Mărturiile șocante ale lui Helmut Duckadam înainte de moartea sa: Dezvăluiri care cutremură

Mărturiile șocante ale lui Helmut Duckadam înainte de moartea sa: Dezvăluiri care cutremură

Helmuth Duckadam, fostul portar legendar al echipei Steaua București, cunoscut drept „Eroul de la Sevilla”, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, lăsând în urmă o moștenire sportivă de necontestat, dar și o poveste de viață marcată de momente dificile. Personalitatea sa emblematică și performanțele remarcabile au fost celebrate de întreaga lume sportivă, însă dincolo de faima pe teren, Duckadam a purtat o luptă personală cu problemele de sănătate care i-au adus momente de disperare.

Confesiuni dureroase: gânduri de renunțare din cauza suferinței

Într-unul dintre ultimele sale interviuri, acordat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” la Kanal D, Duckadam a povestit cu sinceritate despre momentele întunecate ale vieții sale.

„Am avut un moment după ultima operație la braț, acum vreo 10 ani. Am avut niște dureri cumplite… Doar cu morfină îmi mai treceau durerile. Atunci am simțit că nu mai pot. Am zis că mă duc, îmi trag un glonț în cap și gata”, mărturisea Duckadam, referindu-se la chinul provocat de problemele medicale.

Deși a fost aproape de a ceda, fostul portar a găsit puterea să meargă mai departe gândindu-se la familie.

„M-am gândit la soție și la fată. Atunci mi-a dispărut totul. Am zis că asta e, suferim și mergem înainte”, adăuga el cu emoție.

Această confesiune a fost un testament al rezilienței sale, arătând că, dincolo de imaginea de erou pe care o afișa pe teren, era un om care a trăit momente de vulnerabilitate profundă.

Gloria de la Sevilla: un triumf recunoscut abia peste ani

Performanța istorică de la Sevilla, din 1986, când Duckadam a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni împotriva echipei FC Barcelona, rămâne unul dintre cele mai mari momente din istoria fotbalului românesc. Cu toate acestea, Duckadam a recunoscut că nici el, nici ceilalți nu au realizat imediat importanța acelui succes.

„Trebuie să recunosc că după câștigarea cupei, acum 38 de ani, nu am realizat ce performanță uriașă am reușit. A fost nevoie să treacă ani și să vedem că nicio altă echipă românească nu a mai ajuns la un asemenea nivel. Atunci ne-am dat seama cât de mare a fost”, spunea Duckadam.

De-a lungul anilor, acest moment a devenit sinonim cu excelența în sportul românesc, iar Duckadam a fost recunoscut pe plan internațional drept un simbol al curajului și al talentului pur.

Decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României”

După vestea tristă a trecerii sale în neființă, președintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care Helmuth Duckadam a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Această distincție vine ca un omagiu pentru cariera sa excepțională și pentru contribuția inegalabilă adusă fotbalului românesc.

„În semn de omagiu pentru excepționala carieră sportivă, pentru talentul, pasiunea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării fotbalului românesc pe plan internațional, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler sportivului Duckadam Helmuth”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Un ultim rămas-bun de la fani

Sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam, marți, la Arena Națională. Printre cei prezenți s-au numărat foști colegi, sportivi, antrenori, dar și suporteri ai fotbalului, care și-au dorit să-i mulțumească pentru toate momentele de bucurie pe care le-a oferit de-a lungul carierei.

Atmosfera a fost una încărcată de emoție, iar suporterii au adus bannere și flori pentru a-și exprima recunoștința față de omul care a scris istorie pentru România. Mesaje precum „Eroul nostru pentru totdeauna” și „Sevilla 1986 – o moștenire eternă” au fost afișate cu mândrie.

Probleme de sănătate și retragerea forțată

Cariera lui Helmuth Duckadam a fost brusc întreruptă de probleme medicale grave. La scurt timp după triumful de la Sevilla, a suferit o operație dificilă la braț, care l-a forțat să renunțe la fotbal de performanță. Această perioadă dificilă a fost marcată de numeroase încercări, dar Duckadam a rămas aproape de sport, dedicându-se ulterior activităților care promovau valorile fotbalului.

O moștenire de neuitat

Plecarea lui Helmuth Duckadam lasă un gol imens în inimile celor care l-au admirat și l-au susținut de-a lungul anilor. Eroul de la Sevilla rămâne însă un simbol al curajului, perseverenței și excelenței sportive, iar povestea sa va inspira generații întregi.

Chiar dacă s-a stins, memoria lui Helmuth Duckadam va dăinui prin amintirile fanilor și prin realizările sale unice, care vor rămâne mereu în istoria fotbalului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum face Gabriela Cristea sarmale pentru Crăciun. Ce secret are
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *