Mesaje Rusalii 2022. An de an, Rusaliile se sărbătoresc la 50 de zile de la Înviarea Mântuitorului Iisus Hristos, de unde și numele de Cincizecime. Anul acesta, Rusaliile pică în zilele de 12 și 13 iunie, iar pentru această sărbătoare extrem de importantă ți-am pregătit mai multe urări pe care să le trimiți celor dragi. Printre sărbătoriții zilei se numără persoanele cu numele de Roxana și Ruxandra.
Mesaje Rusalii 2022 pentru cei dragi
Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorârea Duhului Sfânt, una dintre cele mai vechi sărbători creștine, comemorează pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus Hristos la 50 de zile de la Învierea Mântuitorului.
Denumirea de Rusalii provine de la Rosalia, sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care s-a suprapus sărbătoarea creștină, care în vechime era închinată strămoșilor.
Odată cu această sărbătoare, care are loc anul acesta pe 12 și 13 iunie (zile libere legale), se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt, cele trei momente care marchează începerea creștinismului prin formarea Bisericii.
Cerul albastru a fascinat umanitatea de-a lungul secolelor, fiind atât o sursă de inspirație artistică, cât și o provocare științifică. În timp ce explicația modernă…
Cele mai frumoase urări de Rusalii
Cu ocazia acestei sărbători poți trimite mesaje celor dragi care își sărbătoresc onomastica. Printre numele sărbătorite în această zi se numără Roxana și Ruxandra.
„Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunata si un an plin de realizări. La multi ani înfloritori!”
„De ziua ce-ți surâde-n prag Si-i porți frumosul nume, Eu îți doresc tot ce-i mai drag Si mai frumos pe lume”.
„Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. La mulți ani!”
„Ne face deosebită plăcere să-ți transmitem, cu prilejul zilei numelui, urări călduroase de sănătate, liniște sufletească și bucurie, ție și celor ce-ți sunt dragi. La Mulți Ani!!”
„La mulți ani! Norocul să îți zâmbească în fiecare zi, sănătatea să te acopere și fericirea să-ți mențina zilnic zâmbetul pe buze!”
„Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui, ce mângâie o trestie umedă și bătută de vant, precum iubirea, ce alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. La mulți ani!”
„Cu ocazia zilei onomastice îți doresc multă sănătate, numai realizări și bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!”
„La mulți ani! Să ai puterea să faci lumea mai bună și să fericești pe toți în jurul tău cu bunătatea ta, dragostea ta și cu frumusețea sufletului tău!”
„Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! La mulți ani!”
„La mulți ani! Norocul să îți zâmbească în fiecare zi, sănătatea să te acopere și fericirea să-ți mențină zilnic zâmbetul pe buze!”
„Dansul Călușarilor” și „udatul nevestelor”, printre tradițiile de Rusalii
Sărbătoarea de Rusalii este marcată în cultul creștin-ortodox din Românnia de o serie de obiceiuri și tradiții. Printre ele se numără și Dansul Călușarilor, un joc din zona Olteniei, considerat ca fiind tămăduitor, care aduce sănătate și noroc.
Grupați în cete de câte 7-8, călușarii își încep dansul a doua zi de Rusalii, mergând din casă în casă pentru a colinda și a alunga spiritele malefice. Oamenii obișnuiesc să-i întâmpine pe călușari cu frunze de nuc, pelin, usturoi, apă și sare, uneori chiar și bani.
O altă tradiție care se ține în special în zona Adrdealului este „udatul nevestelor”, în care bărbații își udă soțiile cu apă pentru a fi sănătoase și frumoase tot anul.