Medicul estetician Iancu Morad, veste extraordinară pentru femei. Ce schimbări de look se caută în 2024: „Mult mai ușoare” VIDEO EXCLUSIV

Află noile tendințe în estetica medicală

Oricât de mult s-ar merge pe ideea de natural, cel puțin în chirurgia estetică, niciodată nu se va renunța complet la augmentarea mamară. Acest gen de operație estetică are din ce în ce mai multe cereri, așa că specialiștii lucrează la tot soiul de proteze care să vină în întâmpinarea pacientelor. Chirurgul estetician Iancu Morad a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că medicina este într-o continuă evoluție, astfel încât, în momentul de față se poate mări bustul chiar și cu grăsime proprie, nu doar cu ajutorul unor implanturi mamare.

Medicul estetician Iancu Morad, detalii cheie pentru femeile din România

Pentru femeile care își doresc un bust proeminent, însă le este teamă sau pur și simplu nu vor un corp străin în organism, cum ar fi protezele mamare, doctorul estetician Iancu Morad are o veste bună. Bustul poate fi mărit, în parametrii decenți, cu grăsime proprie.

”Continuăm să discutăm despre mărirea sânilor și în 2024. Vorbim despre noile tehnici, noile proteze care sunt mult mai ușoare. Niciodată, persoanele din România, femeile care apelau la augmentare mamară, nu își doreau un rezultat foarte mare. Să nu uităm că și proteza în sine are greutate. Cu cât inserăm proteze mai mari, cu atât este mai grea și se lasă. Nu avem cum să prevenim asta. Așa că noua tendință este să apelăm la proteze care sunt cu 35% mai ușoare. Cu cât proteza este mai ușoară, cu atât se mai lasă mai lent și rezultatele se mențin o perioadă mai lungă de timp”, a explicat medicul.

Citește și:  Dr. Iancu Morad ne explică cum putem corecta asimetriile faciale. „Nu cred că o simetrie perfectă este un lucru extraordinar de plăcut” VIDEO EXCLUSIV

Dat fiind faptul că puține sunt acele femei care atunci când se îngrașă cu câteva kilograme, o fac în zonele în care își doresc, adică în zona bustului și a posteriorului, pentru celelalte există soluții pentru a folosi în scop estetic grăsimea dobândită cel mai des în perioada sărbătorilor.

”Când slăbim întotdeana slăbim unde nu trebuie, când ne îngrășăm o facem unde nu vrem. Normal că se poate să folosim grăsimea depusă în scopuri estetice. Se poate injecta grăsime, fie complementar pentru corecția asimetriilor fizice, fie să mai adăugăm puțin volum în unele zone, după ce am aplicat proteza mamară, dar putem să facem chiar augumentare primară. Să injectăm grăsime pentru augmentare mamară, doar că trebuie să avem materie primă, ne trebuie o cantitate mai mare de grăsime, deoarece după ce se face liposucție, după ce extragem grăsimea, noi trebuie să o prelucrăm. Odată ce este prelucrată, multe celule nu supraviețuiesc și rămâne doar jumătate de cantitate. Apoi când injectăm se mai traumatizează grăsimea și devine o cantitate și mai mică. Nu toată grăsimea supraviețuiește acestui proces”, a completat specialistul.

Iancu Morad subliniază faptul că nu se poate realiza un bust proeminent cu ajutorul grăsimii prelucrate

De precizat faptul că augmetarea mamară se poate realiza prin injectarea grăsimii prelucrate, intervenție ce are ca denumire lipofilling mamar, însă niciodată nu poate fi la nivelul implantului cu proteze de silicon, căci volumul de grăsime nu este la fel de mare.

”Așa că atunci când discutăm de augmentare mamară cu grăsime proprie, trebuie să avem niște indicații, trebuie să avem pacientul potrivit, care să înțeleagă că nu putem să ajungem la o mărime foarte mare. Trebuie să înțeleagă că sunt rezultate realistice și întotdeauna se practică puțin câte puțin. Necesită două sau chiar trei ședințe o dată la un an și jumătate, doi ani”, ne-a explicat medicul estetician.

Pe de altă parte, chiar și această intervenție, cu ajutorul propriei grăsimi, are partea ei de risc. În plus, o astfel de operație necesită o perioadă mai mare de tratament pentru a se obține rezultatul perfect.

”Dacă este mai sănătos sau nu, este greu de spus. Nu pot să zic care este cea mai bună opțiune. Depinde de pacienți. Fiecare intervenție chirurgicală sau nonchirugicală are numite grade de riscuri și de complicații. Important este să știți să apelați la un medic cu experiență, care știe exact ce face și în caz că începe să apară o mică complicație să știe să o simtă și să o trateze de la început. Tratată din timp nu devine ceva cu sechele de lungă durată”, a mai spus specialistul”.

Citește și: Medicul estetician Iancu Morad avertizează în privința seringilor de botox și acid hialuronic vândute pe internet. „Sunt niște fake-uri care pun în pericol viața persoanelor” VIDEO EXCLUSIV

Cert este că, deși poate realiza augmentare mamară cu ajutorul grăsimii din organism, un aspect esențial este acela că se poate doar cu propria grăsime, nu luată de la un alt pacient. Cine știe, poate pe viitor, vor exista tehnici de prelucrare a grăsimii și a celulelor, astfel încât să se poate face de la un pacient la altul.

”Poate în viitor, dar în momentul de față nu se poate. Odată ce facem tratamente cu celule proprii, trebuie să le folosim de la pacientul în cauză. Nu putem folosi de la alte paciente, dar încă o dată vă zic, evoluăm și nu putem să știm ce o să fie peste 20-30 de ani”, a mai completat amuzat Dr. Iancu Morad pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *