Metoda secretă folosită de menajere împotriva petelor de pe saltea și fotolii. Cu acest truc nu dai greș

Este extrem de simplu de pus în practică.
Metoda secretă folosită de menajere împotriva petelor de pe saltea și fotolii. Cu acest truc nu dai greș

Trebuirile casnice nu sunt deloc o misiune ușoară, mai ales dacă vorbim de o curțenie generală, care implică inclusiv eliminarea murdăriei din saltele. Există însă o metodă care îți va ușura foarte mult această sarcină. Este vorba de un truc pe care, de regulă, îl aplică menajerele. Puțin gospodine îl știu. Iată cea mai eficientă metodă de a scăpa de petele de pe saltea.

Metoda secretă folosită de menajere împotriva petelor de pe saltea și fotolii

Evident că în ziua de astăzi, tehnologia ne poate ajuta în mai toate aspectele vieții noatre inclusiv în curățenie. Dar atunci când vine vorba de o curățarea temeinică a saltelelor de pe paturi sau a canapelelor, câți își permit să cheme firme specializate cu apartură profesională pentru a rezolva această problemă? În funcție de numărul de obiecte de mobilier și mărimea acestora, costurile pot depăși bine 1.000 de lei.

În schimb, îți pot salva portofelul micile trucuri de curățenie, care pe lângă faptul că sunt foarte eficiente, nu îți vor consuma nici prea mult din timpul tău prețios.

Iar cele mai potrivite și simple metode de curățare le vei afla de la menajere. Aceste doamne harnice și extrem de pricepute par că au o adevărată baghetă magică atunci când vine vorba de curățenie. Trucurile lor dau rezultate de fiecare dată.

Menajerele știu că cel mai important lucru în curțenie este prevenirea. Ele recomandă să aspirăm în mod regulat camera, să mutăm paturile și scaunele pentru a curăța cu atenție zonele în care se acumulează praful. De asemenea, ștergerea suprafețelor cu o cârpă umedă și detergent este un lucru la fel de important.

În ceea ce privește saltelele de pe pat, canapelele sau fotoliile, acestea pot fi curățate foarte simplu cu ajutorul a câtorva ingrediente pe care cel mai probabil și tu le ai în casă.

Soluția-minune împotriva petelor de pe saltea

Așadar, ai nevoie de o cană de săpun de vase, un capac mic de balsam de rufe, o lingură de bicarbonat de sodiu, o cană de apă și oțet alb.

Amestecă bine săpunul de vase cu balsamul de rufe și apă caldă. Folosește o cârpă moale sau un burete pe care să îl înmoi în soluția de curățare proaspăt preparată. Freacă ușor, cu mișcări circulare, suprafețele murdare, indiferent că vorbim de canapeaua de catifea sau de salteaua de pe pat.

Ulterior, adăugăm bicarbonatul de sodiu. Toarnă din abundență acest praf pe saltea și lasă-l să acționeze cel puțin 15-20 de minute.

Bicarbonatul de sodiu va ajuta la eliminarea mirosurilor și va absorbi orice pete rămase. În cele din urmă, ia cârpa sau buretele înmuiat în soluția de curățare și șterge ușor toate suprafețele.

Pentru un efect de albire și mai pronunțat, poți folosi puțin oțet alb.

Citește și: Care este diferența reală dintre oțetul alb și de mere. Detaliul pe care mulți bucătari nu ar fi vrut să-l afli

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *