Locul din România în care se află cea mai mare statuie a Fecioarei Maria. E făcătoare de minuni, puțini știu asta

Puțini creștini știu despre Statuia Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc (Harghita), una dintre cele mai cunoscute și venerate icoane cu Maica Domnului din Europa. Iată câteva informații despre această statuie din România și locul exact în care se găsește.

Cea mai mare statuie a Fecioarei Maria din Europa se află în România

Statuia Fecioarei Maria se află în localitatea Șumuleu Ciuc din județul Harghita, în zona Transilvaniei. Această icoană are o istorie îndelungată și este asociată cu unul dintre cele mai importante pelerinaje catolice din România. Prima mențiune documentară a pelerinajului la Șumuleu Ciuc datează din secolul al XV-lea, iar statuia actuală a fost ridicată în secolul al XVIII-lea.

Dimensiuni și material

Statuia, care se află pe un soclu înalt, este realizată din lemn de tei și are o înălțime de aproximativ 2,30 metri. Este sculptată în stil baroc și o reprezintă pe Fecioara Maria, cunoscută sub numele de „Maria de la Șumuleu”.

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc

În fiecare an, la 15 august, în ziua Adormirii Maicii Domnului, mii de credincioși din întreaga țară și din alte state vecine vin în pelerinaj la Șumuleu Ciuc pentru a se ruga în fața statuii Fecioarei Maria și pentru a participa la slujbele religioase.

Importanță religioasă și culturală

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și statuia Fecioarei Maria au o mare importanță religioasă și culturală pentru comunitatea catolică din România. Evenimentul atrage mii de credincioși în fiecare an și este considerat unul dintre cele mai importante pelerinaje religioase din țară.

Statuia Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc este o parte semnificativă a patrimoniului religios și cultural al României și este venerată de numeroși credincioși din întreaga țară și din străinătate.

Citește și Ce e bine să faci cu Agheasma rămasă de mai mulți ani. Nu mulți credincioși știu asta, preotul spune clar: “Este un lucru sfânt”

Cum se ajunge la Statuia Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc

Poți ajunge la Șumuleu Ciuc fie cu mașina personală, fie cu transportul public sau privat. Dacă preferi călătoria cu un autoturism, activează GPS-ul. Localitatea este situată în județul Harghita (Transilvania). Accesează harta online pentru a identifica cea mai bună rută către destinație.

Dacă utilizezi transportul public, ia trenul până la Miercurea Ciuc, cel mai apropiat oraș mare de Șumuleu Ciuc. De acolo ai la dispoziție un autobuz sau un taxi către Șumuleu Ciuc.

Odată ajunși în Șumuleu Ciuc, statuia Fecioarei Maria este un punct de reper cunoscut în zonă și ușor de identificat. Există spații de parcare disponibile în apropiere, unde poți lăsa mașina.

Vezi și Cum se ajunge la mormântul lui Arsenie Boca. Traseu complet până la Mănăstirea Prislop, de ce e bine să mergi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lidia Buble dădea autografe cu mult înainte de a visa să devină o artistă celebră
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *