Mihaela Bilic: “Nu mai spăla orezul înainte de a-l găti”. Greșeala pe care toate gospodinele o fac

Mihaela Bilic Nu mai spala orezul inainte de a-l gati. Greseala pe care toate gospodinele o fac

Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a explicat în mediul online care sunt secretele preparării unui fel de mâncare foarte popular în rândul gurmanzilor: risotto și ce mari greșeli fac gospodinele cu orezul înainte de a-l găti.

Secrete pentru un risotto cremos și gustos

Spre deosebire de pilaful românesc, risotto este mult mai cremos și delicat, iar tehnica gătirii lui trebuie respectată pentru ca totul să iasă ca la carte. Potrivit expertei în nutriție, una dintre regulile de bază pentru un risotto italian autentic este să nu speli orezul înainte de a-l găti deoarece amidonul în exces care se află pe boabele de orez va îngroșa lichidul. De asemenea, tipul de orez folosit în pregătirea unui risotto tradițional trebuie să fie Arborio say Carnaroli.

„3 reguli pentru un Risotto reușit. Ne place tuturor, este cremos și delicios, ține de foame și nu are gluten. Există Risotto într-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu brânză) și se prepară cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit. Iată 3 secrete de care să țineți cont pentru un Risotto reușit:

Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține ‘legate'”, a precizat Mihaela Bilic în mediul online.

Pontul Mihaelei Bilic pentru gospodine

În continuarea postării, medicul nutriționist a punctat că celelalte două secrete pentru un risotto delicios sunt folosirea untului în locul smântânii și adăugarea unei cantități mari de lichid în timpul preparării.

„Nu folosiți smântână, este un sacrilegiu! Risotto este onctuos datorită unei etape esențiale, pe care italienii o numesc “mantecatura”: la finalul procesului de gătire se adaugă parmezan sau unt (nu smântână!), care dau o consistență cremoasă. Supa în care fierbe orezul trebuie să fie din belșug! Pentru un calcul rapid, folosiți următoarea formulă: la o cană de orez, trei căni de lichid. Lichid din abundență, dar timp de gătit respectat cu strictețe- orezul trebuie să rămână “al dente””, a explicat dr. Bilic. Totodată, un alt truc pentru un risotto ideal este să fiarbă la foc mic, constant.

„Un ultim secret: gătiți la foc mic și mestecați continuu (de 3 ori într-un sens, de 3 ori în celălalt), astfel încât orezul să se fiarbă uniform și amidonul să se elibereze treptat. Și ca să vă fac poftă, ce ați spune de un Risotto cu dovlecei și parmezan? Ingrediente: o cană orez Arborio, 3 căni de supă de pui, 3 linguri ulei de măsline, 2 cepe mici, 2 dovlecei, 100 ml vin alb (opțional), 50 g unt, 100 g parmezan, sare, piper”, a conchis renumitul nutriționist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…