Mergi cu telefonul în baie? Pericolul uriaș la care te expui

Multe persoane fac asta pentru că nu își dau seama de pericolul pe care îl ascunde telefonul

Scris de: Dana Cazacu

17 Feb. 2022

Mergi cu telefonul în baie? Pericolul uriaș la care te expui

Unul din locurile din casă, în care se acumulează cele mai multe bacterii este baia. În același timp, aceasta nu reprezintă cel mai murdar loc din casă. Multora dintre noi li se pare că poți să mergi cu telefonul în baie fără probleme. Acest obicei ascunde și un pericol. Iată de ce nu ar trebui să mergi cu telefonul în baie.

Pericolul pe care îl ascunde acest obicei

Obiceiul de a lua telefonul cu tine atunci când mergi la baie, pare la prima vedere a fi unul inofensiv și lipsit de importanță. Majoritatea am devenit dependenți de acestea și nu ne putem lipsi de ele nici măcar când mergem la baie.

Toți cei care nu se pot dezlipi de telefon, nici măcar atunci când merg la baie, trebuie să știe care este pericolul pe care îl ascunde acest obicei. Fără să știe, aceste persoane își asumă câteva riscuri.

Cât de periculos este să mergi cu telefonul în baie

Smartphone-urile au luat locul revistelor, în materie de materiale cel mai des citite în baie. Indiferent de ce alegi să citești, atunci când stai pe tron, nu este cea mai bună decizie să faci asta.
Baia este locul în care se află mai multe bacterii, din cauza umidității care se creează după dușurile fierbinți, care favorizează proliferarea microorganismelor. În același timp, baia mai este și locul în care oamenii își fac nevoile și urinează, fiind un spațiu special destinat nevoilor fiziologice. Acest loc poate fi dăunător pentru sănătate.

De ce să nu mergi cu telefonul în baie

Probabil majoritatea dintre noi credem că răspunsul la întrebarea de ce nu ar trebui să luăm niciodată telefonul cu noi la baie, ar fi evitarea atingerii toaletei și astfel pericolul este înlăturat.

Se pare că mai există și alte suprafețe germinate în baie, cum ar fi: clanța ușii, robinetele chiuvetei, precum și podeaua. În momentul în care tragem apa la toaletă, particule mici de apă se răspândesc peste tot. Printre bolile care pot fi transmise prin intermediul acestei operațiuni, se numără:

• E. coli
• streptococi
• hepatita
• gastroenterita
• norovirusul
• boli diareice.

Pericolul la care ne expunem

Chiar dacă timpul petrecut pe telefon, la baie este relaxant, poate deveni în același timp dăunător. Niște studii arată că au crescut cazurile de hemoroizi de la apariția smartphone-urilor, dar sunt necesare mai multe cercetări pe această zonă.

Din cauza timpului petrecut pe scaunul de toaletă, se poate produce o reacție adversă. În acest timp, este pusă o presiune pe organele care nu sunt susținute de scaun.

Mergi cu telefonul în baie, un adevărat pericol

Persoanele care iau telefonul mobil asupra lor atunci când merg la baie, trebuie să știe că se expun în continuare unui pericol, chiar dacă se spală pe mâini, foarte bine. Această procedură nu este suficientă.

Potrivit unor studii efectuate la Universitatea din Arizona, microbii aflați pe 9 din 10 telefoane mobile, reprezintă cauza unor boli. Tot potrivit acestora, 16% dintre telefoane conțin materii fecale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *