Matei Dima a dat nas în nas cu ursul la filmările pentru „Teambuilding”: „Pas de moarte. Venea la 2 metri de tine” VIDEO EXCLUSIV

”În timp ce filmai, deci erai cu camera pe tine și ursul un pic mai în spate”

Matei Dima tocmai ce a lansat un nou film românesc, scris și produs de el. Deși ne-a obișnuit deja cu filme de comedie, iar producțiile lui sunt un real succes pentru cinematografia românească, Matei a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că în spatele producțiilor lui este o muncă titanică, nu o joacă așa cum probabil cred mulți dintre cei care merg la filmele lui. Ba, mai mult, la acest lungmetraj a avut parte și de o sumedenie de întâmplări neprevăzute, ca aceea când s-a trezit cu ursul lângă el pe platoul de filmare.

„Sunt generos. Mă bucur că în filmul ăsta au apărut foarte multe talente și vreau să-i promovez un pic”

De-a lungul proiectelor sale, Matei Dima nu a ales doar actori consacrați, ci și tineri la început de drum sau tineri din zona de online, pe care i-a ajutat să-și descopere adevărate talente. Pentru filmul „Teambuilding” parcă și-a dorit să adune și mai mulți influenceri și oameni din online, astfel că distribuția filmului este una de-a dreptul impresionantă.

 „Sunt generos. Mă bucur că în filmul ăsta au apărut foarte multe talente și vreau să-i promovez un pic”, ne-a declarat Matei Dima în timp ce arăta spre Monica Odagiu.

Profitând de fapt că una dintre actrițele care se regăsesc în distribuție se afla în cadru, am vrut să aflăm dacă Matei este un tip generos atunci când vine vorba de onorariu sau merge pe același model ca bunul său prieten, Codin Maticiuc, care se folosește mult de prietenii lui atunci când produce un film.

„L-am făcut pe prietenie”, ne-a declarat amuzată Monica Odagiu, întreruptă imediat de BROmania.

„Pe mine mă ajută dacă spune asta, că la următorul film o să le arăt declarația și o să zic că a venit Monica Odagiu pe prietenie și ei îmi cer 1.000 de euro. Glumesc”, a povestit Matei pentru EGO.ro, completând faptul că și de această dată a investit o sumedenie de bani, din finanțe proprii, dar a avut parte și de ajutor extern.

„Este un joc constant între vrem să facem un film foarte bun, care ne costă enorm și apelăm la diverse firme de la care cerem câte un discount. Unii ne ajută, alții, nu. Sunt discuții de la om la om, dar nu contează asta acum. Important este că s-a făcut filmul și acum ne dorim să meargă bine. Dacă merge bine după aceea uiți tot”.

Și-ar dori să meargă cu o producție la un Festival de Film

În ultimii ani, Matei Dima a reușit cumva să-i facă pe români să vină mai des la cinematograf și să aleagă să vizioneze filmele românești, iar asta s-a datorat filmelor comerciale pe care le-a produs și regizat. Cu toate acestea, în adâncul sufletului și-ar dori să ajungă la performanța care unul dintre lungmetrajele produse de el să ajungă pe listele scurte la prestigioasele Festivaluri de Film.

„Tu ai mai văzut vreun film al meu la Festivalul de la Berlin sau la Cannes? Ce întrebări sunt astea? Sincer, aș vrea asta, dar nu acum. Momentan, vreau să devin cât mai bun la filmul comercial, să-l înțeleg, să performez mai mult, să vină oamenii, să creăm această industrie și după aceea mai vedem”, ne-a mai declarat amuzat Matei Dima.

Matei Dima a dat nas în nas cu ursul la filmările pentru „Teambuilding”
Matei Dima a dat nas în nas cu ursul la filmările pentru „Teambuilding”

Monica Odagiu, despre colaborarea cu Matei: ”Este un om foarte mișto!”

Până la un film „de autor”, Matei Dima se dedică filmului comercial, iar în momentul de față este în plină promovare a lungmetrajului „Teambuilding”. Așa cum spuneam mai devreme, una dintre actrițele aflate în distribuție este și Monica Odagiu, care s-a aflat la prima colaborare cu Matei.

„Înainte să vorbesc despre rolurile din film, aș fi vrut să vorbesc despre rolul lui (n.r. Matei Dima) în treaba asta, care a fost unul de liant și de un om extraordinar de profi. Până la filmul ăsta eu nu-l cunoșteam pe Matei și m-a surprins plăcut. Vorbesc serios. Nu-mi făcusem o părere, dar după filmul ăsta pot să-i spun că este un om foarte, foarte mișto”, a povestit Monica pentru EGO.ro, completată de Matei care a mărturisit că ar fi făcut mai multe pentru ea, dar și pentru ceilalți actori, însă timpul nu a fost cel mai bun prieten.

„Dacă aș fi avut timp i-aș fi adus și dulciuri pe platourile de filmare”.

„Noi ne „luptăm” ca pe un șantier, ca pe un câmp de război să facem filmele astea”

În ciuda faptului că distribuția era alcătuită în cea mai mare parte din actori de comedie, iar filmul în sine este o comedie spumoasă, filmările în sine nu au fost la fel de amuzante.

„Toată lumea crede că pentru noi este o joacă acolo, dar noi ne „luptăm” ca pe un șantier, ca pe un câmp de război să facem filmele astea. Avem probleme zilnic, însă oameni ca Monica și ca ceilalți din distribuție ne-au ajutat să ducem fiecare zi la bun sfârșit. Știu că sună mai dramatic, dar crede-mă e groasă. Vine ploaia, nu avem lumina bună, vin urșii. Am avut urși”, a mărturisit Matei pentru EGO.ro, lucru confirmat imediat și de Monica Odagiu.

„Am fost la un pas de moarte cu toții, dar nu intrăm în detalii din astea dramatice. În timp ce filmai, deci erai cu camera pe tine și ursul un pic mai în spate”. Chiar dacă acum se amuză pe seama acestui subiect, Matei mărturisește că nu vrea să-și amintească prea curând acea scenă terifiantă. „Pas de moarte. Venea la 2 metri de tine. Vrem mai întâi să-l vadă oamenii, să-l „consume” și după aceea intrăm și în poveștile nebunești din spatele camerelor de filmat”.

Matei Dima a dat nas în nas cu ursul la filmările pentru „Teambuilding”
Matei Dima a dat nas în nas cu ursul la filmările pentru „Teambuilding”

”Poți să dormi și 5-6 ore pe noapte, dacă te trezești cu entuziasmul de a duce încă o zi la capăt, atunci nu o simți”

Pentru Matei acest film este și o confirmare a faptului că atunci când există pasiune, nimic nu este imposibil. Dovadă că, pe lângă rolul principal, tânărul a scris scenariul și a fost și producător. Nu singur, ci alături de Cosmin Nedelcu.

„Din exterior, eu pot să zic că le-a făcut pe toate, ceea ce e mare lucru pentru că în general un artist nu e în stare să facă atât de multe lucuri pentru că fiecare lucru în parte necesită foarte mult timp și trebuie să te focusezi. Ceea ce el a reușit să facă. E pasionat”, ne-a mai povestit Monica Odagiu.

Vizibil emoționat de discursul actriței, Matei a ținut doar să completeze că atunci când la mijloc este pasiune, nimic nu pare greu.

„Cum a spus și agenta mea pe care o angajez din secunda asta. Din pasiune am dormit mai puțin și nu m-a deranjat. Poți să dormi și 5-6 ore pe noapte, dacă te trezești cu entuziasmul de a duce încă o zi la capăt, atunci nu o simți”, a mai declarat Matei Dima pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *