Locul spectaculos din România unde pământul atinge norii. Este unic

Turiștii merg anual acolo deoarece sunt multiple atracții turistice
Locul spectaculos din România unde pământul atinge norii. Este unic

Există o mulțime de locuri spectaculoase în România! Printre ele se numără și o stațiune montană, unică în țara noastră, acolo unde pământul atinge norii. Stațiunea Păltiniș este situată la o o altitudine de 1442.

Locul spectaculos din România unde pământul atinge norii

Păltiniș este locul spectaculos din România unde altitudinea este de 1442 de metri, aflându-se pe versantul nord-estic al Munţilor Cindrel, la numai 32 kilometri distanță de Sibiu. Păltiniș este cea mai veche stațiune din țară, având inițial denumirea germană “Hohe Rinne”.

Stațiunea Păltiniș a fost creată de Societatea Carpatina Ardeleană a Turiştilor -SKV în anul 1894.

De ce aleg turiștii să meargă la Păltiniș

În stațiunea Păltiniș turiștii merg pentru schi, deoarece sunt condiții excelente în perioada rece, decembrie – aprilie. Tot în această zonă se regăsește și Rezervaţia Iezerele Cindrelului, dar și cunoscutele lacuri glaciare. În stațiunea Păltiniș se fac și drumeții spre Vârful Oncești, Poiana Oncești și Poiana Lupilor, scrie spynews.ro.

Păltiniș este locul spectaculos din România unde altitudinea este de 1442 de metri
Păltiniș este locul spectaculos din România unde altitudinea este de 1442 de metri

Ce mai pot vedea oamenii în stațiunea Păltiniș

Tot în această zonă montană se regăsesc Casa memorială a scriitorului Constantin Noica și Schitul unde se află mormântul acestuia. Tot acolo mai sunt patru zile din nucleul inițial: Casa turiştilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) şi încă o vilă, toate fiind declarate monumente istorice.

Un alt important obiectiv turistic în stațiunea Păltiniș îl reprezintă Schitul, o biserică din lemn cu hramul “Schimbarea la față”, sfințită în anul 1927. Schitul a devenit un adevărat loc de pelerinaj în anul 2006, atunci când mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, a donat Schitului o bucățică din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos.

Oamenii “se tratează” la Păltiniș

Persoanele care se confruntă cu alergii, boala Basedow, hipertiroidie benignă, anemii sau dereglări de creștere (la copii) merg în această stațiune deoarece aerul ozonat este de ajutor pentru aceste afecțiuni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *