Locurile pe care să nu te așezi niciodată când călătorești cu avionul. Secretul dezvăluit chiar de experți

V-ați pus vreodată întrebarea care sunt cele mai puțin sigure locuri din avion?
Locurile pe care să nu te așezi niciodată când călătorești cu avionul. Secretul dezvăluit chiar de experți

Sunt multe persoane care se tem să zboare cu avionul, iar simplul gând că li se poate întâmpla ceva îi îngrozeşte de-a dreptul. Dacă, totuși, sunteți nevoiți să vă urcați într-o aeronavă, trebuie să vă puneți la curent cu locurile pe care să nu te așezi niciodată când călătorești cu avionul. În acest fel, veți avea o călătorie plăcută și fără surprize!

Cele mai puțin sigure locuri din avion

Ca și în orice alt mijloc de transport, zborul cu avionul presupune anumite dezavantaje. Atunci când rezervați biletele de avion, locurile vă sunt atribuite în mod aleatoriu, dar vă puteți alege un loc contra cost.

Dacă v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai puțin sigure locuri din avion, ei bine, noi avem răspunsul. De obicei, ne rezervăm scaunul din avion ținând cont de aspecte precum confortul sau cât de aproape ne aflăm o fereastră, pentru a ne bucura de priveliște în timpul călătoriei. Cu toate acestea, deseori trecem cu vederea siguranța noastră.

Jurnaliștii de la ziarul „Times” au analizat datele accidentelor aeriene din ultimele trei decenii și au concluzionat care sunt cele mai sigure și nesigure locuri dintr-o aeronavă.

Locurile pe care să nu te așezi niciodată când călătorești cu avionul
Locurile pe care să nu te așezi niciodată când călătorești cu avionul

Locurile pe care trebuie să le evitați când rezervați biletele

Scaunele care sunt situate în față nu sunt tocmai cele mai indicate atunci când călătoriți. Nici cele aflate pe aripi sau lângă ferestre nu sunt cele mai sigure.

De asemenea, locurile din fața ieșirilor de urgență nu sunt tocmai cele mai sigure. Și asta pentru că scaunele au o lățime mai mică față celelalte locuri din avion, din cauza cotierelor metalice solide necesare pentru depozitarea măsuțelor.

Citește și: Diferența dintre zborurile charter și cele de linie. Detaliul care face o deosebire majoră

În topul celor mai rele locuri din avion se plasează locurile de lângă toaletă. Pe lângă mirosuri nu tocmai plăcute de care s-ar putea să aveți parte în timpul călătoriei, alți pasageri s-ar putea sprijini de scaunul vostru, aşteptându-şi rândul la baie. Prin urmare, atunci când rezervăm un zbor, ar trebui să evităm aceste locuri.

Pe de altă parte, cele mai sigure locuri din avion sunt cele situate lângă culoar, mai ales în spatele aeronavei Motivul este unul foarte ușor de înțeles. Dacă avionul s-ar prăbuși, pasagerii care vor avea șansa să supraviețuiască sunt cei mai îndepărtați de fața avionului.

Scaunele din centrul avionului au o rată a mortalității de 44% în caz de accident, în timp ce cea a scaunelor din spate este de 28%.

Citește și: De ce se sting luminile în avion la aterizare și decolare. Misterul a fost elucidat, motivul te va surprinde

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *