Lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu de angajare. Greşeli care te pot costa

Lucruri pe care să nu le spui niciodată interviul de angajare - sunt lucruri de bun simț și nu ar trebui să ridice probleme. Dar, dacă nu le eviți, te pot costa un loc de muncă bun.
Lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu de angajare. Greşeli care te pot costa

Dacă ai trecut printr-un interviu de angajare, probabil știi deja că angajatorul îți va pune câteva întrebări menite să își facă o impresie despre tine. Dar poate nu știi că există unele lucruri la care trebuie să fii foarte atent. Unele gesturi nu se fac în timpul interviului, iar unele sunt lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu de angajare. Acestea te-ar putea face să pierzi un job bun, pe care ți-l dorești.

Lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu de angajare

Iată o listă care rezumă câteva dintre lucrurile pe care NU trebuie spuse niciodată la un interviu de angajare.

  •  „Șeful meu era incompetent”

Acest lucru îl va face pe angajator să se gândească la faptul că la un moment dat vei putea spune asta și despre el. „Dacă ești dispus să vorbești fără respect despre fostul tău angajator, nu există nicio garanție că nu vei face același lucru cu noul angajator”, spune Luis Rivas, director de Staffing la The Execu|Search Group, pentru BBC Mundo.

Prin urmare, dacă ai avut probleme cu șeful tău, este mai bine să eviți subiectul.

  • „Îmi urăsc jobul actual”

Deși poate fi adevărat, nu este necesar să o spui. Experții recomandă să eviți expresiile negative și să folosești, în loc, unele precum. „Caut noi provocări”.

  • „Nu am puncte slabe”

Această afirmație poate să denote nu doar aroganță, dar și faptul că ești incapabil de autocritică. Asta va lăsa impresia că nu vei fi capabil nici să primești sfaturi și recomandări de la alții. Poți spune în schimb „sunt un perfecționist”.

Lucruri pe care să nu le spui la un interviu de angajare

  • Întrebări pe care să nu le adresezi înainte de angajare: „Câte zile libere are acest job?”

Subiectul despre beneficii e bine să-l lași mai la urmă. Poate după ce discutați despre salariu. Momentul în care să spui „Am bilete să plec în vacanță în două săptămâni” este atunci când îți oferă locul de muncă sau când te întreabă dacă ai fi disponibil imediat, în cazul în care îți oferă postul.

  • „Ce face compania dumneavoastră?”

Este o propoziție pe care nu ar trebui să o spui niciodată. „Cel mai probabil, va trebui să răspunzi la întrebări despre organizație”, spune Alison Doyle, expert în muncă la The Balance, pentru BBC Mundo. Ea recomandă ca înainte de a te prezenta la interviu, să verifici cine este angajatorul, să afli tot ce poți despre firmă de pe site-ul lor sau rețele de socializare.

  • Lucruri pe care să nu le spui la interviul de angajare: „Care este salariul?”

Nu începe tu acest subiect. Așteaptă ca intervievatorul să menționeze acest lucru. „Ca strategie, este mai bine ca persoana care angajează să menționeze acest lucru, pentru a avea mai mult spațiu de negociere în cazul în care este necesar”, adaugă Doyle.

Lucruri de evitat la un interviu de angajare

  • „Îmi doresc foarte mult acest job”

Nu este bine să pari într-o poziție disperată. Una e să spui că ești foarte interesat de job și că crezi că ai abilitățile necesare și cu totul alta să lași impresia că acest job este singura ta opțiune.

De asemenea, sunt unele subiecte despre care nu ar trebui niciodată să discuți la un interviu de angajare. Este vorba despre politică, religie sau să exagerezi, pentru a câștiga încrederea. Nu folosi expresii de genul „sunt cel mai calificat pentru acest job”. Dar nici în cealaltă extremă, cu expresii de genul „știu că nu sunt cel mai calificat, dar învăț”. Poți afirma, în schimb, că ești mereu dispus să înveți lucruri noi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
8 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *