Maria Ciobanu îngrijește grădina, în America, și acum, la 85 de ani. Gheorghe Turda a văzut-o în acțiune: ”Se trezea dimineață, lua târnăcopul și scotea rădăcini de pomi, ca să pună flori!” EXCLUSIV

Celebra solistă de muzică populară este o bună gospodină: ”Gătește excepțional!”
Maria Ciobanu îngrijește grădina, în America, și acum, la 85 de ani. Gheorghe Turda a văzut-o în acțiune: ”Se trezea dimineață, lua târnăcopul și scotea rădăcini de pomi, ca să pună flori!” EXCLUSIV

Maria Ciobanu locuiește de peste 20 de ani în America, în casa fiicei ei, Camelia. Nu prea a povestit despre viața de peste Ocean, dar iată că Gheorghe Turda, cu care este și rudă, prin alianță, ne oferă câteva detalii surprinzătoare, ținând cont de vârsta din buletin a artistei de muzică populară. Maria nu stă locului o clipă, ocupându-se de grădină, ca pe vremea când locuia în România, la casa părintească din satul Hotăroaia, comuna Roșiile, județul Vâlcea.

” Maria e o artistă complexă, o mamă excepțională și o femeie foarte harnică”

Maria Ciobanu a ales, în urmă cu peste 20 de ani, să se stabilească în America, unde clima este cu mult mai blândă. Deși are 85 de ani, marea noastră artistă nu stă locului o clipă. Dimpotrivă, o ajută pe Camelia, fiica ei, în casa căreia locuiește, la treburile gospodărești, dar și în grădină. Gheorghe Turda a văzut-o pe Maria în acțiune, când a locuit, preț de o lună, în casa lor de peste Ocean:

”Eu și Maria suntem cumetri, suntem în relații foarte apropiate, ea a cântat și la nunta mea. Am fost cu ea și în turnee, cu ”Rapsodia Română”, am cântat înainte sau după vizitele lui Nicolae Ceaușescu în comunitatea de români din America. În timpul unui turneu am locuit cu ea în casa fiicei Camelia, care e și fina mea. Ea are casă lângă Los Angeles. Vă pot spune că Maria este o harnică din cale afară și o luptătoare. Eu mă mai odihneam după un spectacol și după un șpriț, dar ea se trezea foarte de dimineață, lua târnăcopul și scotea rădăcini de pomi, ca să pună flori în locul lor. Mai cosea iarba de pe acolo, ce mai, e o harnică din cale afară, dar și o excelentă bucătăreasă, gătește foarte bine. Este o artistă complexă, o mamă excepțională”, ne-a declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Maria, Mircea și Camelia
Maria Ciobanu, alături de soțul ei, Mircea, și de Camelia

”Cel mai potrivit bărbat pentru ea este Mircea Cîmpeanu. El o iubește mult și o respectă”

Gheorghe Turda i-a cunoscut pe ultimii parteneri de viață ai Mariei și consideră că cel mai potrivit pentru ea este actualul soț, Mircea Cîmpeanu, care o iubește și o respectă enorm:

”Pe Maria o știu de pe vremea când era cu solistul Florea Burnea, Camelia este făcută cu Florea, el a murit acum un an. Dar cel mai potrivit bărbat pentru ea este Mircea Cîmpeanu, fost jucător și antrenor de baschet. El o iubește mult și o respectă”.

Întrebat de reporterii Ego.ro dacă Mircea va dori să fie înmormântat lângă prima lui soție, Ileana Sărăroiu, pe al căreia mormânt din Cimitirul Sf. Vineri se află și acum poza lui, Gheorghe Turda ne-a declarat:

”Ce legătură are că a rămas poza lui Mircea acolo? Asta nu știu, Maria și cu Mircea hotărăsc, nu putem să impunem noi. Este, da, un obicei să fii îngropat lângă primul soț sau lângă prima soție, cu care ai slujbă în biserică, dar sunt caractere și caractere și zone folclorice diferite. În Ardeal e un obicei, în Banat, altul. Eu nu cred în superstiții. Se zice și să nu pui brad în grădină, căci aduce ghinion, dar eu la Câmpina am doi, unul de 21 de ani și un altul de 22 de ani. Se mai spune că acolo unde cântă cucuveaua aduce ghinion, dar nu e adevărat, sunt doar prostii băbești!”.

Ce spunea Maria Ciobanu, despre viața din America: ”Locuiesc în casa fiicei mele, are și o grădină mare, cu portocali și cu meri”

Într-un interviu pentru Kanal D, Maria Ciobanu vorbea despre viața ei în America:

”Locuiesc la fiica mea, Camelia, în America, are o casă frumoasă, cu grădină mare, cu pomi fructiferi, are și meri, dar și portocali. Acolo m-a prins pandemia, n-am mai fost o vreme în România, am stat acolo cu familia”.

Maria Ciobanu și fiu ei, Ionuț
Maria Ciobanu și fiu ei, Ionuț

Maria a revenit însă vara aceasta în țară, serbându-și ziua onomastică, de Sf. Maria, la Sibiu, alături de câțiva prieteni de suflet, unde de altfel a și cântat:

”Chiar dacă locuiește peste Ocean, mama nu știe limba engleză, vorbește tot românește, limba engleză e mai grea”, ne declara Ionuț Dolănescu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Maria Ciobanu cântă și acum la petreceri: ”Cântă mai rar, dar mai cântă. Și cântă foarte bine”

Dar, Maria mai cântă și acum la evenimentele din America, bucurându-se de un real succes, în diaspora, unde românii se strâng cu mic cu mare ca să îi asculte vocea de aur. Bebe Mihu, celebrul impresar al vedetelor, ne dezvăluia recent, pentru Ego.ro:

”Maria Ciobanu mai vine la spectacolele pe care le organizez în America, mai cântă și dânsa, recent a fost invitată și la un Festival din California. Cântă mai rar, dar mai cântă. Și cântă foarte bine”.

Maria Ciobanu
Maria Ciobanu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9.1 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *