Lili Sandu nu se poate desprinde de fiul ei. Îl așteaptă 5 ore în curtea grădiniței: „Stau pe scări, trimit email-uri, ascult păsărelele” EXCLUSIV

Lili îl laudă pe tatăl copilului, care a ajutat-o foarte mult, după ce a născut: „Bărbații uită că 50% din copil este și al lor”
Lili Sandu nu se poate desprinde de fiul ei. Îl așteaptă 5 ore în curtea grădiniței: „Stau pe scări, trimit email-uri, ascult păsărelele” EXCLUSIV

În timp ce alte mame abia așteaptă ca micuții lor să împlinească vârsta la care sunt acceptați la grădiniță, pentru a avea câteva ore doar pentru ele, Lili Sandu nu se poate desprinde de fiul ei nici atunci când el este la cursuri. Artista a fost dată de gol de partenerul ei de viață, Silviu mărturisind în exclusivitate pentru EGO.ro că Lili își petrece diminețile la grădiniță, însă a observat că o face mai mult pentru psihicul ei, decât pentru fiul lor.

Ce face Lili Sandu, atunci când fiul ei e la grădiniță

Lili Sandu a fost dependentă de fiul ei mai bine de un an și jumătate, timp în care nu a plecat nici măcar o noapte de lângă el, însă atunci când a venit vorba să-l lase pe Thomas în colectivitate, a luat decizia de a-l înscrie la grădiniță cu câteva luni înainte să împlinească doi ani. Lili și Silviu Tolu au ales o grădiniță privată și în această primăvară au făcut pasul cel mare. Dacă la început își propuseseră ca Lili să stea o săptămână în preajma fiului lor, pentru ca acesta să se acomodeze cu ceilalți copii și, în cazul în care va începe să plângă, ea să fie în preajmă, acea săptămână s-a transformat în luni.

„Lili încă merge la grădiniță și îl așteaptă pe Thomas acolo. Am fost amândoi în prima zi de grădiniță, nu am plâns sau cel puțin nu am văzut-o eu, că am lăsat-o acolo și am plecat la birou”, a dat-o de gol tatăl fiului ei.

„Nu știi tu, dar m-am ascuns în mașină și am plâns. E etapa aia când simți că e mare, că pleacă de lângă tine, că urmează să se ducă la școală la Harvard și după aia să se însoare. Am zis Harvard? Scuze. Tati a fost la ASE și el vrea ca Thomas să-i calce pe urme, dar eu aș vrea Harvard. Revenind însă în prezent, la grădiniță. Am plâns în prima lui zi de grădiniță și, da, recunosc, încă mă mai duc pentru că este superbă grădinița. Este în mijlocul pădurii și mă încarcă așa”, i-a răspuns amuzată și Lili Sandu.

„Am observat o relaxare în ceea ce o privește pe Lili de când îl așteaptă la grădiniță”

Lili Sandu a recunoscut că a prelungit perioada de acomodare și datorită faptului că a început să-i placă să-și petreacă diminețile în curtea grădiniței.

„Am trecut de perioada de acomodare, dar îi place să știe că sunt acolo. Stau pe scări, în amfiteatrul lor, trimit email-uri, ascult păsărelele. Este minunat. Câteodată mai primesc și câte o sărățică. Ei gătesc acolo”, a povestit amuzată Lili pentru EGO.ro.

Se pare că acest gen de terapie s-a dovedit a fi extrem de eficientă în cazul ei, căci Silviu a remarcat o schimbare considerabilă.

„Să știi că am observat o relaxare în ceea ce o privește pe Lili de când îl așteaptă pe Thomas la grădiniță. Are 4-5 ore dimineața de liniște în natură și este propriul ei tratament în fiecare zi”, ne-a declarat și Silviu Tolu, care a fost aprobat imediat de Lili Sandu.

„Fără glumă, chiar e minunat. Sfătuiesc mamele să-și ducă copiii la grădiniță și dacă locațiile sunt în natură să stea acolo câteva ore că vă deconectați de tot. Îți dai seama că am și eu nevoie de momentele mele de liniște, nu îți imagina că sunt mama aia care vrea să câștige locul I pe an, că sunt mamă eroină. Nu. Am nevoie să am și eu liniștea mea”.

Lili Sandu nu se poate desprinde de fiul ei
Lili Sandu și iubitul, alături de fiul lor

Cum a fost pentru Lili Sandu perioada postnatală

Extrem de asumată, Lili a vorbit mereu deschis despre perioada postnatală și nu și-a ascuns anxietățile, temerile și mai ales perioadele de irascibilitate. A avut însă nevoie de un an să înțeleagă că acceptarea este primul pas spre vindecare, așa că, din dorința de a ajuta alte mămici, artista a lansat un ghid, un fel de jurnal de mămică, pe care femeile să îl aibă alături în primul an de maternitate.

„E clar un carusel de emoții pentru fiecare mamă și culmea e, ce crezi, toate mamele au simțit asta. Adică au fost în asentimentul meu. Niciuna nu m-a judecat pentru faptul  că am fost deschisă cu ceea ce am simțit și reală până la urma-urmei. Ba, mai mult decât atât, s-a creat o comunitate mult mai puternică, iar „Jurnalul mamei” este chiar un instrument terapeutic, creat de un psihoterapeut, care este cumva pentru a ne veni în ajutor.

„Jurnalul mamei” este un instrument terapeutic

Am avut o discuție de curând și întrebam persoana respectivă dacă atunci când se duce în vizită la o proaspătă mămică, cu ce cadou se duce. Mi-a răpuns că se duce cu un cadou pentru copil. Adică mama efectiv nu mai există. Ceea nu este ok. Pentru că avem și noi o identitate, suntem în aceeași etapă cu copilul, am dat naștere, trebuie să fim și noi un pic mai mult băgate în seamă. „Jurnalul mamei” asta face și mă bucur tare mult că s-au aliniat cumva planetele și am ajuns cumva să am acest proiect. Nu mă îmbogățesc din proiectul ăsta. Chiar am făcut-o pentru că era nevoie.

„Lucrurile bune se nasc din nevoi”

La momentul ăsta nu există nimic pentru mame și atât de bine este creat de specialiști, încât îmi pare rău că nu l-am avut în primul an de maternitate. Cumva lucrurile bune se nasc din nevoi. Am simțit că mi-a lipsit ceva și a ieșit acest proiect mișto și sper să ajute foarte multe mame”, ne-a povestit Lili Sandu.

Din păcate, ei i-au lipsit toate aceste sfaturi, astfel că tot off-ul a fost revărsat asupra partenerului de viață.

„Ba da, m-a încărcat. Pe cine să încarce, dacă nu pe mine? Trebuie să meargă mult la grădiniță să se relaxeze pentru următorul copil. Glumesc. Am încercat să facem muncă în echipă cumva. Mă gândesc că și atunci când l-a înțărcat pe Thomas și am colaborat pe treaba asta și este normal așa. Nu se poate doar unul să „tragă” și celălalt să fie absent”, a declarat Silviu pentru EGO.ro.

Lili Sandu și Silviu Tolu
Lili Sandu și Silviu Tolu

„Nu puteam să dau copilul din brațe”

Lili este conștientă și mai ales recunoscătoare iubitului ei că a avut răbdare și mai ales că s-a implicat constant, căci atfel starea ei psihică ar fi fost cu totul alta.

„Eu chiar am fost norocoasă. Mai ales în primele luni când l-am adus pe Thomas acasă, dacă nu era Silviu nu știu dacă m-aș fi descurcat. N-am avut parte de alt ajutor. Efectiv nu puteam. Veneau părinții lui Silviu la noi sau mama mea și nu puteam să le dau copilul să-l țină în brațe. A fost foarte ciudat, nu știu. Îmi era atât de greu, mă tăram, eram extrem de epuizată, dar în același timp nu puteam să dau copilul și nu puteam să plec de lângă el. Adică nu concepeam. Acum, abia la doi ani, ne facem și noi o vacanță în doi. Am mai avut o vacanță cu fetele când el avea un an și jumătate. Deci un an și șase luni, noapte de noapte am stat numai cu el. Toate nopțile au fost doar cu el”, ne-a mai declarat Lili Sandu, trăgând astfel un semnal de alarmă pentru proaspeții tătici, ca aceștia să-și facă timp să stea cu copiii lor, tocmai ca mamele să aibă parte de câteva clipe de liniște.

„Primul ajutor vine de la soț, de la tatăl copilului”

„Bărbații uită că 50% din copil este și al lor. În momentul în care ajunge mama acasă de la maternitate el se duce să bea cu băieții. Trebuie să stea acolo, să se descurce împreună. Este foarte important să-ți găsești ajutor. Primul ajutor vine de la soț, de la tatăl copilului. În momentul în care se poate. Că sunt multe mame, ceea ce nu judecăm absolut deloc, care nu au nevoie de ajutorul ăla, dar sunt convinsă că le este greu. După ajutorul din partea tatălui vine și restul, ajutorul de la familie și de la prieteni”.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *