Mesaje și urări de Sânziene 2023. Cele mai frumoase gânduri și felicitări de trimis în această zi de sărbătoare

Ce nume se sărbătoresc de Sânziene
Mesaje și urări de Sânziene 2023. Cele mai frumoase gânduri și felicitări de trimis în această zi de sărbătoare

Mesaje și urări de Sânziene 2023. Sânzienele reprezintă prima sărbătoare de după începutul verii astronomice. Ea are loc în fiecare an pe 24 iunie, în preajma soltițiului de vară. Sărbătoarea Sânzienelor coincide ca dată cu o altă mare sărbătoare creștină, Nașterea Sântului Ioan Botezătorul. Iată ce nume se sărbătoresc de Sânziene și ce urări frumoase ai putea să le transmiți celor dragi.

Mesaje și urări de Sânziene 2023. Ce nume se sărbătoresc în această zi

Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută și sub denumirile de Sânzienele sau Drăgaica, este celebrată în fiecare an pe data de 24 iunie.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii cred că noaptea Sânzienelor este plină de magie și că toate dorințele pot deveni realitate.

Deși este o sărbătoare veche de sute de ani, puțini sunt cei care știu că de Sânziene se sărbătoresc mai mulți români. Numele celor care le poți trimite un mesaj de ”La mulți ani” sunt Sinzioana, Simzeana și Sânziana. Ultimul este de orgine românească și semnifică „ziua Sfântului Ion”.

Iată, așadar, cele mai frumoase urări pe care le poți transmite celor dragi.

Citește și: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sânziene 2023. Ce este bine să faci pentru a fi ferit de boli și de necazuri

Citește și: Ce se face în noaptea de Sânziene 2023. Se spune că se deschid cerurile. Ritualuri pentru sănătate și belșug

Cele mai frumoase gânduri și felicitări pe care să le transmiți celor dragi

“De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani!”

“Cu ocazia zilei tale onomastice îţi doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii şi momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani de Sânziene!”

“De Sânziene să ne amintim să fim mai buni şi mai darnici! La mulţi ani!”

”Draga mea prietenă, cu ocazia zilei tale onomastice îți transmit un călduros La Mulți Ani! Să ai parte de multă sănătate, realizări și tot ce îți dorești să devină realitate!”

”Sper să rămâi mereu la fel de plină de viață, veselă și să nu uiți niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Sânziana!”

”Cu numele să ne trăiești o mie de ani, dorințele să îți devină realitate, multă dragoste să ai, sănătate și bucurii! La mulți ani, Simzeana!”

”La mulți ani frumoși și sănătoși, Sânziana! Să ai parte de o viață frumoasă. Să fii fericită, iubită, să-ți împlinești toate visele și speranțele.”

“La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!”

“Îţi urez „La mulţi ani” pentru că porţi acest nume şi fie ca îngerii, pe care îi reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!”

Legenda Sânzienelor

Sărbătoarea de Sânziene are în spate o legendă fascinantă. Potrivit mitologiei românești, Sânzienele se regesesc sub forma Zeiței Iana Sânziana. Se spune că aceasta era sora Soarelui, iar la un moment dat, ea s-a transformat în lună pentru ca fratele ei să nu o poată vedea.

De asemenea, unii cred că numele de Sânziene ar proveni de fapt de la plantele cu flori galben-aurii, înmiresmate și cu proprietăți terapeutice bine-cunocute în medicina tradițională.

Sâzienele mai sunt cunoscute și sub numele de Frumoasele, Zânele sau Drăgaicele, denumiri folosite preponderent în zona de sud a țării. Potrivit tradiției, Sânzienele simbolizează iubirea și fertilitatea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
8.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *