Mesajul emoționant transmis de Volodimir Zelenski părinților din Rusia: „Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă temeți de autorități”

În plin conflict cu Rusia, președintele Ucrainei transmite noi mesaje emoționante către părinții soldaților ruși. Zelenski le cere rușilor de rând să renunțe la teama de regimul politic opresiv, să se revolte împotriva lui Vladimir Putin și să oprească rapid războiul.
Mesajul emoționant transmis de Volodimir Zelenski părinților din Rusia: „Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă temeți de autorități”

Aflat în plin război cu forțele ruse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski transmite un nou mesaj emoționant, de această dată adresat părinților din Rusia. Acesta îi indeamnă să nu le fie frică și să pună iubirea pentru copii mai presus de orice.

„Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă temeți de autorități”, a declarat el într-un mesaj nou.

De asemenea, liderul de la Kiev a avertizat că Rusia angajează „ucigași” din Siria pentru a lupta pe frontul din Ucraina.

„Este un război cu un inamic foarte încăpățânat care a decis să angajeze mercenari împotriva cetățenilor noștri. Ucigași din Siria, o țară în care totul a fost distrus, așa cum ne fac aici”, a spus Volodimir Zelensky într-o declarație video transmisă pe Telegram.

Kremlinul a declarat vineri că va permite unor luptători din Siria și din Orientul Mijlociu să lupte împotriva Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin a susținut un plan de a trimite „voluntari” la luptă acolo.

Volodimir Zelenski, avertisment pentru mercenarii care vor să lupte de partea lui Putin

În urma acestei decizii, Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj important. Acesta i-a avertizat pe potențialii mercenari ruși că invazia lor în Ucraina ar fi cea mai proastă decizie din viața lor.

„Avem informații că armata rusă recrutează mercenari din alte țări. Încearcă să păcălească mai mulți tineri să se înroleze în serviciul militar. Știm că acest lucru nu îi va ajuta. Și, prin urmare, acum îi avertizez pe toți cei care încearcă să se alăture ocupanților de pe pământul nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie din viața voastră. O viață lungă este mai bună decât banii care vi se oferă pentru una scurtă”, a spus Zelensky într-un mesaj video vineri seară.

La rândul lui, Vladimir Putin a făcut o declarație referitoare la implicarea unor noi trupe în război.

„Dacă vezi că există acești oameni care vor să lupte de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor. Trebuie să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a declarat Putin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că „dacă Occidentul este atât de entuziasmat de sosirea mercenarilor, atunci avem și voluntari care doresc să participe”.

Peste 16.000 de voluntari vor să lupte împotriva Ucrainei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că se vor alătura în lupta împotriva Ucrainei peste 16.000 de voluntari. Majoritatea acestora sunt din Orientul Mijlociu. Totodată și ziarul britanic The Times a raportat că un grup de luptători din Republica Centrafricană vor să lupte în război. Aceștia au lansat un videoclip în care spuneau că se pregătesc să se alăture invaziei Rusiei în Ucraina.

În tot acest timp, Volodimir Zelensky caută sprijinul UE pentru a-l ajuta să lupte împotriva Rusiei. Președintele Ucrainei a spus că Uniunea Europeană „ar trebui să facă mai mult” pentru țara sa aflată în conflict.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7.2 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *