Marian Olteanu a ratat ”la mustață” un mare proiect. Ce s-a întâmplat: ”Aveam rolul pregătit” VIDEO EXCLUSIV

”M-a chemat regizorul la casting”

Marian Olteanu se numără printre generația de actori tineri din România, iar aparițiile lui nu sunt doar în seriale de televiziune de succes. Actorul și-a făcut debutul pe scena teatrelor și, indiferent de proiectele pe care le are pe micul ecran, nu renunță la spectacolele lui. Cu toate că, până în momentul de față, nu și-a pus în evidență și calitățile vocale, Marian Olteanu a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că are ceva talent și chiar a fost chemat la un casting pentru un musical de succes.

”Nu e totuși un simplu musical și îmi pare foarte rău că nu am prins să joc la el”

Actorul principal din serialul ”Clanul” nu și-a pus, până în momentul de față, vocea prea mult în evidență, însă ne asigură că nu este afon. Nici nu ar fi avut cum, căci la admiterea de la UNATC, una dintre probe, constă într-o interpretare muzicală.

”Este una din primele probe pe care le dăm la admitere, noi ăștia foștii studenți știm asta, iar dacă ne ascultă viitorii studenți, să știe ca să se pregătească mai clar pentru admiterea de la UNATC. La mine, cel puțin așa a fost. Am pregătit o melodie pe care am cântat-o”, ne-a declarat Marian Olteanu.

Acesta nu s-a prezentat oricum în fața comitetului de admitere, ci cu o piesă din repertoriul internațional, a unui artist extrem de îndrăgit și în zilele noastre.

”Am ales un repertoriu internațional. În clasa a XII-a îl descoperisem foarte profund pe domnul Bobby McFerrin, e ăla cu ”Don’t Worry Be Happy” și găsisem un show de-al lui din anii ’80 în care el făcea one man show-uri musicale și își bătea cu mâna în piept și fredona, mai băga niște versuri în același timp. Am zis să nu mă duc cu beatbox-ul pe care știu să-l fac din clasa 4-a, a 5-a, când m-am apucat eu să mă uit la MTV sau unde mă mai uitam eu pe atunci. Sau pe Atomic TV. Dar mă uitam pe MTV după 11 seara, când nu aveam voie să mă uit”, a mai declarat îndrăgitul actor, completând că, în loc de coregrafie de dans, a avut un moment de beatboking.

Citește și: Marian Olteanu a filmat, în „Clanul”, cea mai grea secvență din toată cariera lui. „Mi se umflase fața, ochii erau bulbucați, nu mai auzeam” VIDEO EXCLUSIV

”Bobby McFerrin făcea niște chestii…Eu și acum știu melodia, dar nu o să vă cânt. Chiar așa să mă fac de tot râsul. Dar o știu. Își bătea cu mâna pe piept, liniștit și mai fredona el ceva pe acolo. Acum, dacă stau să mă gândesc, îmi este ciudă că nu știu piesa originală, că este superbă”, a explicat amuzat actorul.

Marian Olteanu a fost la un pas să lucreze cu Răzvan Mazilu

Până în momentul de față, Marian Olteanu și-a arătat aceste veleități doar în anumite contexte, căci a ratat la mustață șansa de a lucra alături de unul dintre cei mai mari dansatori și coregrafi din România, Răzvan Mazilu.

”Am primit propuneri pentru musical. Am avut aproape un rol, adică m-a chemat regizorul la casting pentru un rolișor într-un musical, pe care însă nu am putut să-l onorez. Adică am fost la casting, doar că nu știam că trebuia să pregătesc ceva anume, o melodie specifică, ca rolul să-mi revină mie și am pierdut castingul. Când a aflat domnul regizor că nu am venit pregătit, că nu m-a anunțat nimeni, a înnebunit. Aveam rolul practic pregătit, dar nu a fost să fie”, ne-a povestit ușor dezamăgit Marian Olteanu.

Citește și: Marian Olteanu și-a dus iubitele în casa părinților pentru a vedea dacă trec testul. „Nu o să mă însor până nu îmi zice mama ce să fac” VIDEO EXCLUSIV

Dezamăgirea i-a fost cu atât mai mare în momentul în care a văzut spectacolul pus în scenă. Pe lângă Răzvan Mazilu, Marian Olteanu regertă că nu a avut șansa să joace alături de o parte dintre colegii lui, actori cu care a avut chimie în alte proiecte.

”Era vorba de un spectacol superb, în care rolul principal este o colega de-a mea de la teatru, Ana Bianca Popescu, așa că vă invit să mergeți să o vedeți. Vă rog frumos să mergeți să o vedeți pe Ana Bianca Popescu în toate piesele de teatru și mai ales în asta de musical, căci ea ridică Sala Palatului în picioare. Ca să știți. În plus este vorba și de Răzvan Mazilu. Deci nu e totuși un simplu musical, e totuși Răzvan Mazilu și îmi pare foarte rău că nu am prins să joc la el”.

Marian Olteanu nu se demoralizează atunci când nu ia un casting

Totuși, acest lucru nu este un capăt de țară în cazul lui Marian Olteanu, care nu își toarnă cenușă în cap atunci când nu reușește să ia anumite casting-uri. Din contră, pentru el este o provocare și consideră că orice tânăr actor, la început de drum, trebuie să experimenteze mai des refuzuri decât admiteri într-un anumit proiect.

”În primul an de facultate, și eu chiar recomand studenților să meargă să dea casting-uri și să nu le ia, chiar recomand asta pentru că este un exercițiu și așa acumulezi, părerea mea, experiență. Mai ales pe zona asta de audiții, căci, practic, dacă ești actor și nu ești angajat sau ești independent, tot trebuie să te duci la orice audiție. Orice rol pe care îl primești, îl primești în urma unei audiții. Trebuie neapărat să pierzi multe. Oricum, dragi viitori studenți și actori, o să pierdeți foarte multe audiții, foarte multe castinguri, dar alea 20% pe care le veți lua vor fi alea bune și alea mișto, alea pentru care vă pregătiți, practic”, a explicat actorul.

În plus, preferă oricând să primească un răspuns categoric, chiar dacă nu este cel așteptat, decât să fie ținut într-o permanență așteptare sau în incertitudine dacă a reușit să treacă sau nu castingul.

”Nu mă demoralizez. Mie îmi place. Îmi place pentru că îmi este mai clar. Domne, mă vrei sau nu mă vrei? Dacă e DA sau NU, este ok, eu am înțeles. Asta e. Nu mai insistăm. Nici eu nu mă mai pregătesc, dacă voi nu mă vreți”, a mai completat Marian Olteanu pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *