pe terenul Castelului Windsor. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de tatăl său, regele George al VI-lea, de sora ei, prințesa Margareta și de prințul Philip. Acesta din urmă i-a fost soț vreme de 73 de ani. Regele George al VI-lea a decedat în 1952, însă a fost înmormântat inițial în Royal Vault. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost transferat în capela nou construită abia pe 26 martie 1969. Mama Reginei a fost înmormântată tot în capela Capela St. George.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *