Designerul român care le îmbracă pe Madonna, Lady Gaga și pe surorile Kardashian: „Am început din Drumul Taberei!”

Succesul pe plan internațional i-a fost adus de articolele din piele naturală.
Designerul român care le îmbracă pe Madonna, Lady Gaga și pe surorile Kardashian: „Am început din Drumul Taberei!”

Celebrități precum Madonna, Irina Shaik, Bella Hadid, Kylie Jenner, Naomi Campbell, Ariana Grande și Miley Cyrus poartă creații „Manokhi”. În ciuda numelui, este vorba despre un brand autentic românesc. În spatele acestor creații spectaculoase, din piele, nu se află însă o „armată” de angajați, ci doar un om. Mădălina Lalu ne-a povestit, într-un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro, că are visuri mari și că e dornică să demonstreze că oricine poate reuși, dacă muncește și crede cu tărie în proiectul lui.

Mădălina Lalu, deținătoarea acestui brand, ne-a mai spus cum a ajuns în vizorul vedetelor internaționale. În plus, ea a dezvăluit și cu cine a rămas în relații de prietenie și colaborează în mod constant.

Naomi Campbell a pozat pentru coperta Vogue cu accesorii din piele de la Mădălina Lalu
Naomi Campbell a pozat pentru coperta Vogue cu accesorii din piele de la Mădălina Lalu

Ego.ro: Cum ai pornit la drum în acest business? Ți-ai păstrat ideea inițială sau lucrurile s-au mai schimbat pe parcurs?

Mădălina Lalu: Întotdeauna mi-au plăcut hainele din piele și am avut o pasiune pentru asta. Așa că m-am gândit cum aș putea să transform această pasiune într-un business profitabil. Am plecat de la ideea că o geacă sau o fustă din piele de foarte bună calitate de la branduri precum Saint Lauren, Celine sau Balenciaga nu și-o poate permite oricine. Cu această idee am pornit, un brand de produse din piele cool, tineresc, la prețuri competitive.

„De la început, targetul nostru a fost să vindem la nivel internațional”

Cum este să ai o afacere 100% românească, dar să fii mult mai apreciată pe plan internațional decât în România?

În momentul de față avem produsele în peste 100 de magazine la nivel internațional și acest număr este în continuă creștere. Dar să știi că avem destul de mulți clienți și în România, care ne caută atât online, cât și în showroom-ul din București. Ce-i drept, de la început, targetul nostru a fost să vindem la nivel internațional.

Ai întâmpinat piedici, de-a lungul timpului, la modul că cei din jur ți-au spus că țintești poate prea sus sau că nu o să reușești?

Da. Sincer, la început, nu cred că m-a luat nimeni în serios. Plus că eu mi-am dorit foarte mult să am totul într-un timp foarte scurt. Poate și de asta nu au crezut în mine. A fost nevoie de foarte multă muncă, efort și dedicație, multe nopți nedormite, un întreg proces. Probabil că totul ce am azi se datorează că eu am crezut nu mult, ci foarte mult în visul meu. Sunt o persoană care nu renunță ușor și am făcut totul ca să ajung acolo!

Mădălina Lalu: „Aveam un mic atelier într-o cameră”

Acum vinzi pe site-uri și magazine internaționale, însă, de unde a pornit totul? De unde plecau coletele și câți oameni aveai care să te ajute?

Sincer, am pornit de la nimic. Aveam un mic atelier într-o cameră în Drumul Taberei cu o singură mașinistă, iar coletele le făceam singură. Abia după un an și jumătate am angajat pe cineva care să mă ajute pe partea de colete și de livrări.

Mădălina Lalu a început afacerea cu haine din piele într-un mic atelier din cartierul bucureștean Drumul Taberei
Mădălina Lalu a început afacerea cu haine din piele într-un mic atelier din cartierul bucureștean Drumul Taberei

Urmezi trend-uri sau te orientezi după nevoile femeilor din jurul tău?

Urmez și trend-urile, dar în același timp consider că piesele noastre sunt timeless (n.r. nu se demodează). Nu poți spune că o geacă clasică, un trench sau o fustă din piele se demodează. Le poți purta ani în șir. Sunt piese pe care le poți scoate oricând din dulap și ești în trend.

„O să-i fiu mereu recunoscătoare Chiarei Ferragni”

Ești printre designerii români extrem de apreciați peste hotare. Cum ai ajuns să colaborezi cu Madonna, Lady Gaga, Ariana Grande, surorile Kardashian și restul vedetelor din portofoliul tău?

Cu unele vedete colaborăm direct, cu unele prin intermediul stiliștilor lor. Mă ocup personal de PR și de relația cu aceste vedete. Majoritatea ne-au scris ele pe Instagram sau pe e-mail, ne-au căutat ele și așa a început colaborarea. Pe parcurs, am ținut legătura cu ele. Când au evenimente sau ședințe foto la care piese noastre sunt ceea ce au nevoie ne contactează și ne trimit selecții de produse.

Chiara Ferragni poartă creațiile semnate de Mădălina Lalu
Chiara Ferragni poartă creațiile semnate de Mădălina Lalu

Cunoști personal vreuna dintre vedete? Ce fel de relație ai cu clientele tale?

Pe multe dintre ele le și cunosc. Cea care ne-a susținut brand-ul încă de la început și a făcut primele postări, asta când nu auzise nimeni de noi, a fost designerul italian Chiara Ferragni, căreia o să îi fiu mereu recunoscătoare! Alte vedete care m-au susținut și cu care sunt în contact direct și ținem legătura sunt Lena Perminova, Elsa Hosk, Paris Hilton, Romee Stijdt, Cindy Bruna, Shanina Shaik, dar și altele. Și aș dori să îi mulțumesc și Cristinei Ich pentru susținerea ei, ea fiind singura cu care colaborăm în România.

Mădălina Lalu: „Indiferent ce o să se întâmple mâine, trebuie să iau ce e mai bun din situația respectivă”

Care este obiectivul tău pe 2022?

Mi-aș dori să ne putem întoarce în timp, acum 3 ani, să nu fi existat pandemia, să nu existe acest război crunt între Ucraina și Rusia, care ne afectează pe toți, în primul rând emoțional, dar și economic. Mi-e greu să îmi mai stabilesc un obiectiv când nu știm ce se întâmplă de la o zi la alta în lume și totul este atât de schimbător. Mă gândesc că indiferent ce o să se întâmple mâine, trebuie să iau ce e mai bun din situația respectivă. Întotdeauna o să-mi urmez visele și o să cred în ele!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *