M-am săturat să iubesc pentru doi. Nu știu dacă să-i mai acord o șansă acestei relații sau să-i pun punct

Nu am primit susținere sau ajutor din partea lui când am avut nevoie. În schimb, am avut parte de critici și insulte.
M-am săturat să iubesc pentru doi. Nu știu dacă să-i mai acord o șansă acestei relații sau să-i pun punct

Am crezut mereu că am o relație perfectă cu iubitul meu, că totul merge între noi absolut magic. Asta până într-o zi, când o întâmplare aparent banală, parcă m-a lovit în moalele capului. Acum m-am săturat să iubesc pentru doi și mă gândesc foarte serios dacă ar trebui să pun punct relației.

Nu mi-am dat niciodată seama că de fapt, eu sunt doar un trofeu pentru Darius. Se lăuda cu mine peste tot, spunea tuturor cu mândrie că sunt iubita lui. Aveam impresia că e mândru de mine și de realizările mele. În schimb, în afară de asta, încerca mereu să mă țină sub control. Nu credeam că m-ar deranja asta foarte tare, pentru că nu mă interesa să am o altă viață în paralel, îmi spuneam eu. De ce aș vrea să ies cu o prietenă sau să am alte activități, fără el? E iubitul meu, îmi face plăcere să fiu cu el, prin urmare, credeam că așa e normal.

Apoi, într-o zi s-a întâmplat ceva ce m-a bulversat complet. Atunci am înțeles că, de fapt, eu nu contez în relația asta. Că r eu sunt cea care doar oferă totul, iar el e cel care doar primește.

M-am săturat să iubesc pentru doi

Mama mea se îmbolnăvise și era la spital. A trebuit ca, pe lângă job, să mă ocup și de ea, să o vizitez zilnic la spital, să o ajut să facă baie, să-i pregătesc tot ce avea nevoie, inclusiv mâncare. Timpul meu s-a comprimat, dintr-o dată. Iar spre suprinderea mea, în loc să primesc ajutor și susținere din partea lui, am ajuns la concluzia că eu sunt cea care trebuie să fac un efort suplimentar, pentru a-i oferi lui Darius tot atât de mult timp, ca și înainte.

În momentul în care nu am reușit, am primit în schimb insulte și critici. Nu m-a întrebat niciodată dacă sunt bine, dacă am nevoie de ceva, dacă mama mea e bine, dacă e grav sau să-și ofere ajutorul. În schimb, continua să-mi ceară să fac tot ce făceam și până atunci pentru el. Să-l însoțesc la evenimentele la care trebuia să meargă, să-i gătesc, să-i calc, să-i pun mâncarea în față. Nu a acceptat sub nicio formă să lipsesc de la un eveniment la care nu puteam să ajung în timp util. A fost nevoie să o rog pe o prietenă să meargă în locul meu la spital să-i ducă mamei cele necesare, pentru ca eu să îl pot însoți pe Darius.

Expresia lui care m-a lovit ca un în moalele capului a fost: „trebuie să vedem cum facem ca să-mi fie mie ok”. Atunci am înțeles că sunt singura care iubește în această relație. Și m-am săturat să iubesc pentru doi. Am înțeles că pentru el nu eram decât o unealtă de care se folosea pentru scopurile lui, iar eu nu mai vreau să fac asta. Acum mă gâdnesc foarte serios să pun capăt acestei relații, în care egoismul lui a ajuns la cote maxime.

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

8.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.