Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski. Ce studii are, de fapt, preşedintele Ucrainei

Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski. Informații despre cariera lui și activitatea din domeniul cinematografiei.
Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski. Ce studii are, de fapt, preşedintele Ucrainei

Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski. De când a început războiul Rusiei asupra Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski are parte de o popularitate ridicată. Toată atenția se concentrează acum asupra evenimentelor din Ucraina dar și este interesată și de activitatea președintelui.

Chiar dacă acum Volodimir Zelenski este în centrul atenției, atacul Rusiei asupra Ucrainei nu este un eveniment care sa-l bucure pentru popularitate. Însă, de la începutul războiului, nu a trecut o zi fără ca numele sau chipul acestuia să nu apară în mass-media. De fapt, președintele însuși a fost însărcinat să fie omniprezent prin diferite canale, pentru a transmite informațiile esențiale despre situația din Ucraina.

În cele ce urmează, v-am pregătit câteva curiozități și aspecte mai puțin cunoscute despre viața și cariera lui Volodimir Zelenski. Iată mai multe detalii despre cariera din domeniul actoriei și saltul la președinție ca personaj pe care l-a interpretat și l-a făcut celebru.

Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski
Scenă din filmul „8 Best dates”

Lucruri mai puţin ştiute despre Volodomir Zelenski

Volodimir Zelenski s-a născut pe 25 ianuarie 1978, în Krivoi Rog, un oraș industrial din sudul Ucrainei. Are origini evreiești, face parte dintr-o familie „evreiască sovietică”, așa cum a descris-o el însuși. Și-a petrecut cea mai mare parte din tinerețe în Mongolia, o țară din Asia de Est, învecinată cu Rusia la nord și China la sud.

Președintele Zelenski vorbește rusă și ucraineană, având ca primă limbă rusă, pe care a vorbit-o mai ales în copilărie. Cunoașterea limbii ruse i-a adus sprijinul și admirația pro-rușilor din țară, dar și reticența din partea celor care s-au gandit că ar fi pro-rus.

Volodimir Zelenski a absolvit Universitatea Economică din Kiev cu o diplomă de drept, dar nu a practicat niciodată avocatura. Cu toate acestea, cariera sa profesională s-a dedicat în mod deosebit actoriei și televiziunii.

A fost  regizor, scenarist, producător și actor. Conform IMDb, Zelenski adună 15 credite ca actor, 14 ca producător, 8 ca scenarist și 2 ca regizor.

De asemenea în 2006, actualul președinte a câștigat ediția ucraineană „Dancing with the Stars”.

Un alt lucru care ar trebui menționat despre cariera lui este că s-a remarcat și în calitate de actor de voce în filmul animat Paddington. Zelenski și-a oferit vocea pentru interpretarea ursulețului Paddington care trăiește în jungla din Peru.

Popularitatea actuală i se datorează și serialului de comedie „Slujitorul poporului”. Pelicula a fost difuzată pe Netflix și a fost creată de propria sa companie de producție. Rolul pe care l-a interpretat i-a adus faima atât în ​​mod fictiv, cât și real, la președinția țării sale.

În 2015, Volodimir Zelenski a interpretat rolul unui profesor de istorie la o școală. Ulterior, acesta ajunge să fie președinte al Ucrainei datorită unor videoclipuri virale, publicate de elevii săi.

 

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.2 207 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *