Metoda din bătrâni prin care castraveții din grădină sau solar cresc de două ori mai repede. Bonus: vor avea și rădăcini de oțel

Cum se plantează și cum se îngrijesc corect

Scris de: Daoud Andra

02 Apr. 2024

Metoda din bătrâni prin care castraveții din grădină sau solar cresc de două ori mai repede. Bonus: vor avea și rădăcini de oțel

Castraveții de grădină au un gust aparte, însă sunt și printre cele mai pretențioase legume, atunci când vine vorba despre îngrijire. Pentru a se dezvolta repede și a nu avea acel gust amar, legumicultorii trebuie să țină cont de câteva reguli. Iată care sunt trucurile care îți garantează o recoltă bogată de castraveți!

Cum se cultivă corect castraveții

În timp ce unele plante din grădină și solar cresc de la sine, fără să aibă nevoie de prea multă atenție, altele necesită grijă sporită de la plantare, până la recoltare. În cea de-a doua categorie se încadrează și castraveții, care pot fi foarte pretențioși. Pentru o recoltă bogată de castraveți gustoși, care nu au goluri la mijloc și nu au acel gust amar, este important să se țină cont de anumite reguli.

În primul rând, castraveții se plantează când este cald. Este nevoie de temperaturi stabile de 12-13 grade Celsius, timp de mai multe zile la rând. În caz contrar, rădăcinile pot putrezi în sol la scurt timp după plantare. Se recomandă ca semințele să se planteze mai întâi în recipiente mici, pentru a obține răsaduri.

Citește și: Când se seamănă, de fapt, castraveții de toamnă. Secretul marilor grădinari pentru recolte bogate în fiecare an

Când plantele sunt suficient de puternice, se transferă în pământul din grădină sau în solar. Pentru a proteja cât mai bine recolta, se recomandă, pe cât posibil, plantarea în solar, nu în grădină. Dacă nu aveți solar, puteți proteja solul din grădină cu un strat de rumeguș sau alte materiale izolante.

Alte trucuri din bătrâni pentru o recoltă bună

  • Ai grijă la udare. Dacă nu au apă suficientă, plantele își pierd florile și recolta scade. Dacă sunt udați excesiv, castraveții devin predispuși la boli. Udarea se face dimineața sau seara, cu apă călduță.
  • Nu fertiliza excesiv. Castraveții au nevoie de fertilizant natural, diluat corespunzător, mai ales în perioadele calde. Pe măsură ce planta crește, poate fi nevoie și de fertilizant mineral.

Citește și: Regulile de aur ale grădinarilor pricepuți pentru recolte bogate de castraveți. Ține cont de ele toamna și primăvara

  • Când apar primele frunze, se face mușuroirea castraveților. Se pun pet-uri din plastic sau alte materiale, tăiate sus și jos, în jurul plantelor de castraveți. În acest fel, vor crește rădăcini suplimentare, care vor ajuta plantele să fie mai puternice.
  • Distanța optimă între fiecare două plante trebuie să fie de 25 cm.
  • Nu în ultimul rând, ține cont de principiul privind rotația culturilor. Nu planta castraveții în același loc ca anul trecut, chiar dacă le-a mers bine acolo.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *