Mama are un amant. Am văzut-o cum se întâlneşte pe ascuns cu un bărbat foarte tânăr. Sunt dezamăgită profund

Nu îmi vine să cred ce-i face tatei. După ce am aflat de aventura ei, am ajuns să o urăsc pe mama mea.
Mama are un amant. Am văzut-o cum se întâlneşte pe ascuns cu un bărbat foarte tânăr. Sunt dezamăgită profund

Am 17 ani și de curând am aflat că mama are un amant. Când am văzut-o cum se întâlnește cu bărbatul acela tânăr mi-a venit să intru în pământ de rușine. Am ajuns să o urăsc pentru ceea ce îi face tatei. Nu pot înțelege ce ar determina-o să facă așa ceva. Mai ales în condițiile în care mereu vorbește cu mine despre relații, despre băieți și îmi spune că astea sunt lucruri care nu se fac. Mă învață mereu că, dacă am o relație cu un băiat, nu e frumos să mai ies și cu alții. Nici chiar ca prieteni, decât dacă iubitul meu știe și nu are nimic împotrivă. Îmi face o educație ca și de domnișoară de pension, în timp ce ea îl înșală pe tata cu un bărbat atât de tânăr față de ea.

Prima dată am fost tentată să-i spun tatei. Apoi mi-am dat seama că ar ieși în casă un scandal și poate chair ar ajunge la divorț, ceea ce nu-mi doresc.

Nu mă pot gândi decât la imaginile acelea cu ei doi, crezând că sunt singuri. Voiam să merg în parc cu iubitul meu și el mi-a atras atenția că mama tocmai a parcat la câțiva metri de noi, în apropierea parcului. Am vrut să merg la ea, să o întreb ce face acolo la ora aia, când ea trebuia să fie la muncă. Cel puțin în casă așa spune, că e la muncă.

Dar când am vrut să mă apropii de ea am văzut că s-a dus direct la acel bărbat tânăr. Fără să le pese, au început să se sărute ca doi adolescenți. Mi-a venit să intru în pământ de rușine. Nu mi-a venit să cred că ceea ce văd e real.

Mama are un amant. Mi-e rușine chiar și de prietenul meu

Dincolo de rușinea pentru ea, mi-a fost jenă de prietenul meu. Acum nu știu ce va crede despre familia mea. Abia am început să ieșim împreună de câteva săptămâni. Dar mama a vrut să-l cunoască întâi, pentru că astfel, spunea, îi va fi mai ușor să mă lase să ies în oraș cu el. E adevărat că de când l-a cunoscut a devenit la permisivă cu mine, dar de când am văzut-o cu acel bărbat, viața mea e tulburată în totalitate.

Tatăl meu e un om extraordinar de bun. Nici măcar nu ridică tonul la ea. O lasă să facă absolut ce dorește. Dacă a vrut să meargă în concediu cu o prietenă, i-a permis să meargă și i-a dat cardul lui, ca să nu aibă probleme cu banii. Ba, i-a spus că el oricum se simte prea obosit să cutreiere stațiunile de pe litoral, așa cum a propus ea.

Când ea a vrut să ne mutăm din casa pe care tatăl meu o moștenise – o casă istorică, foarte frumoasă și valoroasă – el a acceptat, deși a încercat inițial să se împotrivească. Fără succes, însă. Au vândut casa și ne-am mutat într-un apartament, doar pentru că ei nu-i plăcea să întrețină o curte atât de mare. Tatăl meu i-a acceptat mereu, mereu toate capriciile, doar să fie liniște în casă. Nu înțeleg ce ar vrea mai mult de la el, ce ar putea să o nemulțumească atât de mult, încât să îl înșele.

A încercat să-mi explice, dar o urăsc și mai mult

În cele din urmă am stat de vorbă cu ea. Nu eu am inițiat discuția, ci ea, după ce m-a văzut mai multe zile la rând că sunt supărată. Totuși, relația dintre noi a fost destul de apropiată, eu aveam încredere în ea, în tot ce îmi spunea ea. Așa că a înțeles că ceva nu e în regulă și a început o discuție, crezând că am eu probleme. Atunci i-am spus că am văzut-o.

Inițial s-a făcut roșie ca racul, apoi m-a invitat să stăm jos și să discutăm. A încercat să-mi explice că relația cu tatăl meu – care este mult mai în vârstă decât ea – nu mai e la fel ca altădată și că au unele neajunsuri în căsnicie, pe care au încercat să le ascundă de mine. Că îl iubește în continuare pe tata și că nu ar vrea să se despartă de el. Cu  toate acestea, nu sunt mai liniștită și nu mai pot să o văd așa cum o vedeam până acum. A fost modelul meu de femeie în viață, tot timpul îmi doream să fiu ca ea. Energică, plină de viață, inteligentă și cu o frumusețe exotică. Niciodată nu și-a arătat vârsta și mereu se îmbrăca în pas cu moda.

Acum nu mai vreau nimic din ce m-ar face să semăn cu ea. De când am aflat că mama are un amant, am ajuns să îmi fie greu și să o privesc. Nu știu dacă e normal să fiu atât de afectată, dar sunt. Cel puțin deocamdată nu pot schimba asta.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
7.8 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *