Machiaj pentru vară. Claudia Preduca, makeup artist: „SPF-ul este produsul care nu ar trebui să lipsească” EXCLUSIV

Ce nu ar trebui să lipsească din rutina noastră tot timpul anului
Machiaj pentru vară. Claudia Preduca, makeup artist: SPF-ul este produsul care nu ar trebui să lipsească EXCLUSIV

Machiajul reprezintă o parte importantă din viața noastră de zi cu zi. Ținând cont că sezonul călduros ne bate la ușă, multe dintre noi o să ne schimbăm rutina. Claudia Preduca, makeup artist, a făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre ce este important să facem vara.

Claudia Preduca: “SPF-UL este produsul care nu ar trebui să lipsească din rutina noastră”

Nu trebuie să uităm de SPF în niciun anotimp, dar mai ales vara, când razele soarelui sunt foarte puternice. Chiar dacă abordăm un machiaj cât mai ușor în sezonul călduros, Claudia Preduca ne-a spus cum putem să ne ascundem imperfecțiunile.

Bună, Claudia! Cum ne protejăm tenul în sezonul călduros?

Claudia Preduca: Crema cu protecție împotriva razelor UVA UVB ar fi bine să fie folosită pe tot parcursul anului, cu atât mai mult în sezonul cald. SPF-ul este produsul care nu ar trebui să lipsească din rutina noastră.

Îmi poți spune cum ni se schimbă rutina în funcție de sezoane?

Claudia Preduca: În acest caz, depinde de tipul de tenul pe care îl avem. Dar în majoritatea cazurilor, în sezonul rece, spre exemplu, ne confruntăm cu un ten mai uscat ca de obicei, este de preferat să adăugăm rutinei noastre de skincare produse intens hidratante. Pe când, în sezonul cald, pe lângă crema cu protecție solară, rutina poate fi aceeași dacă avem tenul uscat, iar dacă tenul nostru este gras trebuie să curățăm fața de mai multe ori decât am face-o în mod normal, pentru a îndepărta sebumul acumulat.

Ce machiaj ar trebui să abordăm în lunile de vară?

Claudia Preduca: Putem aborda orice machiaj ne dorim sau ne face să ne simțim bine, dar știu că vara, din cauza căldurii, multe persoane nu suportă senzația de machiaj pe față, așadar trebuie sa folosim cât mai puțin produs pentru a lăsa pielea să “respire”.

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem vara?

Claudia Preduca: Cu siguranță cea mai mare greșeală este faptul că uităm să ne aplicăm SPF. Indiferent dacă purtăm machiaj sau nu. Dar cum am spus și la o întrebare anterioară, acesta ar trebui să fie folosit indiferent de anotimp.

Cum putem să ascundem micile imperfecțiuni în timp ce abordăm un machiaj cât mai ușor?

Claudia Preduca: Corectorul este prietenul nostru cel mai bun în acest caz. Dacă dorim, spre exemplu, să ascundem o zonă cu imperfecțiuni roșii, un corector verde peste care aplicăm fond de ten și pudră este tot ceea ce avem nevoie.

Cât de important este să ne protejăm împotriva soarelui? Cum alegem un produs potrivit, care să nu încarce machiajul?

Claudia Preduca: Protecția împotriva soarelui este extrem de importantă. Razele solare pot provoca arsuri care nu doar că sunt inestetice, dar pot afecta real sănătatea pielii tenului nostru. În acest caz, este necesară o vizită la medicul dermatolog. Acesta este în măsură și în ceea ce privește recomandarea de produs potrivit tenului nostru.

Cum retușăm machiajul într-un mod cât mai rapid în zilele mult prea călduroase?

Claudia Preduca: Pudra cred că este cel mai potrivit produs pentru a retușa cât mai rapid machiajul pe timpul zilei, iar dacă vrem ca machiajul nostru sa fie și mai fresh, putem folosi, înainte de pudră, foițe cu efect matifiant și care îndepărtează excesul de sebum.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.