Măsuri fără precedent la Bacalaureat 2023. Ce se întâmplă cu probele orale. Anunțul făcut de ministrul Educației

Măsuri fără precedent la Bacalaureat 2023. Ce se întâmplă cu probele orale. Anunțul făcut de ministrul Educației

În urma protestelor profesorilor care au avut loc recent, Ministerul Educației a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență care propune echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat 2023 cu notele din timpul liceului. Această propunere contrazice anunțul anterior făcut de ministrul Ligia Deca, care, cu doar o zi înainte de publicarea proiectului, afirmase că probele respective urmau să se susțină. Această schimbare în planurile ministerului a stârnit un val de nemulțumire și proteste în rândul profesorilor, fiind una dintre cele mai mari manifestări de acest gen din ultimii 18 ani.

Ministerul educației propune ca elevii să nu mai dea probele orale la Bac

Ministerul Educației a emis un comunicat vineri prin care anunță inițierea unui proiect de ordonanță referitor la organizarea examenului de Bacalaureat în anul 2023. Acest proiect urmărește să aducă modificări și să stabilească noi reguli pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat.

”Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat un proiect de OUG pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 – 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de Bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar”, se arată în comunicat.

Conform unei ordonanțe de urgență recente, pentru examenul național de Bacalaureat din anul școlar 2022-2023, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale vor fi echivalate/recunoscute conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației. Această echivalare/recunoaștere se va face în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.

Proiectul a fost inițiat ca să protejeze elevii

Când mai au elevii liber

După recentele proteste ale profesorilor, Ministerul Educației a reacționat prin publicarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care propune echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul din 2023 cu notele obținute în timpul liceului. Această propunere contrazice declarația anterioară a ministrului Ligia Deca, care, cu doar o zi înainte de publicarea proiectului, anunțase că aceste probe vor fi susținute. În cadrul aceleiași Ordonanțe de Urgență, se mai prevede și anularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VI-a pentru anul curent, precum și anularea probei practice din examenul de titularizare din 2023.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
AU CREZUT ca DJ Lalla E VIE! Cine si-a facut APARITIA la inmormantare. IMAGINI SOC
Veste de ultimă oră despre ora de iarnă. De când nu se va mai schimba,...
Ramona Olaru se ascunde, dar secretul s-a aflat! Cine e bărbatul pe care-l iubește: „Omul...
”E o blasfemie. Armata l-a trădat pe Becali. Ce, Europa e proastă?”. Gigi Becali, apărat...
Clotilde Armand, prinsă conducând ILEGAL. Ce sancțiune a primit primărița
Produsele din magazinul Bobo Shop, din dosarul „Fabrica de vise”, se vindeau ca pâinea caldă!...
„Cum să te îneci la mal, ditamai femeia? Nu știți ce e aici noaptea.” Noi...
Ele sunt cele mai inteligente zodii. Au IQ de geniu
Ce s-a întâmplat cu afacerile în care Cristina Bâtlan a investit la „Imperiul Leilor”: „Nu...
Ce a spus durul Simon Cowell despre românul care a câștigat America's Got Talent: «Au...
Diana Dumitrescu: de la Miss World, la actriță, prezentatoare TV și mămică. Cât de mult...
Înghețata din plastic. Primul aliment realizat din deșeuri
4 zodii sub reflectorul astrelor: Atenționări pe care nu trebuie să le ignori
HOROSCOP: Mâine, cinci zodii au succes colosal. Succesul este de partea lor în totalitate
Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *