Metoda simplă care te scapă de petele de ulei de pe haine. Ai nevoie de un ingredient banal, rezultate uimitoare

Uneori nici nu mai este nevoi să pui haina în mașina de spălat pentru a scăpa de pată
Metoda simplă care te scapă de petele de ulei de pe haine. Ai nevoie de un ingredient banal, rezultate uimitoare

Ți s-a întâmplat și ție ca atunci când gătești să sară neașteptat stropi de ulei și care să-ți păteze hainele? Nu le arunca! Îți spunem mai jos metoda simplă care te scapă de petele de ulei de pe haine.

Metoda simplă care te scapă de petele de ulei de pe haine

Nu vei mai arunca de acum înainte hainele pătate cu ulei. Chiar dacă pare dificil, există o soluție pentru a le curăța, folosit doar câteva mici trucuri. Uneori nici nu este nevoie să pui haina respectivă în mașina de spălat. Tot ce ai nevoie sunt câteva produse pe care le ai deja în casă.

O primă metodă este să folosești fierul de călcat și o bucată de hârtie absorbantă. Aceasta funcționează doar în cazul uleiului de măsline. Încinge fierul și pune-l peste pata de ulei, peste care ai pus anterior bucata de hârtie. Aplică fierul și ținem pentru câteva secunde. Vei vedea cum tot uleiul se transferă pe hârtie.

O altă metodă este să folosești alcool. Toarnă un strop peste pată și lasă să acționeze timp de câteva minute. Curăță apoi zona pentru a îndepărta urmele de ulei.

Și sarea este de ajutor în cazul grăsimii de pe haine. Pune puțină sare pe pată, atunci când este vorba de o țesătură mai delicată. Freacă ușor zona pătată cu sare, apoi pune haina într-un lighean cu apă fierbinte, iar pata de ulei va și curățată imediat, scrie dcnews.ro. Ulterior spală haina manual sau în mașina de spălat.

Ce faci dacă petele de ulei de pe haine sunt mai vechi?

Atunci când te confrunți cu pete de ulei mai vechi trebuie să știi că poți folosi oțet și pudră de talc. Aplică pudra pe pată și las-o să acționeze pentru o oră, apoi la final stropește cu puțin oțet alb. Astfel, chiar și cele mai încăpățânate pete de ulei vor dispărea și te vei putea bucura din nou de hainele respective.

Cum cureți petele de grăsime de pe gresie și faianță

Pentru a curăța rapid petele de grăsime de pe gresie și faianță nu ai nevoie de produse scumpe. Folosește apă fierbinte și oțet. Oțetul are proprietăți de degresare și prin folosirea lui vei vedea cu gresia și faianța vor străluci.

În cazul pereților pe care au sărit stropi de ulei ai nevoie doar de o periuță de dinți, apă și un săpun. Freacă ușor pata și vei vedea cum dispare fără a deteriora vopseaua.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *