Locul din casă în care trebuie să stea Crăciunița. Doar așa va înflori spectaculos toată iarna

Cum să o îngrijești pentru a te bucura de florile ei

Scris de: Daoud Andra

06 Dec. 2023

Locul din casă în care trebuie să stea Crăciunița. Doar așa va înflori spectaculos toată iarna

Crăciunița este floarea asociată cu iarna și cu sărbătorile și se spune că aduce noroc să o avem în casă în această perioadă. Planta cu flori roșii se cultivă în ghivece de peste două secole și nu lipsește de pe masa de Crăciun. Unde trebuie să stea Crăciunița pentru a face flori și cum trebuie să o îngrijești.

Unde să așezi Crăciunița pentru a înflori în luna decembrie

Dacă majoritatea florilor iubesc căldura și înfloresc de primăvara până toamna, Crăciunița este o plantă atipică. Acasta iubește răcoarea și are nevoie de temperaturi mai scăzute pentru a face flori și a crește cum trebuie. Se mai numește și ”cactusul Crăciunului” și este diferită de ”floarea Crăciunului”, aceea care face flori roșii.

Cactusul Crăciunului este, de fapt, o plantă suculentă, ale cărei flori sunt fie roz închis, fie roșii sau portocalii, în funcție de soi. Pentru a înflori, planta are nevoie de temperaturi scăzute, între 10 și 18 grade. Din acest motiv, este ideal să o așezi în cea mai răcoroasă cameră din casă sau chiar pe balcon sau terasă, dacă temperaturile de acolo nu scad sub 10 grade.

Citește și: Cum se îngrijește corect Crăciunița. La cât timp se udă și unde e bine să o așezi în casă

Pentru a stimula înflorirea, este nevoie să așezi Crăciunița într-un loc cu lumină, dar nu în bătaia razelor soarelui. Iarna soarele nu este puternic, însă dacă o pui pe balcon, asigură-te că stă la umbră.

Locul din casă în care trebuie să stea Crăciunița. Doar așa va înflori spectaculos toată iarna
Cactusul Crăciunului are nevoie de răcoare pentru a înflori

Cum trebuie udată Crăciunița

Plantele au nevoie de lumină și apă pentru a crește, însă unele dintre ele, cum este și cactusul Crăciunului, trebuie să fie udate cu moderație. Apa în exces nu le face bine și chiar poate inhiba procesul de înflorire, în loc să îl ajute. Fiind o plantă suculentă, aceasta reține multă apă în frunze și în tulpini. Dacă o uzi prea des și pământul este mereu umed, există riscul ca rădăcinile să putrezească.

Citește și: Planta specială pe care trebuie să o ai în casă în luna decembrie. Atrage banii și norocul în viața ta

Pune-i apă o singură dată pe săptămână și verifică mereu solul înainte de a o uda, pentru a vedea dacă s-a uscat complet. Este ideal să aibă un sol care drenează bine apa sau un amestec de pământ și nisip.

Pentru a stimula înflorirea, poți apela și la soluții nutritive din comerț. Acestea se aplică de 4 ori pe an, după cum urmează: primăvara, vara și de două ori toamna, pentru a stimula apariția florilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *