Maestrul bucătar Petrișor Tănase gătește pentru 200 de refugiați ucraineni: „Copiii, sărmanii de ei, nici nu au poftă de mâncare”. Cum le alină el suferința EXCLUSIV

Vestitul specialist în gastronomie Petrișor Tănase, vedetă Digi 24 TV, a sărit în ajutorul celor aproape 200 de refugiați ucraineni, cazați într-un hotel din Mamaia, el ocupându-se de preparararea mâncării.
Maestrul bucătar Petrișor Tănase gătește pentru 200 de refugiați ucraineni: „Copiii, sărmanii de ei, nici nu au poftă de mâncare”. Cum le alină el suferința EXCLUSIV

În interviul exclusiv pentru Ego.ro, maestrul bucătar Petrișor Tănase ne-a vorbit despre gestul său mărinimos pentru cei refugiați din Ucraina, cu pruncii lor în brațe, pentru a-și salva viața:

„Toți sunt foarte triști, m-au impresionat foarte mult, îi susținem și îi ajutăm cum putem. Cei mai mulți sunt copii, sărmanii de ei, nici nu prea au poftă de mâncare”.

Petrișor Tănase gătește pentru 200 de refugiați ucraineni cazați într-un hotel din Mamaia

În această perioadă, Petrișor Tănase, specialist în gastronomie, le alină suferința refugiaților ucraineni, cazați într-un hotel de la malul mării:

„Eu ajut și la prepararea hranei, în Hotelul Victoria, din Mamaia. Acolo sunt cazați în jur de 200 de refugiați din Ucraina. O să merg din nou acolo, și săptămâna viitoare, voi sta patru zile. Am gătit pentru ei și ciorbiță de perișoare. Sunt foarte mulți copii, lor le plac mai mult cartofii, dar și salatele. Mănâncă foarte puțină carne, sărmanii de ei, nici nu prea au poftă de mâncare. Încerc să gătesc și să le asigur și mâncarea lor, din Ucraina, cu sos de smântână și cu borș ucrainean. În general, meniul este pe bază de cartofi fierți. Plus carne de pui friptă și mâncăruri gen tocănițe, cu sos de smântână, fără însă mult bulion”, ne-a declarat el, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Ce spune maestrul bucătar Petrișor Tănase despre alerta din benzinării, după scumpirea carburantului: „Să nu ne comportăm ca un popor nătărău”

Maestrul bucătar Petrișor Tănase se declară surprins de tot acest iureș iscat după scumpirea alimentelor, dar și a carburantului. El e uimit că românii s-au înghesuit, ca în anii de tristă amintire, ai comunismului, cu sutele, la coadă, în benzinării:

„Să procedăm ca un popor inteligent, să nu ne comportăm ca un popor nătărău, care stă la coadă să ia o tonă de benzină, și care, mai apoi, se varsă pe stradă. Să ne gândim la ce trebuie să facem. Să mâncăm mai puțin, să aruncăm mai puțin. Sunt sigur că în coșul de gunoi aveți pâine aruncată, în timp ce alții nu au ce mânca. Și că aveți mâncare expirată în frigider. Să fim mai raționali, să fim cu capul pe umeri”, îi sfătuiește Petrișor pe români, prin intermediul Ego.ro.

Cum să economisim, după explozia prețurilor la curent. Maestrul bucătar Petrișor Tănase: „Se doarme bine și la 19 grade Celsius, să știți!”

Dar nu numai la mâncare trebuie să fim chibzuiți, ci și la apă și la energie electrică:

„Faceți economii! Nu uitați să vă schimbați becurile, să fie cu un consum redus. Iar temperatura camerei să nu fie mai mare de 20 de grade Celsius, în casă. Se doarme bine și la 19 grade Celsius, să știți! Mai punem pe noi un trening sau un halat gros, un pulover. Statul în căldură, în tricou, nici nu e sănătos. Așa vom plăti mai puțin, iar banii economisiți îi putem păstra pentru vacanțe. E exact ca la fumat, câți bani economisiți, zilnic, dacă renunțați la acest viciu?”, mai spune Petrișor Tănase.

Ce provizii de mâncare trebuie să facem pentru situațiile de urgență

Românii se tem, în această perioadă, pentru siguranța lor, dată fiind situația alarmantă din Ucraina, țara vecină. Mulți așteaptă și câte opt ore ca să își facă sau să-și refacă pașapoartele, în timp ce alții fac provizii serioase:

„E normal ca, în caz de situații de urgență, să nu avem frigiderul gol și nici cămara. Dar nici să ne îngrămădim în magazine, că doar nu bem ulei, în loc de apă. Mergem pe varianta de a avea provizii de conserve de carne, de pește, orez, paste, și nici acestea în cantități enorme. Și nicidecum să nu stăm acum să ne cumpărăm baxuri de hârtie igienică. La vreme de război, dacă, Doamne ferește, ar fi, deși eu personal nu cred, curentul se întrerupe, așa că toată carnea din frigider se va strica brusc, deci este o rezervă absolut inutilă”, ne-a mai declarat Petrișor Tănase, în interviul pentru Ego.ro.

Ce să conțină trusa de prim-ajutor, în caz de cutremur sau de război

Pentru că trăim într-o țară seismică și-n același timp nu știm nici ce pericole ne mai pândesc, Petrișor Tănase ne sfătuiește să fim precauți și să avem pregătită trusa de urgență:

„Mereu să aveți lângă voi, lângă patul vostru, trusa de prim-ajutor, de urgență, ca pentru situații de cutremur, în care să fie un fluier, un radio pe baterii, lanternă și medicamente de urgență, pentru câteva zile. La vreme de război, trebuie să lipim benzi adezive de tip scotch pe geamuri, pentru a ne proteja de eventualele cioburi, în caz de explozii”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *