Liviu Vârciu, despre sacrificiile făcute pentru a se apuca de filme. Ce surpriză pregătește: “Cel mai tare pe care l-a avut România” VIDEO EXCLUSIV

Cu cine intră în competiție Liviu Vârciu

În ultima perioadă, industria de film din România a început să capete contur și din ce în ce mai mulți spectatori aleg comediile românești în locul producțiilor de la Hollywood. Printre cei care încearcă să-și facă un nume în această industrie se numără și Liviu Vârciu, care, în exclusivitate pentru EGO.ro, recunoaște că unul dintre cei care îl motivează să producă o continuare de senzație la ”Zăpadă, Ceai și Dragoste” este chiar Codin Maticiuc.

Liviu Vârciu îl laudă pe Codin Maticiuc

Cine s-ar fi gândit că celebrul Codin Maticiuc, cel care a fost printre cei mai criticați producători de film din România, va ajunge să fie un exemplu de urmat pentru cei care vor să crească industria de film din România. Inevitabilul s-a produs, iar Liviu Vârciu îi poziționează pe Codin Maticiuc, mai bine spus filmele produse de el, sub Sergiu Nicolaescu, mare regizor, scenarist, actor și producător de filme românești.

”După Sergiu Nicolaescu, că nu putem să nu-l menționăm, Sergiu Nicolaescu a făcut filme, nu glumă, un alt reper este ”Miami Bici 2”. Pentru că mă bucur că Codin Maticiuc a ridicat ștacheta foarte mult cu ”Miami Bici 2” și îi mulțumesc pentru treaba asta că m-a îmbărbătat și pe mine să ridic și eu ștacheta la ”Zăpadă, Ceai și Dragoste 2”, a declarat Liviu Vârciu pentru EGO.ro.

Dacă la primul lui film a apelat la prieteniile cu actorii români și i-a rugat să joace gratis în lungmetrajul lui, acum nu se maai poate folosi de același discurs, ci este conștient de faptul că trebuie să îi plătească, ba chiar la unii dintre ei să compenseze și onorariul din primul film: ”De data asta eu plătesc actorii. Prima oară vreau să le mulțumesc din suflet. Nu a fost să fie. Dar de data asta plătesc actorii așa cum merită”.

”Mai am un singur apartament de vânzare”

Pentru ”Zăpadă, Ceai și Dragoste”, Liviu Vârciu a avut nevoie de 400.000 de euro buget, cea mai mare parte din cheltuilei fiind acoperită de el. Din păcate, la fel ca multe producții românești, filmul a fost lansat în pandemie și nu a avut șansa să ruleze prea mult în cinematografe, însă a fost extrem de vizionat pe platformele de streaming.

Astfel că Liviu Vârciu nu și-a acoperit pe deplin cheluielile, însă speră că o va face cu partea a doua. Până în momentul de față, lucrurile nu sunt chiar roz, însă actorul are mare încredere că va reuși să răzbată.

”Bat la uși închise de doi ani de zile. Spre ghinionul meu, am dat filmul în pandemie, n-a mers pe cinema cum trebuie, dar spre bucuria mea a fost cel mai vizionat film și este în continuare cel mai vizionat film de pe Netflix. Încerc să găsesc parteneri. Am deja doi parteneri semnați, un partener e al meu de foarte mult timp, sunt și Ambasador acolo. Mai caut parteneri care vor să mă ajute în film pentru că am o idee nebună, care costă foarte mulți bani, și mai am un singur apartament de vânzare”, a mai declarat Liviu Vârciu pentru EGO.ro.

”Fac cel mai tare film pe care l-a avut România”

De asemenea, acesta a mărturisit că nu și-ar dori să mai vândă un apartament pentru a face rost de bani, însă o va face dacă este necesar, asta pentru că își dorește să producă cel mai vizionat film din România: ”Unul l-am vândut la primul film. Îl mai vând și pe ăsta la al doilea film, dar fac cel mai tare film pe care l-a avut România”.

 

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *