Magda Catone este studentă, la 63 de ani. Ce studiază actrița: „E o pasiune de când eram copil”

Actrița Magda Catone studiază ce și-a dorit din copilărie.
Magda Catone este studentă, la 63 de ani. Ce studiază actrița: E o pasiune de când eram copil

Magda Catone este studentă, la 63 de ani. Aceasta dovedește că dacă îți dorești, totul este posibil. La 10 ani de la moartea soțului ei, Șerban Ionescu, a ales o viață discretă. În plus, s-a hotărât să studieze ceea și-a dorit mereu.

Ce a ales Magda Catone să studieze la 63 de ani

În vârstă de 63 de ani, Magda Catone este studentă la Teologie, în primul an. După ce-și va da licența, este hotărâtă să facă și studiile de master. Se pare că și-a dorit acest lucru dintotdeauna. Iar acum, după mai mulți ani a reușit să își îndeplinească dorința.

Pasiunea pentru acest domeniu de studiu a venit chiar din familie. Încă de când era copil și-a dorit să studieze în acest domeniu. De asemenea, se pare că este interesată cu adevărat de domeniul teologiei. De Paște, actrița a fost la Mănăstirea Horezu, unde a sărbătorit Învierea Domnului alături de măicuțe. Magda Catone a precizat că merge des la această mănăstire.

„Sunt studentă în anul I, la Teologie. E o pasiune din familie, de când eram copil, și am reușit abia acum să mi-o îndeplinesc. Faci doi ani, trei cu licență, dar eu voi da și masteratul”, a declarat Magda Catone pentru impact.ro.

Ce și-a propus actrița să facă, după încheierea studiilor

”Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi. Cum spune Sorescu, «Oamenii vorbesc, se iubesc și mor. Oare mai există ceva?». Despre asta se ocupă Teologia, de felul în care am venit și de felul în care ne pregătim să plecăm și cum stăm în această ambianță a vieții”, a mărturisit Magda Catone la un post de televiziune.

„Dacă nu voi preda după acest masterat, dacă nu voi fi profesoară, voi mărturisi. Cred că asta facem cu toții, mărturisim cine suntem. Suntem suma acestor lucruri pe care le învățăm și eu prefer asta”, a mai declarat actrița Magda Catone.

Magda Catone, o carieră impresionantă

Magda Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică în promoția anului1982, la clasa profesorilor Amza Pellea și a lui Ion Cojar.După ce a terminat facultatea, a fost repartizată la Teatrul de Stat din Petroșani.

Încă din facultate, și-a făcut debutul în lumea filmului într-un rol secundar, în pelicula „De ce trag clopotele Mitica ?”, regizat de Lucian Pintilie.

L-a cunoscut pe Șerban Ionescu, cel care avea să-i devină partener de viață pentru aproape 30 de ani, în timpul filmărilor la „Imposibila iubire”, film regizat de Constantin Vaieni.

De-a lungul carierei a primit diferite distincții: premiul de interpretare feminină la Festivalul de teatru din Brașov, 1983, și premiului special al juriului la Festivalul de teatru pentru tineret, în Costinești, în anul 1984.

După moartea soțului ei, în 2012, Magda Catone a preferat să se retragă din actorie. Aceasta nu a mai apărut nici măcar în reclame. A mai avut doar câteva roluri mici în filme difuzate în  2014, 2017, 2020 și 2021: ”Vineri seară”, ”Scurtcircuit”, ”Și atunci, ce e libertatea?” și ”Scara”.

Citește și Jean Paler, atac dur la Bendeac și Bobonete, după moartea marilor actori de comedie din România: ”E trimitere către pornografie!” EXCLUSIV

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *