Mesajul secret pe care îl ascund etichetele hainelor de la Zara. Sigur nu te-ai fi gândit la asta, semnificația uluitoare

Ce simbolizează figurile geometrice de pe etichetele hainelor de la Zara

Scris de: Daoud Andra

15 Nov. 2022

Mesajul secret pe care îl ascund etichetele hainelor de la Zara. Sigur nu te-ai fi gândit la asta, semnificația uluitoare

Zara este unul dintre brand-urile preferate ale românilor și nu numai. Magazinul se găsește peste tot în lume, însă puțini dintre clienții lui știu ce ascund, de fapt, etichetele de pe hainele acestui brand. La ce să fii atent data viitoare când cumperi haine de la Zara și cum poți interpreta simbolurile de pe etichetele hainelor tale.

Ce mesaj ascund etichetele hainelor de la Zara

Brand-ul Zara face parte din grupul Inditex, un lanț de magazine fashion fondat de doi spanioli pe nume Amancio Ortega și Rosalia Mera. Magazinele din acest grup, printre care Zara, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius, Pull and Bear, se bucură de succes peste tot în lume, însă puțini dintre clienții lor știu ce secret ascund etichetele.

Atunci când cumperi o haină nouă, eticheta conține, de obicei, informații despre mărime, materialul din care este făcut articolul respectiv, dar și detalii despre cum trebuie spălată și călcată haina respectivă. În afară de acestea, pe etichetele hainelor de la Zara se află și diverse simboluri, pe care oamenii le-au interpretat diferit, de-a lungul timpului.

Dacă privești cu atenție eticheta de la Zara, pe lângă logo, măsură și locul fabricației, se află și figuri geometrice. Este vorba despre pătrat, cerc și triunghi, acestea având o semnificație aparte.

Mesajul secret pe care il ascund etichetele hainelor de la Zara
Simbolurile geometrice se regăsesc pe fiecare etichetă

Ce semnificație au simbolurile de pe etichetele Zara

De-a lungul timpului au circulat mai multe teorii în jurul semnificației figurilor geometrice de pe etichetele hainelor de la Zara. Majoritatea au fost infirmate de foști angajați sau de cunoscători ai brand-ului, însă una singură a rămas în picioare. Aceste simboluri indică secțiunea magazinului unde se găsesc hainele respective, după cum urmează:

Pătratul este pentru hainele din colecția Zara Basics (piese vestimentare casual, care se adresează de obicei clienților cu vârsta peste 35 de ani.
Triunghiul este pentru hainele din colecția Zara Trafaluc sau TRF (piese care se adresează tinerilor). Aceasta este o secțiune separată a magazinului.
Cercul se regăsește pe etichetele hainelor destinate femeilor elegante, fiind prezent de obicei la fuste, rochii, cămăși, sacouri etc.

„Este o idee care a trebuit implementată pentru a accelera înlocuirea depozitelor, pentru a scoate articolele de îmbrăcăminte mai repede în magazin.”, a declarat pentru Business Insider Spania o sursă internă din Grupul Inditex.

„(N.r. ideea) a venit pentru a accelera înlocuirea articolelor de îmbrăcăminte în magazin, dar și pentru că există o concurență teribilă între departamente. Până la urmă, nu s-a știut dacă o haină era de la Trafaluc, sau Basic…”, a explicat o altă sursă care lucreză pentru Zara.

6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.